Торта Вател
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Запечете филираните бадеми в тавичка, постлан с хартия за 10 минути на 180 градуса.
2. За целувчените блатове разбийте белтъците с помощта на миксер до пяна. След това добевете на струйка захарта без да спирате разбиването. Бийте белтъците в продължение на 10 минути, за да станат на твърд сняг.
3. Очертайте три еднакви кръга върху голямо парче хартия за печене, покриващо проска тава. Обърнете хартията наобратно и с помощта на пош с гладък накрайник оформете трите кръга чрез спираловидни движения. Изсушете блатовете на 80 градуса за 3 часа. След това ги поръсете със запечени филирани бадеми.
4. Направете сладкарски крем и го изсипете върху поднос. Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да изстине.
5. Разбийте мекото масло до пухкавост. След това добавете предварително леко затоплената лешникова паста и разбийте до хомогенност. Разбъркайте изстиналия сладкарски крем и го добавете на няколко пъти без да спирате да разбивате. Прехвърлете лешниковия крем в пош с гладък накрайник.
6. Поставете картон върху поднос за торта и поставете първия целувчен блат. Върху него оформете една до друга топки /охлювчета/ по цялата повърхност. Отгоре поставете втори целувчен блат и притиснете леко. Върху втория блат отново направете топчета от лешников крем. Захлупете с третия блат и притиснете, но леко.
7. Разбийте сметаната с помощта на миксер, като добавите и вътрешността на шушулката ванилия. Прехвърлете я в пош с назъбен накрайник.
8. Върху тортата направете розички от бита сметана. Накрая поръсете с малко запечени филирани бадеми.
2. За целувчените блатове разбийте белтъците с помощта на миксер до пяна. След това добевете на струйка захарта без да спирате разбиването. Бийте белтъците в продължение на 10 минути, за да станат на твърд сняг.
3. Очертайте три еднакви кръга върху голямо парче хартия за печене, покриващо проска тава. Обърнете хартията наобратно и с помощта на пош с гладък накрайник оформете трите кръга чрез спираловидни движения. Изсушете блатовете на 80 градуса за 3 часа. След това ги поръсете със запечени филирани бадеми.
4. Направете сладкарски крем и го изсипете върху поднос. Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да изстине.
5. Разбийте мекото масло до пухкавост. След това добавете предварително леко затоплената лешникова паста и разбийте до хомогенност. Разбъркайте изстиналия сладкарски крем и го добавете на няколко пъти без да спирате да разбивате. Прехвърлете лешниковия крем в пош с гладък накрайник.
6. Поставете картон върху поднос за торта и поставете първия целувчен блат. Върху него оформете една до друга топки /охлювчета/ по цялата повърхност. Отгоре поставете втори целувчен блат и притиснете леко. Върху втория блат отново направете топчета от лешников крем. Захлупете с третия блат и притиснете, но леко.
7. Разбийте сметаната с помощта на миксер, като добавите и вътрешността на шушулката ванилия. Прехвърлете я в пош с назъбен накрайник.
8. Върху тортата направете розички от бита сметана. Накрая поръсете с малко запечени филирани бадеми.
Продукти
- За целувчените блатове:300 г филирани бадеми 4 белтъка 200 г захарЗа лешниковия крем:1 шушулка ванилия 250 мл прясно мляко 75 г захар 2 жълтъка 2 с.л. брашно 240 г масло 100 г лешникова пастаЗа украса:250 мл течна сметана 1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк