Сос "Болонезе"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Морковът и чушката нарежете на много дребни кубчета. Отделете листата босилек, а стъблата нарежете на ситно.
2. Почистете стръковете селъри и ги бланширайте във вряща подсолена вода, докато омекнат. Нарежете ги на ситно.
3. Сипете зехтин в тиган и запържете каймата в нея, като я бъркате непрекъснато. добавете нарязаните лук и чесън и разбъркайте. След няколко минути добавете останалите нарязани зеленчуци. След това добавете доматеното пюре, бъркайте, за да се запържи то.
4. Нарежете доматите на едро и ги добавете към каймата. Добавете бялото вино, разбъркайте и оставете соса да покъкри.
5. С готовия сос полейте сварени пълнозернести пенне. Поръсете с цели листа босилек и сервирайте.
2. Почистете стръковете селъри и ги бланширайте във вряща подсолена вода, докато омекнат. Нарежете ги на ситно.
3. Сипете зехтин в тиган и запържете каймата в нея, като я бъркате непрекъснато. добавете нарязаните лук и чесън и разбъркайте. След няколко минути добавете останалите нарязани зеленчуци. След това добавете доматеното пюре, бъркайте, за да се запържи то.
4. Нарежете доматите на едро и ги добавете към каймата. Добавете бялото вино, разбъркайте и оставете соса да покъкри.
5. С готовия сос полейте сварени пълнозернести пенне. Поръсете с цели листа босилек и сервирайте.
Продукти
- 1 глава лук 2 скилидки чесън 1 морков 2 стъбла селъри 400 г кайма /50:50 свинско и телешко/ 1 червена чушка 500 г домати 1 с.л. доматено пюре сол и черен пипер зехтин 1 връзка босилек 100 мл бяло вино
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери