1. Нарежете лука и чесъна на ситно. Морковът и чушката нарежете на много дребни кубчета. Отделете листата босилек, а стъблата нарежете на ситно.
2. Почистете стръковете селъри и ги бланширайте във вряща подсолена вода, докато омекнат. Нарежете ги на ситно.
3. Сипете зехтин  в тиган и запържете каймата в нея, като я бъркате непрекъснато. добавете нарязаните лук и чесън и разбъркайте. След няколко минути добавете останалите нарязани зеленчуци. След това добавете доматеното пюре, бъркайте, за да се запържи то.
4. Нарежете доматите на едро и ги добавете към каймата. Добавете бялото вино, разбъркайте и оставете соса да покъкри.
5. С готовия сос полейте сварени пълнозернести пенне. Поръсете с цели листа босилек и сервирайте.

Продукти

  • 1 глава лук 2 скилидки чесън 1 морков 2 стъбла селъри 400 г кайма /50:50 свинско и телешко/ 1 червена чушка 500 г домати 1 с.л. доматено пюре сол и черен пипер зехтин 1 връзка босилек 100 мл бяло вино

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички