Шоколадова торта с рози
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За блатовете разтопете начупения шоколад с маслото на водна баня. С помощта на миксер разбийте яйцата със захарта до много пухкава смес. В чиния смесете брашното с бакпулвера и какаото.
2. Щом свалите купата с шоколад от котлона, разбъркайте докато маслото се разтопи напълно и добавете прясното мляко, може и да е студено. Разбъркайте. Добавете шоколадово-млечната смес към разбитите яйца и разбъркайте внимателно, с помощта на шпатула. Добавете брашното с какаото и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на три форми с диаметър 24 см. Постелете дъната им с кръг от хартия за печене. Разпределете сместа в трите форми. Печете блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
4. За масления крем първо направете сладкарски крем, като сипете прясното мляко в тенджера и го затоплите. Към него добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и розовата вода. В купа разбийте жълтъците със захарта и брашното. Добавете първо малко от топлото мляко, разбъркайте, а след това изсипете цялото мляко. Върнете сместа в тенджерата, върху котлона и бъркайте в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти. Изсипете сладкарския крем върху изплакнат метален поднос и го разстелете. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да изстине.
5. Разтопете белия шоколад на водна баня. Разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост, след това добавете пудрата захар малко по малко. Добавете половината изстинал сладкарски крем, малко по малко и разбивайте до хомогенност.
6. За шоколадовия крем разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото с помощта на миксера до пухкавост, след това добавете пудрата захар малко по малко, без да спирате разбиването. Добавете останалия сладкарски крем и разбийте до хомогенност. Прехвърлете крема* в голям шприц с назъбен накрайник.
7. Извадете изстиналите блатове от формите, отстранете хартията и поставете първия блат върху поднос. Разстелете 1/3 от масления крем върху него и поставете втория блат. Разстелете 1/3 от масления крем върху втория блат и поставете третия блат, като притиснете. Разстелете останалия маслен крем върху цялата повърхност на тортата и го загладете.
8. Шприцовайте големи рози от шоколадовия крем върху тортата, като започнете отстрани на тортата - 2 реда, а след това запълните пространството върху тортата.
*Използвайте маслените кремове непосредствено след направата им. Ако ги поставите в хладилник, използвайте ги след като сте ги оставили 1-2 часа на стайна температура.
2. Щом свалите купата с шоколад от котлона, разбъркайте докато маслото се разтопи напълно и добавете прясното мляко, може и да е студено. Разбъркайте. Добавете шоколадово-млечната смес към разбитите яйца и разбъркайте внимателно, с помощта на шпатула. Добавете брашното с какаото и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на три форми с диаметър 24 см. Постелете дъната им с кръг от хартия за печене. Разпределете сместа в трите форми. Печете блатовете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
4. За масления крем първо направете сладкарски крем, като сипете прясното мляко в тенджера и го затоплите. Към него добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и розовата вода. В купа разбийте жълтъците със захарта и брашното. Добавете първо малко от топлото мляко, разбъркайте, а след това изсипете цялото мляко. Върнете сместа в тенджерата, върху котлона и бъркайте в продължение на 5 минути, докато кремът се сгъсти. Изсипете сладкарския крем върху изплакнат метален поднос и го разстелете. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да изстине.
5. Разтопете белия шоколад на водна баня. Разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост, след това добавете пудрата захар малко по малко. Добавете половината изстинал сладкарски крем, малко по малко и разбивайте до хомогенност.
6. За шоколадовия крем разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото с помощта на миксера до пухкавост, след това добавете пудрата захар малко по малко, без да спирате разбиването. Добавете останалия сладкарски крем и разбийте до хомогенност. Прехвърлете крема* в голям шприц с назъбен накрайник.
7. Извадете изстиналите блатове от формите, отстранете хартията и поставете първия блат върху поднос. Разстелете 1/3 от масления крем върху него и поставете втория блат. Разстелете 1/3 от масления крем върху втория блат и поставете третия блат, като притиснете. Разстелете останалия маслен крем върху цялата повърхност на тортата и го загладете.
8. Шприцовайте големи рози от шоколадовия крем върху тортата, като започнете отстрани на тортата - 2 реда, а след това запълните пространството върху тортата.
*Използвайте маслените кремове непосредствено след направата им. Ако ги поставите в хладилник, използвайте ги след като сте ги оставили 1-2 часа на стайна температура.
Продукти
- За блатовете:375 г натурален шоколад (70% какао) 300 г масло 600 мл прясно мляко 6 яйца 450 г захар 200 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 30 г какаоЗа масления крем:1 шушулка ванилия 900 мл прясно мляко 8 жълтъка 200 г захар 8 с.л. брашно 50 мл розова вода 300 г бял шоколад 500 г масло 120 г пудра захарЗа шоколадовия крем:300 г натурален шоколад (70% какао) 500 г масло 120 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери