Пиле по мексикански

Пиле по мексикански

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на кубчета, посолете ги и ги запържете в загрят тиган с 3-4 с.л. олио.
2. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци, а чесъна - на тънки филийки. Добавете ги при пилето и разбъркайте.
3. Нарежете чушките и доматите на едри кубчета, а лютата чушка - на тънки кръгчета. Добавете ги при месото и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
4. Излейте текилата и фламбирайте. щом пламъкът изгасне, добавете портокаловия сок. Добавете сиропа от нар и течната сметана. Разбъркайте и оставете ястието да къкри на слаб огън 30 минути.
5. Поднесете пилето с гарнитура от ориз, картофи или с чипс тортиля. Поръсете със ситно нарязан кориандър или магданоз.

Продукти

  • 800 г обезкостени пилешки бутчета
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 люта чушка
  • 4 домата
  • сол и черен пипер
  • олио
  • 1 капачка текила
  • 0.5 ч.ч. портокалов сок
  • 1 с.л. сос от нар
  • 2 с.л. сметана
  • 2 с.л. нарязан кориандър

Свързани рецепти