Мини пайове с червени плодове
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете мекото масло, захарта и яйцето. Смесете продуктите в краденчето с пръсти, след това постепенно добавете брашното и омесете гладко тесто. Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио. Оставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Намаслете мини формичките за пай. Разточете тестото с дебелина 5 мм, върху набрашнен плот. Изрежете кръгчета, малко по-големи от формичките, с помощта на ринг или купичка. Напаснете всяко кръгче тесто по стените и дъното на всяка формичка. Излишното тесто премахнете като минете с точилката върху формичката. Надупчете с вилица тестото по дъното на формичките.
3. Направете сладкарски крем. Оставете го да поизстине леко, без да го разстилате върху поднос.
4. Разпределете пресни червени плодове според сезона на дъното на всяко пайче. По-големите плодове разрежете на парчета. Върху плодовете сипете сладкарски крем. Поръсете с кокосови стърготини. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 190 градуса 25 минути.
2. Намаслете мини формичките за пай. Разточете тестото с дебелина 5 мм, върху набрашнен плот. Изрежете кръгчета, малко по-големи от формичките, с помощта на ринг или купичка. Напаснете всяко кръгче тесто по стените и дъното на всяка формичка. Излишното тесто премахнете като минете с точилката върху формичката. Надупчете с вилица тестото по дъното на формичките.
3. Направете сладкарски крем. Оставете го да поизстине леко, без да го разстилате върху поднос.
4. Разпределете пресни червени плодове според сезона на дъното на всяко пайче. По-големите плодове разрежете на парчета. Върху плодовете сипете сладкарски крем. Поръсете с кокосови стърготини. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 190 градуса 25 минути.
Продукти
- За тестото:1 яйце 300 г брашно 200 г меко масло 100 г захарЗа пълнежа:250 мл прясно мляко 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно 400 г червени плодове - ягоди малини боровинки къпини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери