Мини пайове с червени плодове

Мини пайове с червени плодове

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете мекото масло, захарта и яйцето. Смесете продуктите в краденчето с пръсти, след това постепенно добавете брашното и омесете гладко тесто. Сплескайте тестото и го увийте в прозрачно фолио. Оставете тестото в хладилник за 30 минути.
2. Намаслете мини формичките за пай. Разточете тестото  с дебелина 5 мм, върху набрашнен плот. Изрежете кръгчета, малко по-големи от формичките, с помощта на ринг или купичка. Напаснете всяко кръгче тесто по стените и дъното на всяка формичка. Излишното тесто премахнете като минете с точилката върху формичката. Надупчете с вилица тестото по дъното на формичките.
3. Направете сладкарски крем. Оставете го да поизстине леко, без да го разстилате върху поднос.
4. Разпределете пресни червени плодове според сезона на дъното на всяко пайче. По-големите плодове разрежете на парчета. Върху плодовете сипете сладкарски крем. Поръсете с кокосови стърготини. Печете пайчетата в предварително загрята фурна на 190 градуса 25 минути.

Продукти

За тестото:

  • 1 яйце
  • 300 г брашно
  • 200 г меко масло
  • 100 г захар

За пълнежа:

  • 250 мл прясно мляко
  • 75 г захар
  • 2 жълтъка
  • 1 с.л. брашно
  • 400 г червени плодове - ягоди
  • малини
  • боровинки
  • къпини

Свързани рецепти