Курабийки от Сет
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. В купа сложете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, олиото, виното и захарта и разбъркайте с помощта на миксер.
2. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и фино настъраганата кора на предварително измития лимон.
2. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и фино настъраганата кора на предварително измития лимон.
3. Добавете сухите съставки към разбитата смес. Разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност, но не дълго. Поставете сместа в хладилник за 30 минути.
4. Извадете тестото върху плота и го разделете на 4 равни части. Всяка част оформете на руло с приблизителна дължина 20-25 см. Разделете рулото на 5. Всяко парче оформете внимателно на малко рулце, като изтъните леко краищата - да се получи като кифличка.
6. Сипете захарта в чиния. Оваляйте всяка курабийка в захар. подредете курабийките в тава, постлана с хартия за печене. С нож или шпатула цепнете отгоре всяка курабийка. Печете ги в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
6. Сипете захарта в чиния. Оваляйте всяка курабийка в захар. подредете курабийките в тава, постлана с хартия за печене. С нож или шпатула цепнете отгоре всяка курабийка. Печете ги в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
Продукти
- 1 шушулка ванилия 150 мл бяло вино 150 мл олио 150 г захар 1 лимон настъргана кора 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 500 г брашно 200 г захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери