Курабийки от Сет
1. В купа сложете остърганата вътрешност на шушулката ванилия, олиото, виното и захарта и разбъркайте с помощта на миксер.
2. В друга купа смесете брашното, бакпулвера и фино настъраганата кора на предварително измития лимон.
3. Добавете сухите съставки към разбитата смес. Разбъркайте с помощта на шпатула до хомогенност, но не дълго. Поставете сместа в хладилник за 30 минути.
4. Извадете тестото върху плота и го разделете на 4 равни части. Всяка част оформете на руло с приблизителна дължина 20-25 см. Разделете рулото на 5. Всяко парче оформете внимателно на малко рулце, като изтъните леко краищата - да се получи като кифличка.
6. Сипете захарта в чиния. Оваляйте всяка курабийка в захар. подредете курабийките в тава, постлана с хартия за печене. С нож или шпатула цепнете отгоре всяка курабийка. Печете ги в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.

Продукти

  • 1 шушулка ванилия 150 мл бяло вино 150 мл олио 150 г захар 1 лимон настъргана кора 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 500 г брашно 200 г захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички