Коблер с череши и бисквити
1. За бисквитите сипете върху плота мекото масло и настържете върху него фино кората на лимона. Добавете жълтъка, захарта и солта. Смесете продуктите с пръсти до хомогенност. Добавете брашното и омесете тесто, като го обирате с помощта на шпакла. Оформете тестото на руло с дебелина 3.5 см и го увийте в прозрачно фолио. Поставете го в хладилник за 30 минути.
2. За крема смесете в купа сметаната със захарта. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко разбърквате с помощта на тел. Накрая добавете черешите от компот или размразени замразени с малко от сока им.
3. Намаслете керамична форма за пай и сипете крема в нея, като го разпределите рамномерно. Поставете в хладилник.
4. За тестото разбийте маслото с помощта на миксер до пухкавост. Добавете остърганата вътрешност на шушулката ванилия и солта без да спирате разбиването. Добавете захарта. След това добавете яйцата едно по едно. Смесете брашното и бакпулвера и ги добавете към сместа при спрян миксер. Разбийте на по-ниска скорост. Накрая добавете прясното мляко и разбийте до хомогенност.
5. Извадете формата с охладения крем от хладилника и разпределете равномерно тестото върху него.
6. Развийте рулото маслено тесто за бисквитите. Леко го потъркаляйте по плота, за да се отпусне. В тава сипете един слой кристална захар. Оваляйте цялото руло тесто в нея. След това го нарежете на филийки с дебелина 1 см.
7. Подредете бисквитите в сладкиша, като ги подреждате на малко разстояние една от друга, изправени. печете сладкиша в предварително загрята фурна на 130 градуса 50-60 градуса. Проверяйвайте готовността му с клечка.
8. Още топлия сладкиш поръсете с пудра захар. Поднесете направо във формата, за да може всеки да загребва от коблера.

Продукти

  • За бисквитите:1 лимон настъргана кора 125 г пудра захар 200 г масло 1 жълтък щипка сол 250 г брашноЗа крема:150 г череши от компот 250 г заквасена сметана 3 с.л. пудра захар 3 яйцаЗа тестото:1 шушулка ванилия 100 г масло 100 г захар 2 яйца 190 г брашно 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 120 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички