Кекс с кокос и ананас
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете млякото в тенджерка да се затопли. Пуснете маслото в него да се разтопи.
2. В купа смесете кокосовите стърготини с пудрата захар и с пръсти пресейте сместа, за да няма бучки. Добавете яйцето. Щом маслото се разтопи напълно в млякото, добавете топлата смес към продуктите в купата, но не директно върху яйцето. Разбъркайте.
3. Нарежете на кубчета обеления ананас. Добавете го към кексовата смес и разбъркайте.
4. Намажете дъното и стените на форма с подвижно дъно с масло. Изрежете кръг от хартия за печене и го поставете върху дъното. Изсипете кексовата смес и я загладете. Отгоре разпръснете филираните бадеми. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
5. След като кексът се е изпекъл и е поизстинал, премахнете ринга на формата. Обърнете сладкиша върху поднос и махнете дъното на формата, както и парчето хартия. Обърнете отново сладкиша, със запечените бадеми нагоре.
6. Затоплете кайсиевия конфитюр със съвсем малко вода. С помощта на четчица нанесете глазурата върху сладкиша. Нарежете сладкиша с помощта на назъбен нож.
2. В купа смесете кокосовите стърготини с пудрата захар и с пръсти пресейте сместа, за да няма бучки. Добавете яйцето. Щом маслото се разтопи напълно в млякото, добавете топлата смес към продуктите в купата, но не директно върху яйцето. Разбъркайте.
3. Нарежете на кубчета обеления ананас. Добавете го към кексовата смес и разбъркайте.
4. Намажете дъното и стените на форма с подвижно дъно с масло. Изрежете кръг от хартия за печене и го поставете върху дъното. Изсипете кексовата смес и я загладете. Отгоре разпръснете филираните бадеми. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.
5. След като кексът се е изпекъл и е поизстинал, премахнете ринга на формата. Обърнете сладкиша върху поднос и махнете дъното на формата, както и парчето хартия. Обърнете отново сладкиша, със запечените бадеми нагоре.
6. Затоплете кайсиевия конфитюр със съвсем малко вода. С помощта на четчица нанесете глазурата върху сладкиша. Нарежете сладкиша с помощта на назъбен нож.
Продукти
- 150 мл прясно мляко 60 г масло 240 г кокосови стърготини 240 г пудра захар 1 яйце 200 г ананас 25 г филирани бадеми 2 с.л. кайсиево сладко 30 г брашно
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Пица с кладница, рукола и прошуто
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк