Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Капучино кекс

категория 4/5
1. В купа разбъркайте маслото със захарта. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и какаото.
2. Добавете яйцата едно по едно към разбитите масло и захар. Добавете половината еспресо и киселото мляко, което трябва да е по-рядко. Разбъркайте. Накрая добавете сухите продукти и разбъркайте до гладкост.
3. Намажете с масло квадратна дълбока тава /21х21 см/ и постелете хартия за печене върху дъното и стените и. Изсипете кексовата смес и я печете на 170 градуса 30 минути. След изпичане оставете кекса да изстине.
4. Разбийте маскарпонето с дървена лъжица. Добавете пудрата захар и разбъркайте енергично. Охладете крема.
5. Отстранете хартията от дъното на изстиналия кекс и го намажете с останалото кафе с помощта на четчица. Отгоре нанесете крема с маскарпоне и го загладете с помощта на палетен нож. Настържете малко шоколад върху кекса и с помощта на мокър нож го нарежете на 16 парчета - първо на четири и всяко парче на още четири.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен