Капучино кекс
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа разбъркайте маслото със захарта. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и какаото.
2. Добавете яйцата едно по едно към разбитите масло и захар. Добавете половината еспресо и киселото мляко, което трябва да е по-рядко. Разбъркайте. Накрая добавете сухите продукти и разбъркайте до гладкост.
3. Намажете с масло квадратна дълбока тава /21х21 см/ и постелете хартия за печене върху дъното и стените и. Изсипете кексовата смес и я печете на 170 градуса 30 минути. След изпичане оставете кекса да изстине.
4. Разбийте маскарпонето с дървена лъжица. Добавете пудрата захар и разбъркайте енергично. Охладете крема.
5. Отстранете хартията от дъното на изстиналия кекс и го намажете с останалото кафе с помощта на четчица. Отгоре нанесете крема с маскарпоне и го загладете с помощта на палетен нож. Настържете малко шоколад върху кекса и с помощта на мокър нож го нарежете на 16 парчета - първо на четири и всяко парче на още четири.
2. Добавете яйцата едно по едно към разбитите масло и захар. Добавете половината еспресо и киселото мляко, което трябва да е по-рядко. Разбъркайте. Накрая добавете сухите продукти и разбъркайте до гладкост.
3. Намажете с масло квадратна дълбока тава /21х21 см/ и постелете хартия за печене върху дъното и стените и. Изсипете кексовата смес и я печете на 170 градуса 30 минути. След изпичане оставете кекса да изстине.
4. Разбийте маскарпонето с дървена лъжица. Добавете пудрата захар и разбъркайте енергично. Охладете крема.
5. Отстранете хартията от дъното на изстиналия кекс и го намажете с останалото кафе с помощта на четчица. Отгоре нанесете крема с маскарпоне и го загладете с помощта на палетен нож. Настържете малко шоколад върху кекса и с помощта на мокър нож го нарежете на 16 парчета - първо на четири и всяко парче на още четири.
Продукти
- 250 г масло 250 г захар 280 г брашно 2 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. какао 100 мл кафе еспресо 150 г кисело мляко 4 яйцаЗа крема:140 г пудра захар 350 г маскарпоне шоколад за настъргване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери