Начин на приготвяне:
1. В купа разбъркайте маслото със захарта. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и какаото.
2. Добавете яйцата едно по едно към разбитите масло и захар. Добавете половината еспресо и киселото мляко, което трябва да е по-рядко. Разбъркайте. Накрая добавете сухите продукти и разбъркайте до гладкост.
3. Намажете с масло квадратна дълбока тава /21х21 см/ и постелете хартия за печене върху дъното и стените и. Изсипете кексовата смес и я печете на 170 градуса 30 минути. След изпичане оставете кекса да изстине.
4. Разбийте маскарпонето с дървена лъжица. Добавете пудрата захар и разбъркайте енергично. Охладете крема.
5. Отстранете хартията от дъното на изстиналия кекс и го намажете с останалото кафе с помощта на четчица. Отгоре нанесете крема с маскарпоне и го загладете с помощта на палетен нож. Настържете малко шоколад върху кекса и с помощта на мокър нож го нарежете на 16 парчета - първо на четири и всяко парче на още четири.
2. Добавете яйцата едно по едно към разбитите масло и захар. Добавете половината еспресо и киселото мляко, което трябва да е по-рядко. Разбъркайте. Накрая добавете сухите продукти и разбъркайте до гладкост.
3. Намажете с масло квадратна дълбока тава /21х21 см/ и постелете хартия за печене върху дъното и стените и. Изсипете кексовата смес и я печете на 170 градуса 30 минути. След изпичане оставете кекса да изстине.
4. Разбийте маскарпонето с дървена лъжица. Добавете пудрата захар и разбъркайте енергично. Охладете крема.
5. Отстранете хартията от дъното на изстиналия кекс и го намажете с останалото кафе с помощта на четчица. Отгоре нанесете крема с маскарпоне и го загладете с помощта на палетен нож. Настържете малко шоколад върху кекса и с помощта на мокър нож го нарежете на 16 парчета - първо на четири и всяко парче на още четири.
Продукти
- 250 г масло
- 250 г захар
- 280 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. какао
- 100 мл кафе еспресо
- 150 г кисело мляко
- 4 яйца
За крема:
- 140 г пудра захар
- 350 г маскарпоне
- шоколад за настъргване