Ягодова лимонада
Рецепта от: Сара Ла Фонтейн
1. Изтискайте лимоновия сок и го солжете в тенджера на котлона.
2. Добавете захарта и водата. Измийте, почистете и разрежете ягодите на половинки. Солжете ги в тенджерата. Варете около 15 минути, до омекването им.
3. Прецедете сместа през цедка. Така получавате концентрата на напитката.
4. Разредете част от концентрата със студена вода и кубчета лед. Във всяка чаша лимонада пуснете прясна ягодка, нарязана на парченца.
2. Добавете захарта и водата. Измийте, почистете и разрежете ягодите на половинки. Солжете ги в тенджерата. Варете около 15 минути, до омекването им.
3. Прецедете сместа през цедка. Така получавате концентрата на напитката.
4. Разредете част от концентрата със студена вода и кубчета лед. Във всяка чаша лимонада пуснете прясна ягодка, нарязана на парченца.
Продукти
- 300 мл лимонов сок 300 г захар 300 мл вода 500 г пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от рози и мандарини