Шербет от рози и мандарини
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Почистете розовите листа от сухи. Сипете ги в тенджера, добавете захарта и 2 чаши пресен сок от манадрини. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
2. Настържете фино кората на зелена мандарина и оставете сместа да ври 20 минути.
3. Прецедете шербета в стъклена гарафа или шише. Добавете останалите 3 ч.ч. сок от мандарини. Разбъркайте.
4. Поднесете шербета топъл или охладен.
2. Настържете фино кората на зелена мандарина и оставете сместа да ври 20 минути.
3. Прецедете шербета в стъклена гарафа или шише. Добавете останалите 3 ч.ч. сок от мандарини. Разбъркайте.
4. Поднесете шербета топъл или охладен.
Продукти
- 1 купичка розови листа 2 ч.ч. захар 5 ч.ч. пресен сок от мандарина 1 зелена мандарина настъргана кора
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Бадемово мляко
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé