Бадемово мляко
Рецепта от: Максут Ашкар
1. Залейте суровите бадеми с вода и ги оставете да се киснат цяла нощ.
2. Обелете бадемите и ги сложете в блендер или кухненски робот. Залейте с водата и добавете меда, ванилията и канелата. Пасирайте.
3. Прецедете сместа през цедка, покрита с парче плат.
4. Прехвърлете полученото мляко в кана и го съхранявайте в хладилник. Консумирайте млякото до 5 дни.
2. Обелете бадемите и ги сложете в блендер или кухненски робот. Залейте с водата и добавете меда, ванилията и канелата. Пасирайте.
3. Прецедете сместа през цедка, покрита с парче плат.
4. Прехвърлете полученото мляко в кана и го съхранявайте в хладилник. Консумирайте млякото до 5 дни.
Продукти
- 250 г бадеми 800 мл вода 2 с.л. мед 1 ч.л. ванилов екстракт щипка канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Максут Ашкар
Лимонада с червено цвекло
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Ягодова лимонада
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Два вида смути
Рецепти Максут Ашкар
Шербет с хибискус
Рецепти Максут Ашкар
Айрян с мента
Рецепти Максут Ашкар
Мляко със семки от пъпеш
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от тамаринд
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зелен сок
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Бадемово латé
Рецепти Максут Ашкар
Шербет от рози и мандарини