Чийзбургер пица

Чийзбургер пица

Начин на приготвяне:

1. За тестото сипете брашното върху плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете водата, маята и зехтина. Постепенно омесете гладко и еластично тесто.
2. Разточете тестото на голяма тънка кора - около 0.5 см дебелина. С помощта на ринг или купичка /диаметър 11 см/ изрежете кръгчета.
3. За пълнежа обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета. Краставичката също нарежете на кръгчета. Моцарелата нарежете на филии. каймата овкусете в купа с горчицата, сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Върху всяко кръгче тесто поръсете малко настърган кашкавал, върху него сложете около 1 с.л. кайма, филийка моцарела, кръгче лук и кръгчета краставичка. Намокрете краищата на кръгчето с помощта на четка и свийте краищата му нагоре, като кесийка. Обърнете го наобратно и хубаво подпъхнете краищата навътре. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене. Оставете ги на топло да втасат за 30 минути.
5. Намажете питките с вода отгоре. Поръсете със сусам и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 12-15 минути.
6. За соса сипете кетчупа в тенджерка. Добавете сока на лайма, слакия чили сос, меда и подправките. Разбъркайте и изчакайте соса да заври.
7. Полейте всеки чийзбургер със супена лъжица сос.

Продукти

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 300 мл хладка вода
  • 7 г суха мая
  • 15 мл зехтин
  • 12 г сол

За пълнежа:

  • 1 малка глава лук
  • 200 г кайма смес
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 кисела краставичка
  • 2 топки моцарела
  • 80 г настърган кашкавал
  • 2 с.л. сусам

За соса:

  • 1 лайм
  • сок
  • 100 мл кетчуп
  • 3 с.л. сладък чили сос
  • 1 с.л. италиански подправки - босилек
  • риган
  • мащерка
  • розмарин
  • 2 с.л. мед

Свързани рецепти