Чийзбургер пица
1. За тестото сипете брашното върху плота, поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете водата, маята и зехтина. Постепенно омесете гладко и еластично тесто.
2. Разточете тестото на голяма тънка кора - около 0.5 см дебелина. С помощта на ринг или купичка /диаметър 11 см/ изрежете кръгчета.
3. За пълнежа обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета. Краставичката също нарежете на кръгчета. Моцарелата нарежете на филии. каймата овкусете в купа с горчицата, сол и черен пипер. Разбъркайте.
4. Върху всяко кръгче тесто поръсете малко настърган кашкавал, върху него сложете около 1 с.л. кайма, филийка моцарела, кръгче лук и кръгчета краставичка. Намокрете краищата на кръгчето с помощта на четка и свийте краищата му нагоре, като кесийка. Обърнете го наобратно и хубаво подпъхнете краищата навътре. Подредете топките в тава, постлана с хартия за печене. Оставете ги на топло да втасат за 30 минути.
5. Намажете питките с вода отгоре. Поръсете със сусам и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 12-15 минути.
6. За соса сипете кетчупа в тенджерка. Добавете сока на лайма, слакия чили сос, меда и подправките. Разбъркайте и изчакайте соса да заври.
7. Полейте всеки чийзбургер със супена лъжица сос.

Продукти

  • За тестото:500 г брашно 300 мл хладка вода 7 г суха мая 15 мл зехтин 12 г солЗа пълнежа:1 малка глава лук 200 г кайма смес 1 ч.л. горчица 1 кисела краставичка 2 топки моцарела 80 г настърган кашкавал 2 с.л. сусамЗа соса:1 лайм сок 100 мл кетчуп 3 с.л. сладък чили сос 1 с.л. италиански подправки - босилек риган мащерка розмарин 2 с.л. мед

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички