Чийзкейк с шоколадови бисквити и сметана
Рецепта от: Рейчъл Алън

1. За крема сипете в голяма купа какаото, кафето и ваниловия екстракт. Добавете сметаната, маскарпонето и захарта и разбийте с помощта на миксер до хомогенност.
2. На дъното на форма с пружина /диаметър 23 см./ подредете шоколадови курабийки. Върху тях разстелете 1/3 от крема. Подредете още един слой от бисквити и покрийте с крем. Направете още един пласт. Загладете повърхността.
3. Поставете чийзкейка в хладиник за 1 нощ.
4. Поставете формата с чийзкейка в голяма чиния. Отстранете първо пружината, а след това внимателно, с помощта на палетен нож, отстранете и дъното на формата. С ножа загладете чийзкейка отстрани. Поръсете с настърган шоколад.
4. Поставете формата с чийзкейка в голяма чиния. Отстранете първо пружината, а след това внимателно, с помощта на палетен нож, отстранете и дъното на формата. С ножа загладете чийзкейка отстрани. Поръсете с настърган шоколад.
Продукти
- 9 шоколадови бисквити 15 г какао 25 мл кафе еспресо 1 ч.л. ванилов екстракт 500 г сирене маскарпоне 400 мл течна сметана 50 г пудра захар 50 г натурален шоколад /70%/
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рейчъл Алън
Шоколадова мус торта
Рецепти Рейчъл Алън
Сладолед с кокос и лайм
Рецепти Рейчъл Алън
Мраморен шоколадов кекс
Рецепти Рейчъл Алън
Пай с пуйка и шунка
Рецепти Рейчъл Алън
Банофи блонди
Рецепти Рейчъл Алън
Кейк с шам-фъстък
Рецепти Рейчъл Алън
Треска с пюре от бял боб и чоризо
Рецепти Рейчъл Алън
Ирландски джинджифилов хляб
Рецепти Рейчъл Алън
Студена супа от червено цвекло
Рецепти Рейчъл Алън
Салата с киноа и ядки