Чийзкейк с шоколадови бисквити и сметана
1. За крема сипете в голяма купа какаото, кафето и ваниловия екстракт. Добавете сметаната, маскарпонето и захарта и разбийте с помощта на миксер до хомогенност.
2. На дъното на форма с пружина /диаметър 23 см./ подредете шоколадови курабийки. Върху тях разстелете 1/3 от крема. Подредете още един слой от бисквити и покрийте с крем. Направете още един пласт. Загладете повърхността.
3. Поставете чийзкейка в хладиник за 1 нощ. 
4. Поставете формата с чийзкейка в голяма чиния. Отстранете първо пружината, а след това внимателно, с помощта на палетен нож, отстранете и дъното на формата. С ножа загладете чийзкейка отстрани. Поръсете с настърган шоколад.

Продукти

  • 9 шоколадови бисквити 15 г какао 25 мл кафе еспресо 1 ч.л. ванилов екстракт 500 г сирене маскарпоне 400 мл течна сметана 50 г пудра захар 50 г натурален шоколад /70%/

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички