15 продукта, които за учудване могат да бъдат замразявани

Събота, 4 април

Снимка: iStock
15 продукта, които за учудване могат да бъдат замразявани

 

Замразяването на продукти е един от най-лесните начини за тяхното съхранение. Някои продукти издържат по-дълго да бъдат замразени, а други пък изискват предварителна подготовка преди да бъдат поставени във фризера, като нарязване, бланширане и др.

Периодът, за който може да замразите продуктите, зависи и от това те да бъдат прилежно опаковани в прозрачно или алуминиево фолио, или в специални торбички за фризер. По този начин свежестта на продуктите ще бъде запазена, а също така ще бъде гарантирана и изправността на електрическия уред. Ако, поставени във фризера,  хранителните продукти имат досег с въздуха, това ще причини тяхната дехидратация и оксидация, което ще навреди на уреда.

Но дали използваме пълния капацитет на фризера си? Всички знаем, че зеленият фасул, горските плодове и хлябът могат да се замразяват, но има още много продукти, които можем да съхраним за по-дълго във фризера.

Ето и 15 продукта, за които ще се изненадате, че могат да бъдат замразявани:

 

Джинджифил

Пресните корени от джинджифил могат да издържат да бъдат съхранявани най-много 2 седмици в хладилник. Замразен във фризера, джинджифилът няма да изсъхне, а и ще се бели по-лесно.

 

 

Царевица (кочан)

Заредете се с царевица, когато ѝ е сезонът. Замразете направо целите кочани, заедно с листата. Ако възнамерявате да изядете замразената царевица в рамките на 2-3 месеца, наистина няма нужда да правите нищо друго.

 

Чесън

Ако скилидките чесън прокарват преди да успеете да използвате цялата глава чесън, която имате, пробвайте да ги съхранявате във фризера. Могат да бъдат замразявани цели глави чесън, отделни скилидки и дори нарязан чесън.