15 продукта, които за учудване могат да бъдат замразявани

Събота 4 април

Снимка: iStock
15 продукта, които за учудване могат да бъдат замразявани

 

Замразяването на продукти е един от най-лесните начини за тяхното съхранение. Някои продукти издържат по-дълго да бъдат замразени, а други пък изискват предварителна подготовка преди да бъдат поставени във фризера, като нарязване, бланширане и др.

Периодът, за който може да замразите продуктите, зависи и от това те да бъдат прилежно опаковани в прозрачно или алуминиево фолио, или в специални торбички за фризер. По този начин свежестта на продуктите ще бъде запазена, а също така ще бъде гарантирана и изправността на електрическия уред. Ако, поставени във фризера,  хранителните продукти имат досег с въздуха, това ще причини тяхната дехидратация и оксидация, което ще навреди на уреда.

Но дали използваме пълния капацитет на фризера си? Всички знаем, че зеленият фасул, горските плодове и хлябът могат да се замразяват, но има още много продукти, които можем да съхраним за по-дълго във фризера.

Ето и 15 продукта, за които ще се изненадате, че могат да бъдат замразявани:

 

Джинджифил

Пресните корени от джинджифил могат да издържат да бъдат съхранявани най-много 2 седмици в хладилник. Замразен във фризера, джинджифилът няма да изсъхне, а и ще се бели по-лесно.