Вторник

9 август

  • 06:10

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Османия - храна, достойна за султани (Истанбул), Сезон 2 | Епизод 1

    Присъединяваме се към Шейн при срещата му с някои от новите кулинарни суперзвезди на Истанбул, които превръщат старото в ново. Ястията в менюто включват традиционни вкусове като деконструирана салата и мезе от механа (раки бар) със съвремен привкус.

    Към предаването
  • 06:35

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Воини и бурни морета (Чанаккале, Галиполи, Асос и Бехрамкале), Сезон 2 | Епизод 2

    В този епизод Шейн научава тайната на приготвянето на идеалния бюрек и как се приготвя традиционна наденица от месар трето поколение за барбекю в турски стил.

    Към предаването
  • 07:00

    Вкусове от Китай

    +

    Провинция Шандонг, Сезон 1 | Епизод 5

    По време на своето пътуване, в което открива историята на Китай чрез храната му, Адам пристига в Шандонг – родното място на Конфуций и дом на една от най-старите и влиятелни кулинарни традиции в Китай.

    Към предаването
  • 07:30

    Вкусове от Китай

    +

    Провинция Юнан, Сезон 1 | Епизод 6

    Адам Лайо пристига в една от най-завладяващите китайски провинции - Юнан. С дъх на подправки и аромати от Югоизточна и Централна Азия, хора от цял ​​Китай са се влюбили в тази кухня и култура.

    Към предаването
  • 08:00

    Кухнята на Джейми – Австралия

    +

    епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Вкусове от Португалия, Сезон 1 | Епизод 19

    Франсишко признава, че е почитател на традиционните португалски вкусове. Ще приготви торта с извара и канела, ще я сиропира с мед и ще я украси с ядки.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладкиши с парено тесто, Сезон 1 | Епизод 20

    Днес Франсишко ще приготви кутийки от парено тесто с шоколадов ганаш, мангово желе и кардамон; профитероли с мармалад от малини, шоколад и кокосов мус и накрая Париж-Брест с карамел и пралин.

    Към предаването
  • 10:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    В тази нова серия Рик Стайн разкрива Корнуол, който познава и обича, защитавайки храната, историята, музиката, изкуството и културата на окръга, за който много местни твърдят, че трябва да бъде държава сама по себе си.

    Към предаването
  • 10:30

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Дълбоко в провинцията на Корнуолл, Рик Стайн ни отвежда да се срещнем с необикновено семейство, което прави едно от най-добрите сирена Гауда във Великобритания, с което приготвя тортила с карамелизирани ябълки, лук и Корнуолска Гауда.

    Към предаването
  • 10:55

    Ала Шерифе

    +

    Домати, Сезон 1 | Епизод 6

    Основен продукт в епизода е кралят на кулинарията – доматът. Шеф Шерифе ще използва всички части на растенията, за да създаде различни вкусове. Ще приготви пълнени зелени домати по рецепта от времето на Османската империя, доматен сос и пица.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Празник по време на делник, Сезон 4 | Епизод 10

    Този епизод е посветен на ястия, които превръщат делничния ден в празник. Започва с топла супа за душата с наденица и паста орзо, следва пиле с маслен ориз и пюре от моркови, а накрая ще разберем как от обикновени палачинки може да се приготви празнично руло с ягоди и маскарпоне.

    Към предаването
  • 12:00

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Лесно и забавно, Сезон 1 | Епизод 1

    Лорейн Паскал приготвя храна, перфектна за случаите, в които неочаквано на вратата се появяват приятели.

    Към предаването
  • 12:30

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Храна, с която се чувстваме добре, Сезон 1 | Епизод 2

    Лорейн приготвя ястия, които ще ви накарат да се усмихвате.

    Към предаването
  • 13:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 17, Сезон 7 | Епизод 17

    Към предаването
  • 13:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 18, Сезон 7 | Епизод 18

    Към предаването
  • 14:00

    Вкусове от Китай

    +

    Съчуан, Сезон 1 | Епизод 7

    Адам Лайо пристига в провинции Съчуан и Хунан и този път към него се присъединява известната готвачка и писателка Фуксия Дънлоп, която е експерт по кухнята на този регион.

    Към предаването
  • 14:30

    Вкусове от Китай

    +

    Фудзиен, Сезон 1 | Епизод 8

    Адам Лайо е във Фудзиен – място с дълга миграционна история, където движението на хората е оставило трайна следа в храната и културата на тази провинция.

    Към предаването
  • 15:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми приготвя миди “Сен Жак“ с кървавица и бързи картофи с грах. Ще има и още – рибай стек, плоски питки и чътни от манго.

    Към предаването
  • 15:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Днес Джейми ще приготви пълна с вкусове храна, която кара всички да се чустват добре – запечатана на тиган сьомга със сусам, питки с телешко кюфте и доматен сос и неустоими шоколадови бисквити с ръжен хляб.

    Към предаването
  • 16:00

    Ала Шерифе

    +

    Пуйка, Сезон 1 | Епизод 7

    Звездата в този епизод е кралицата на всяка коледна трапеза – пуйката. Шерифе отглежда сама пуйките си. Ще приготви новогодишно меню с печена пуйка и гарнитура от кореноплодни зеленчуци и салата от маруля, авокадо и нар.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Празник по време на делник, Сезон 4 | Епизод 10

    Този епизод е посветен на ястия, които превръщат делничния ден в празник. Започва с топла супа за душата с наденица и паста орзо, следва пиле с маслен ориз и пюре от моркови, а накрая ще разберем как от обикновени палачинки може да се приготви празнично руло с ягоди и маскарпоне.

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладкиши без граници, Сезон 1 | Епизод 21

    Сочни сладкиши в екзотичен сироп от манго, кокосово мляко, ананас и подправки. Какаова торта на етажи с печени банани и желе от маракуя. И накрая бретонско саблé - хрупкави пръчици, потопени в солен карамел.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пикник, Сезон 1 | Епизод 22

    Забелязали ли сте, че на пикниците предпочитаната храна е солената? Франсишко иска да промени това, като предлага три изключителни идеи с екзотични плодове, какао и солен карамел.

    Към предаването
  • 18:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Надпревара и последно изпитание, Сезон 5 | Епизод 36

    Тази вечер в "Моята кухня е най-добрата" два отбора са изправени един срещу друг в кухнята, като единият отбор ще спечели имунитет, а другият ще продължи в надпреварата "внезапна смърт".

    Към предаването
  • 19:25

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Храна, с която се чувстваме добре, Сезон 1 | Епизод 2

    Лорейн приготвя ястия, които ще ви накарат да се усмихвате.

    Към предаването
  • 20:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн се среща с младия готвач Том Адамс, който управлява фермата Комбошийт, водещ ресторант със собствени продукти в Корнуол. Тук те отглеждат и произвеждат продуктите си - от хляб с квас до пайове със свинско месо.

    Към предаването
  • 20:25

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Град Лонсестън в източен Корнуол често е пропускан от мнозина, които посещават окръга, но там Рик открива необичайно суеверие и рядък вид нормандски замък. Рик завършва пътуването си, като приготвя на открито ястие от корнуолски миди със сайдер.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Джейми приготвя миди “Сен Жак“ с кървавица и бързи картофи с грах. Ще има и още – рибай стек, плоски питки и чътни от манго.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Днес Джейми ще приготви пълна с вкусове храна, която кара всички да се чустват добре – запечатана на тиган сьомга със сусам, питки с телешко кюфте и доматен сос и неустоими шоколадови бисквити с ръжен хляб.

    Към предаването
  • 22:00

    Вкусове от Китай

    +

    Съчуан, Сезон 1 | Епизод 7

    Адам Лайо пристига в провинции Съчуан и Хунан и този път към него се присъединява известната готвачка и писателка Фуксия Дънлоп, която е експерт по кухнята на този регион.

    Към предаването
  • 22:30

    Вкусове от Китай

    +

    Фудзиен, Сезон 1 | Епизод 8

    Адам Лайо е във Фудзиен – място с дълга миграционна история, където движението на хората е оставило трайна следа в храната и културата на тази провинция.

    Към предаването
  • 23:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 17, Сезон 7 | Епизод 17

    Към предаването
  • 23:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 18, Сезон 7 | Епизод 18

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Празник по време на делник, Сезон 4 | Епизод 10

    Този епизод е посветен на ястия, които превръщат делничния ден в празник. Започва с топла супа за душата с наденица и паста орзо, следва пиле с маслен ориз и пюре от моркови, а накрая ще разберем как от обикновени палачинки може да се приготви празнично руло с ягоди и маскарпоне.

    Към предаването
  • 00:25

    Ала Шерифе

    +

    Пуйка, Сезон 1 | Епизод 7

    Звездата в този епизод е кралицата на всяка коледна трапеза – пуйката. Шерифе отглежда сама пуйките си. Ще приготви новогодишно меню с печена пуйка и гарнитура от кореноплодни зеленчуци и салата от маруля, авокадо и нар.

    Към предаването
  • 00:55

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Променливото Егейско море (Алачатъ, Ефес, Шириндже), Сезон 2 | Епизод 3

    Докато пътува по брега на Егейско море и посещава величествените гръко-римски руини в Ефес, Шейн среща осезаеми напомняния за вътрешната връзка между Турция и нейните гръцки съседи.Научава се да прави маринована риба, наречена лакерда.

    Към предаването
  • 01:20

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Полуостров Бодрум - турски локум от дълбините, Сезон 2 | Епизод 4

    Шейн се отправя да изследва полуостров Бодрум на борда на луксозната шхуна "Реджина". Научава се да приготвя бакла, уникална за Бодрум.

    Към предаването
  • 01:40

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Тихуана - истории от границата, Сезон 7 | Епизод 2

    Животът на границата е смесица от култури и кухни, която създава уникална кулинарна сцена. Като мексикански емигрант, който живее в Америка, Пати прекарва живота си в това да комбинира различни кухни и сега тя се е захванала да проучи как този синтез от култури влияе върху храната в Тихуана.

    Към предаването
  • 02:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Рик Стайн се среща с младия готвач Том Адамс, който управлява фермата Комбошийт, водещ ресторант със собствени продукти в Корнуол. Тук те отглеждат и произвеждат продуктите си - от хляб с квас до пайове със свинско месо.

    Към предаването
  • 02:50

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Шрусбъри, Сезон 1 | Епизод 23

    Днес е в Шрюсбъри за индийско кеджъри, класически шропшърски пай и ямайска супа.

    Към предаването
  • 03:35

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Надпревара и последно изпитание, Сезон 5 | Епизод 36

    Тази вечер в "Моята кухня е най-добрата" два отбора са изправени един срещу друг в кухнята, като единият отбор ще спечели имунитет, а другият ще продължи в надпреварата "внезапна смърт".

    Към предаването
  • 04:35

    Ала Шерифе

    +

    Пуйка, Сезон 1 | Епизод 7

    Звездата в този епизод е кралицата на всяка коледна трапеза – пуйката. Шерифе отглежда сама пуйките си. Ще приготви новогодишно меню с печена пуйка и гарнитура от кореноплодни зеленчуци и салата от маруля, авокадо и нар.

    Към предаването
  • 05:00

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Лесно и забавно, Сезон 1 | Епизод 1

    Лорейн Паскал приготвя храна, перфектна за случаите, в които неочаквано на вратата се появяват приятели.

    Към предаването
  • 05:30

    Аламинутите на Лорейн

    +

    Храна, с която се чувстваме добре, Сезон 1 | Епизод 2

    Лорейн приготвя ястия, които ще ви накарат да се усмихвате.

    Към предаването