Понеделник

22 август

  • 06:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Грдът, който промени света, Сезон 3 | Епизод 9

    С идването на маврите испанската кухня завинаги се променя, навлизат нови техники на готвене и нови вкусове. Това се вижда най-добре в Кордоба, където Шейн се потапя в сътворяването на една от най-вкусните испански студени супи - салморехо.

    Към предаването
  • 06:25

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Произведено в Испания, Сезон 3 | Епизод 10

    "Пикантното пътуване на Шейн Делия" е към края си. Той изминава пътя от Гранада до Малага на испанското Средиземноморско крайбрежие и в последния епизод Шейн научава нови рецепти от най-опитните, но скромни готвачи в Андалусия. #spicejourney

    Към предаването
  • 06:45

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Пестум, Сезон 5 | Епизод 5

  • 07:05

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Виена (специален коледен епизод), Сезон 1 | Епизод 5

    Грег Уолъс знае кое е идеалното нещо, което да ни зареди с празнично настроение - Коледен базар. Той се отправя към родното му място - Виена, за да открие какво включват тези базари и как да имаме най-доброто празнично изживяване.

    Към предаването
  • 08:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 17, Сезон 1 | Епизод 17

    Тази седмица Джейми ще направи бързата си азиатска салата със стек от риба тон – вкусно рибно ястие, приготвено за нула време. Ще има и агнешки джолан с ечемик.

    Към предаването
  • 08:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 18, Сезон 1 | Епизод 18

    Джейми ще приготви сензационното си италианско запечено на тиган телешко – невероятно лесна и впечатляваща вечеря. Ще има и пенне арабиата с патладжан.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Без глутен, Сезон 2 | Епизод 15

    Днес Франсишко ще предложи три рецепти за безглутенови десерти – минитартове с екструдиран ориз, просо и царевица и крем от маскарпоне; шоколадов кекс с подправки и круши с бадемово брашно и какао на прах и накрая – ванилов крем брюле.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Годишни сезони, Сезон 2 | Епизод 16

    Днес Франсишко ще ни предложи своята колекция от десерти за различните сезони. За пролетта – портокалово-сметанов крем с боровинки в сироп и хрупкав сусам. Олицетворението на лятото е лимоновият мус с ягоди в снежна фунийка, а за есента и зимата е подходящ кафеен кейк с пълнеж от тиквен конфитюр.

    Към предаването
  • 10:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 2 | Епизод 4

    Корнуол има повече от достатъчно народни приказки. Може би най-известният се намира близо до Ланд Енд, където Рик разказва приказката за русалката от Зеннор.

    Към предаването
  • 10:30

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 5, Сезон 2 | Епизод 5

    Следвайки стъпките на един от своите литературни герои, Рик обикаля северно крайбрежие на Корнуол, за да разкаже историята на един от най-обичаните британски писатели, Томас Харди, и неговата малко известна любовна връзка с корнуолска жена.

    Към предаването
  • 11:00

    Ала Шерифе

    +

    Тиква, Сезон 2 | Епизод 2

    Звездата в днешния епизод е тиквата – символ на кръговрата на живота. Шерифе ще използва различни сортове тиква от градината си, за да приготви лечебната супа от тиква и пълнена тиква с месо и кейл.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Средиземноморски вкус, Сезон 5 | Епизод 4

    Вдъхновени от ароматите на Средиземноморието Лора и Стоян решават да направят богата пролетна салата. Тя ще си върви с пухкави чеснови хлебчета, а те пък – с провансалската маслинова паста тапенада. Специалната рецепта е за риба треска, която двамата този път правят e с интересна гарнитура.

    Към предаването
  • 12:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Върховното шоколадово брауни, Сезон 1 | Епизод 3

    Дона ни изненадва със супер вкусна и многофункционална кайма, научаваме се как да си направим перфектни ньоки с рикота и откриваме тайната за върховното класическо шоколадово брауни.

    Към предаването
  • 12:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4

    Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.

    Към предаването
  • 13:00

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 21, Сезон 1 | Епизод 21

    В този епизод Джейми ще приготви супер вкусен пай с карфиол и ще сподели идеята си за още по-изтънчен начин на приготвяне на филе от сьомга.

    Към предаването
  • 13:30

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 22, Сезон 1 | Епизод 22

    Джейми ще направи пълнени чушки, сервирани върху яхния от черен боб с авокадо и сирене фета. След това ще приготви пилешка супа с нудли и много зеленчуци.

    Към предаването
  • 14:00

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Атина, Сезон 2 | Епизод 1

    Грег Уолъс се отправя към гръцката столица Атина за 3 дни с фантастична храна и невероятни археологически обекти в град, пропит с история. Той дори получава ролята на актьор в древногръцка трагедия!

    Към предаването
  • 15:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Свински котлети, грах със зеленчуци, меренг и печено пиле, Сезон 2 | Епизод 1

    Джейми се завръща с нови бързи и лесни рецепти. Като за начало той ще направи свински котлети с праскови – изискано и бързо ястие. След това идва ред на вегетарианското предложение – грах и боб с чили и мента.

    Към предаването
  • 15:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Треска с панчета, яйца, чесново пиле и ориз с манго, Сезон 2 | Епизод 2

    Тази седмица Джейми ще започне с треска с пушен бекон и ще продължи със суперпростите пържени яйца по азиатски. Има и още – хрупкаво чесново пиле и оризов пудинг с манго.

    Към предаването
  • 16:00

    Ала Шерифе

    +

    Кестен, Сезон 2 | Епизод 3

    Днес Шерифе ще готви с кестени. Въпреки грубата си, трънлива външност, кестените притежават мека и нежна вътрешност, изпълнена с невероятен аромат.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Средиземноморски вкус, Сезон 5 | Епизод 4

    Вдъхновени от ароматите на Средиземноморието Лора и Стоян решават да направят богата пролетна салата. Тя ще си върви с пухкави чеснови хлебчета, а те пък – с провансалската маслинова паста тапенада. Специалната рецепта е за риба треска, която двамата този път правят e с интересна гарнитура.

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Веган, Сезон 2 | Епизод 17

    Днес Франсишко ще приготви три десерта без мляко, масло и яйца – кремообразен ориз, поръсен с печени лешници, печен ананас с текила и бананов сладолед с фъстъчено масло, а накрая - морковен кейк със стафиди и подправки върху бисквита от тиквени семки.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Йогурт, Сезон 2 | Епизод 18

    Основният продукт днес е киселото мляко. С него Франсишко ще приготви традиционен кекс с кисело мляко, но със зехтин и пресни малини. Следва фалшив чийзкейк, приготвен от скир и боровинки и целувчен пай със сладолед от козе мляко.

    Към предаването
  • 18:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Най-добрият домашен ресторант - Хелена и Вики, Сезон 5 | Епизод 45

    “Моята кухня е най-добрата - Австралия” отново е на обиколка из Австралия за рунда за най-добър временен ресторант. Часовникът тиктака, ножовете са наточени и звънецът е готов да звънне.

  • 19:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4

    Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.

    Към предаването
  • 20:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 2 | Епизод 6

    Корнуолският кралски рак е в менюто на Рик тази вечер и той се отправя към Нюкуей. Следва пътуване във вътрешността на Бодмин Мур, за да се срещне с Робин Ханбъри-Тенисън, един от последните велики изследователи на 20-ти век.

    Към предаването
  • 20:25

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 7, Сезон 2 | Епизод 7

    Рик се качва на ферибота в Пензанс, за да го отведе до островите Сили, група острови, които някога са били част от Корнуол. Тук той научава за богатата история на островите, включително за една от най-тежките корабни бедствия на Кралския флот.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Свински котлети, грах със зеленчуци, меренг и печено пиле, Сезон 2 | Епизод 1

    Джейми се завръща с нови бързи и лесни рецепти. Като за начало той ще направи свински котлети с праскови – изискано и бързо ястие. След това идва ред на вегетарианското предложение – грах и боб с чили и мента.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Треска с панчета, яйца, чесново пиле и ориз с манго, Сезон 2 | Епизод 2

    Тази седмица Джейми ще започне с треска с пушен бекон и ще продължи със суперпростите пържени яйца по азиатски. Има и още – хрупкаво чесново пиле и оризов пудинг с манго.

    Към предаването
  • 22:00

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Атина, Сезон 2 | Епизод 1

    Грег Уолъс се отправя към гръцката столица Атина за 3 дни с фантастична храна и невероятни археологически обекти в град, пропит с история. Той дори получава ролята на актьор в древногръцка трагедия!

    Към предаването
  • 23:00

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 21, Сезон 1 | Епизод 21

    В този епизод Джейми ще приготви супер вкусен пай с карфиол и ще сподели идеята си за още по-изтънчен начин на приготвяне на филе от сьомга.

    Към предаването
  • 23:30

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 22, Сезон 1 | Епизод 22

    Джейми ще направи пълнени чушки, сервирани върху яхния от черен боб с авокадо и сирене фета. След това ще приготви пилешка супа с нудли и много зеленчуци.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Средиземноморски вкус, Сезон 5 | Епизод 4

    Вдъхновени от ароматите на Средиземноморието Лора и Стоян решават да направят богата пролетна салата. Тя ще си върви с пухкави чеснови хлебчета, а те пък – с провансалската маслинова паста тапенада. Специалната рецепта е за риба треска, която двамата този път правят e с интересна гарнитура.

    Към предаването
  • 00:25

    Ала Шерифе

    +

    Кестен, Сезон 2 | Епизод 3

    Днес Шерифе ще готви с кестени. Въпреки грубата си, трънлива външност, кестените притежават мека и нежна вътрешност, изпълнена с невероятен аромат.

    Към предаването
  • 00:50

    Пиршество от Близкия Изток с Шейн Делия

    +

    Вегетарианска кухня, Сезон 1 | Епизод 1

    Пълнозърнестите храни, варивата и пресните зеленчуци са характерни за близкоизточната кухня и основа на множество незабравими ястия, затова Шейн Делия ще ни сподели тайните в приготвянето на салата Фатуш и ястие със задушен нахут.

    Към предаването
  • 01:15

    Пиршество от Близкия Изток с Шейн Делия

    +

    Неделен обяд, Сезон 1 | Епизод 2

    Храната е свързващият елемент, обединяващ семейството, а на неделния обяд трапезата е отрупана с пъстроцветни подноси с всевъзможни вкусни гозби. Идеи за някои от тях ще ни дадат Шейн Делия и неговият специален гост шеф-готвач Том Сарафиян.

    Към предаването
  • 01:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Силата на брашното, Сезон 9 | Епизод 5

    Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.

    Към предаването
  • 02:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 6, Сезон 2 | Епизод 6

    Корнуолският кралски рак е в менюто на Рик тази вечер и той се отправя към Нюкуей. Следва пътуване във вътрешността на Бодмин Мур, за да се срещне с Робин Ханбъри-Тенисън, един от последните велики изследователи на 20-ти век.

    Към предаването
  • 02:15

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 7, Сезон 2 | Епизод 7

    Рик се качва на ферибота в Пензанс, за да го отведе до островите Сили, група острови, които някога са били част от Корнуол. Тук той научава за богатата история на островите, включително за една от най-тежките корабни бедствия на Кралския флот.

    Към предаването
  • 02:50

    Тайните на леля Кати

    +

    На редове, Сезон 2 | Епизод 3

  • 03:15

    Тайните на леля Кати

    +

    Море, Сезон 2 | Епизод 4

  • 03:40

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Най-добрият домашен ресторант - Хелена и Вики, Сезон 5 | Епизод 45

    “Моята кухня е най-добрата - Австралия” отново е на обиколка из Австралия за рунда за най-добър временен ресторант. Часовникът тиктака, ножовете са наточени и звънецът е готов да звънне.

  • 04:45

    Ала Шерифе

    +

    Кестен, Сезон 2 | Епизод 3

    Днес Шерифе ще готви с кестени. Въпреки грубата си, трънлива външност, кестените притежават мека и нежна вътрешност, изпълнена с невероятен аромат.

    Към предаването
  • 05:10

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Върховното шоколадово брауни, Сезон 1 | Епизод 3

    Дона ни изненадва със супер вкусна и многофункционална кайма, научаваме се как да си направим перфектни ньоки с рикота и откриваме тайната за върховното класическо шоколадово брауни.

    Към предаването
  • 05:35

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4

    Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.

    Към предаването