Петък

12 август

  • 06:10

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Хранителна култура в зората на цивилизацията (Газиантеп и Мардин, Сезон 2 | Епизод 7

    Преди хиляди години в Месопотамия са положени основите на близкоизточната кухня. Шейн пътува до устията на реките Ефрат и Тигър в Турция и попада на жива история в чиния.

    Към предаването
  • 06:35

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Трабзон - глад за хамсия, Сезон 2 | Епизод 8

    Шейн пътува на север, за да достигне пристанищния град Трабзон, където открива много специална риба, известна като хамсия, и рецепти, които превръщат това малко, подобно на аншоа същество, в кулинарен шедьовър.

    Към предаването
  • 07:00

    Вкусове от Китай

    +

    Пекин, Сезон 1 | Епизод 1

    Адам Лайо пристига в родния град на майка си Пекин, за да започне кулинарно, историческо и лично пътешествие из древната страна Китай.

    Към предаването
  • 07:30

    Вкусове от Китай

    +

    Провинция Анхуей, Сезон 1 | Епизод 2

    Адам посещава красивата планинска провинция Анхуей, дом на една от осемте големи регионални кухни на Китай. Кухнята на Анхуей е обилна, селска храна, която използва сезонни диви продукти от планините.

    Към предаването
  • 08:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 5, Сезон 1 | Епизод 5

    Джейми приготвя супербързо друсано телешко, хрупкави калмари и пюре от авокадо, гратен със свинско и картофено пюре и кейк с полента, портокал и бадеми.

    Към предаването
  • 08:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 6

    Джейми ще направи изключително добър свински бургер, лепкави скариди с манго, домашни ньоки и замразен банофи чийзкейк.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Бързи десерти, Сезон 2 | Епизод 3

    Днес Франсишко ще представи бързи рецепти – пухкаво руло за чай с матча, с пълнеж от мек кокосов крем, кекс с бадеми, лимон и боровинки и освежаващ сладолед с манго и кисело мляко в хрупкава бисквитена купичка с мак.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Палачинки, Сезон 2 | Епизод 4

    Франсишко е фен на палачинките. Първо ще приготви класически „Креп Сюзет“, фламбирани със сироп и портокалов ликьор. След това ще направи франджипан от палачинки, орехов крем и ягоди, а накрая – какаови бурито с палачинки и плодове.

    Към предаването
  • 10:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 7, Сезон 1 | Епизод 7

    Рик изследва една от скритите тайни на Корнуол, уединеното и зашеметяващо устие на Фоуи, като се присъединява към своя приятел, за да научи за историята на района и да се наслади на уникалната гледка към красивите сгради по брега на реката.

    Към предаването
  • 10:30

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    На дивото крайбрежие на Северния Атлантически океан, Рик се отправя към морето, за да лови омари със стария си приятел и знаменит готвач Нейтън Аутлоу и научава за нова революционна програма за опазване.

    Към предаването
  • 11:00

    Ала Шерифе

    +

    Патладжан, Сезон 1 | Епизод 9

    Шерифе ще използва различни сортове патладжан от градината си, за да приготви няколко различни ястия. Ще сглоби вкусна кула от патладжан, традиционен кебап с патладжан, а след това ще използва дука, за да изпълни своя авторска рецепта

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Рожден ден, Сезон 4 | Епизод 13

    Празнично меню, като за рожден ден, това ще предложат Лора и Стоян в този епизод. Предястието е с цедено кисело мляко, нарича се лабне и е с ядки, подправено със заатар. Кюфтенцата са от пуешко месо, а тортата - повече от празнична - медовик с цедено кисело мляко и боровинки.

    Към предаването
  • 12:00

    Лорейн Паскал: Как да готвим по-добре

    +

    Тони, Сезон 1 | Епизод 1

    Лорейн ще помогне на строителя Тони да приготви съвършеното средиземноморско меню.

    Към предаването
  • 12:30

    Лорейн Паскал: Как да готвим по-добре

    +

    Бриъни, Сезон 1 | Епизод 2

    Лорейн ще помогне на Бриъни да организира моминското парти на най-добрата си приятелка.

    Към предаването
  • 13:00

    Вкусът на Италия с Ниша Катона

    +

    Орвието, Сезон 1 | Епизод 5

    В своето изследване на непознатата Италия Ниша Катона ще ни отведе в планинската перла Орвието с нейните незабравими местни специалитети.

    Към предаването
  • 13:30

    Вкусът на Италия с Ниша Катона

    +

    Бари, Сезон 1 | Епизод 6

    В изследване на непознатата Италия Ниша Катона посещава град Бари, за да открие стари семейни рецепти, някои от които датират от над четиристотин години!

    Към предаването
  • 14:00

    Вкусове от Китай

    +

    Провинция Дзянсу/ Джъдзян, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътешествието на Адам, в което изследва историята на Китай чрез храната му, продължава, като той посещава провинциите Дзянсу и Джъдзян, и двете считани за част от осемте велики регионални кухни на Китай, прославени със своето богатство и изтънченост.

    Към предаването
  • 14:30

    Вкусове от Китай

    +

    Шанхай, Сезон 1 | Епизод 4

    Адам Лайо пристига в един от най-големите градове в света Шанхай, където открива модерен, космополитен и глобален град.

    Към предаването
  • 15:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 7

    Джейми ще направи вкусно печено пиле тика, свежа салата от моркови и зърнени култури, супербързи спагети с рачешко и шоколадово-портокалов маслен сладкиш.

    Към предаването
  • 15:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес в менюто – наденица карбонара, пикантна тайландска супа с пилешко, омлет с бъркани яйца и пудинг на пара.

    Към предаването
  • 16:00

    Ала Шерифе

    +

    Чушки, Сезон 1 | Епизод 10

    В този епизод на преден план са чушките. Сладки или люти, те внасят аромат на трапезата ни. Шерифе ще ни покаже как да ги използваме оптимално и ще приготви супа от печени чушки с лют пипер, Табаско и сос от зелено чили с филирани бланширани бадеми.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Рожден ден, Сезон 4 | Епизод 13

    Празнично меню, като за рожден ден, това ще предложат Лора и Стоян в този епизод. Предястието е с цедено кисело мляко, нарича се лабне и е с ядки, подправено със заатар. Кюфтенцата са от пуешко месо, а тортата - повече от празнична - медовик с цедено кисело мляко и боровинки.

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Желета, Сезон 2 | Епизод 5

    Днешният епизод е посветен на желето. Франсишко ще ни предложи освежаващо желе с лимонов ганаш и диня, шоколадово желе с какаов кекс и малинов гел в канелоне, а накрая – полусфери от крем с маракуя и желе от манго.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пълнежи, Сезон 2 | Епизод 6

    Добрият пълнеж може да превърне обикновен десерт в сладкарски шедьовър. Франсишко ни дава три примера за това – пържени филийки с пълнеж от ванилов крем, млечен шоколадов мус, пълен с хрупкаво желе с кафе и мъфини с орехи пекан с вътрешност от пралин.

    Към предаването
  • 18:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Първи рунд - рибно филе - риба, мозък, лимон + ястие запазена ма, Сезон 5 | Епизод 39

    В "Моята кухня е най-добрата" предстои първи рунд на елиминации, когато ще се състезават три отбора, а единият ще отпадне в края на вечерта, но кой ли от тях ще бъде отпратен?

    Към предаването
  • 19:25

    Лорейн Паскал: Как да готвим по-добре

    +

    Бриъни, Сезон 1 | Епизод 2

    Лорейн ще помогне на Бриъни да организира моминското парти на най-добрата си приятелка.

    Към предаването
  • 20:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    На водопада Голита, където река Фоуи се спуска към морето, Рик среща Доун Френч, британската кралица на комедията, която е избрала Корнуол за свой дом.

    Към предаването
  • 20:30

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Рик Стайн се отправя към недрата на Корнуол, дълбоко в китайските глинени ями, за да открие това, което е известно там като Бяло злато, една от най-важните индустрии на този окръг.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 6, Сезон 1 | Епизод 7

    Джейми ще направи вкусно печено пиле тика, свежа салата от моркови и зърнени култури, супербързи спагети с рачешко и шоколадово-портокалов маслен сладкиш.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 8

    Днес в менюто – наденица карбонара, пикантна тайландска супа с пилешко, омлет с бъркани яйца и пудинг на пара.

    Към предаването
  • 22:00

    Вкусове от Китай

    +

    Провинция Дзянсу/ Джъдзян, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътешествието на Адам, в което изследва историята на Китай чрез храната му, продължава, като той посещава провинциите Дзянсу и Джъдзян, и двете считани за част от осемте велики регионални кухни на Китай, прославени със своето богатство и изтънченост.

    Към предаването
  • 22:30

    Вкусове от Китай

    +

    Шанхай, Сезон 1 | Епизод 4

    Адам Лайо пристига в един от най-големите градове в света Шанхай, където открива модерен, космополитен и глобален град.

    Към предаването
  • 23:00

    Вкусът на Италия с Ниша Катона

    +

    Орвието, Сезон 1 | Епизод 5

    В своето изследване на непознатата Италия Ниша Катона ще ни отведе в планинската перла Орвието с нейните незабравими местни специалитети.

    Към предаването
  • 23:30

    Вкусът на Италия с Ниша Катона

    +

    Бари, Сезон 1 | Епизод 6

    В изследване на непознатата Италия Ниша Катона посещава град Бари, за да открие стари семейни рецепти, някои от които датират от над четиристотин години!

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Рожден ден, Сезон 4 | Епизод 13

    Празнично меню, като за рожден ден, това ще предложат Лора и Стоян в този епизод. Предястието е с цедено кисело мляко, нарича се лабне и е с ядки, подправено със заатар. Кюфтенцата са от пуешко месо, а тортата - повече от празнична - медовик с цедено кисело мляко и боровинки.

    Към предаването
  • 00:25

    Ала Шерифе

    +

    Чушки, Сезон 1 | Епизод 10

    В този епизод на преден план са чушките. Сладки или люти, те внасят аромат на трапезата ни. Шерифе ще ни покаже как да ги използваме оптимално и ще приготви супа от печени чушки с лют пипер, Табаско и сос от зелено чили с филирани бланширани бадеми.

    Към предаването
  • 00:50

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Орду - там, където Грузия винаги присъства, Сезон 2 | Епизод 9

    В Орду Шейн се запознава с кухня, чието кулинарно наследство е на север - в Грузия, държава от бившия Съветски съюз. При посещението му във ферма за лешници на Шейн е представена съвсем различна и изненадваща турска кулинарна школа.

    Към предаването
  • 01:15

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Истанбулски тайни: кулинария, Сезон 2 | Епизод 10

    Шейн се връща в Истанбул по Босфора с частна яхта. Той знае, че под повърхността има голямо разнообразие и е решен да открие начин да се добере до тайния кулинарен свят на Истанбул.

    Към предаването
  • 01:40

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Кръстницата на кухнята на Кабо, Сезон 7 | Епизод 9

    Пати прекарва целия ден с Едит Хименес, кулинарна легенда в Лос Кабос. На 15-годишна възраст Едит решава, че един ден ще е собственик на ресторанта, в който работи като сервитьорка. И сега, като собственик на ресторант „Едит“, тя изживява мечтата си.

    Към предаването
  • 02:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 9, Сезон 1 | Епизод 9

    На водопада Голита, където река Фоуи се спуска към морето, Рик среща Доун Френч, британската кралица на комедията, която е избрала Корнуол за свой дом.

    Към предаването
  • 02:35

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Рик Стайн се отправя към недрата на Корнуол, дълбоко в китайските глинени ями, за да открие това, което е известно там като Бяло злато, една от най-важните индустрии на този окръг.

    Към предаването
  • 02:50

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Блекпул, Сезон 1 | Епизод 26

    Днес е в Блекпул за стогодишна европейска рецепта за агнешко, рибни кюфтета от Флитууд и карибска летяща риба.

    Към предаването
  • 03:40

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Първи рунд - рибно филе - риба, мозък, лимон + ястие запазена ма, Сезон 5 | Епизод 39

    В "Моята кухня е най-добрата" предстои първи рунд на елиминации, когато ще се състезават три отбора, а единият ще отпадне в края на вечерта, но кой ли от тях ще бъде отпратен?

    Към предаването
  • 05:00

    Лорейн Паскал: Как да готвим по-добре

    +

    Соня, Сезон 1 | Епизод 3

    Лорейн ще научи многодетната майка Соня да приготвя вкусни ястия за цялото семейство.

    Към предаването
  • 05:30

    Лорейн Паскал: Как да готвим по-добре

    +

    Нийл, Сезон 1 | Епизод 4

    Лорейн ще научи Нийл да приготвя тартове от многолистно тесто с меко сирене и аспержи.

    Към предаването