Неделя

14 август

  • 06:00

    Средиземноморски приключения с Рик Стайн

    +

    Майорка и Каталуния, Сезон 1 | Епизод 5

    От Корфу Рик се насочва към испанския остров Майорка. Там той опитва най-сочното агнешко, което някога е ял и приготвя пилешко с наденица в майоркски стил. След това се отправя към пазар „Ла Бокерия“в Барселона, най-доброто място за каталунска храна.

    Към предаването
  • 07:00

    Средиземноморски приключения с Рик Стайн

    +

    Мароко и Турция, Сезон 1 | Епизод 6

    В Мароко Рик се наслаждава на кускуса, тажините и ментовия чай, които открива по пазарите. Рик приготвя мароканско печено ястие от кюфтета, зеленчуци и яйца. А средиземноморското му пътешествие приключва в Югоизточна Турция, където се отдава на кебапите.

    Към предаването
  • 08:10

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Джо Лайсет, Сезон 8 | Епизод 9

    Джо Лайсет ще бъде в компанията на момчетата, за да прекарат една вечер на забавления, пиршества и уроци по готвене. Джо винаги е искал един ден да стане италианска баба с големи ръце, с които да прави паста.

    Към предаването
  • 09:05

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Сладкиши без граници, Сезон 1 | Епизод 21

    Сочни сладкиши в екзотичен сироп от манго, кокосово мляко, ананас и подправки. Какаова торта на етажи с печени банани и желе от маракуя. И накрая бретонско саблé - хрупкави пръчици, потопени в солен карамел.

    Към предаването
  • 09:35

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пикник, Сезон 1 | Епизод 22

    Забелязали ли сте, че на пикниците предпочитаната храна е солената? Франсишко иска да промени това, като предлага три изключителни идеи с екзотични плодове, какао и солен карамел.

    Към предаването
  • 10:05

    Ваканцията на Чък: Мексико

    +

    Пуебла, Сезон 1 | Епизод 7

    В Пуебла Чък Хюз се среща със собственика на местен щанд за сок, който го кани на разходка с АТВ-та до близкия вулкан. Там те помагат на собственик на щанд за тако да направи кесадия с диви гъби.

    Към предаването
  • 10:30

    Ваканцията на Чък: Мексико

    +

    Мексико Сити, Сезон 1 | Епизод 8

    Мексико Сити е дом на... ами, почти всичко! Чък пробва тако ал пастор - вкусни свински такоси, и се запознава с Индио Рейес, известен татуист, който ще разкрие своя план за най-новата татуировка на Чък.

    Към предаването
  • 11:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Как се произнася "Тусон", Сезон 8 | Епизод 13

    Пати посещава Тусон, Аризона, който се гордее с 23 мили от най-добрата мексиканска храна. Тя посещава ресторанти и местни готвачи в опит да разбере какво става с мексиканските рецепти оттатък границата и как двете култури предопределят храната.

    Към предаването
  • 11:30

    Азиатското приключение за печива на Донал

    +

    Хонгконг първа част, Сезон 1 | Епизод 1

    Донал е в Хонгконг, където британското присъствие може да се види навсякъде, както и азиатските му корени. За начало на своето пътешествие, Донал ще посети една от най-старите пекарни в града.

    Към предаването
  • 12:00

    Азиатското приключение за печива на Донал

    +

    Хонгконг втора част, Сезон 1 | Епизод 2

    Донал продължава пътешествието си в Хонгконг, опитвайки местния специалитет – сладка и вкусна яйчена гофрета, преди да приготви вкусно пилешко бао.

    Към предаването
  • 12:30

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

    Към предаването
  • 13:50

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пътешествието на Рик Стайн го отвежда към граничните райони на Франция - Елзас и Юра, които са дом на любимото му френско ястие, кисело зеле с различни видове месо, и на любимото му френско сирене - комте.

    Към предаването
  • 15:00

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Сюзън Сарандън, Сезон 8 | Епизод 10

    На гости на Джейми и Джими е носителката на „Оскар“ Сюзън Сарандън, която заменя бляскавия Холивуд с очарователния Саутенд.

    Към предаването
  • 16:00

    Просто Реймънд Бланк

    +

    Сезони, Сезон 1 | Епизод 8

    Реймънд споделя любовта си към пресните продукти от градината и разяснява защо сезонността е важна и трябва да бъде приветствана от всички, след което приготвя сьомга на тиган със спанак и лучен сос, както и фрикасе с прясно набрани диви гъби.

    Към предаването
  • 17:00

    Да готвим като италианци

    +

    Пиршество като за италианец, Сезон 1 | Епизод 5

    Когато италианците се съберат около масата, винаги има хаос, любов и вкусна храна. В чест на приятелите си, които ще отседнат за няколко дни при нея, Силвия ще приготви паста по рецепта на баба си, както и кейк с рикота и семолина.

    Към предаването
  • 17:30

    Да готвим като италианци

    +

    Сготви веднъж, яж два пъти, Сезон 1 | Епизод 6

    Без съмнение италианците са най-изобретателните готвачи на планетата, те вярват в старата максима: „Сготви веднъж, яж два пъти“. Днес Силвия ще направи палачинки с пълнеж от рикота, а след това, с останалите продукти, ще ни покаже как да създадем селски пай и паста ал форно.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Бързи десерти, Сезон 2 | Епизод 3

    Днес Франсишко ще представи бързи рецепти – пухкаво руло за чай с матча, с пълнеж от мек кокосов крем, кекс с бадеми, лимон и боровинки и освежаващ сладолед с манго и кисело мляко в хрупкава бисквитена купичка с мак.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Палачинки, Сезон 2 | Епизод 4

    Франсишко е фен на палачинките. Първо ще приготви класически „Креп Сюзет“, фламбирани със сироп и портокалов ликьор. След това ще направи франджипан от палачинки, орехов крем и ягоди, а накрая – какаови бурито с палачинки и плодове.

    Към предаването
  • 19:00

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    В този епизод ще се срещнем с един от най-големите събирачи на миди в Нова Зеландия. От предизвикателството с морска храна ще разберем дали размерът има значение. Ще видим и как ще се справи Мигел с изискванията на всеки от гостите на вечеря.

    Към предаването
  • 19:30

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    В този епизод ще забравим за ресторантите, защото Мигел обикаля улиците, за да опита най-новото от уличната храна. Ще научим как се прави най-вкусната супа от тиква и ще проследим пътят на какаовите зърна от отглеждането им до петзвездния десерт, който някой ще направи.

    Към предаването
  • 20:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хермозийо, Сезон 9 | Епизод 2

    Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.

    Към предаването
  • 20:30

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Благословията и ползата, Сезон 9 | Епизод 3

    В Сонора Пати присъства на две кулинарни традиции. В Бахиа Кино местен рибар получава благословия от жена от племето сери, а в планинския град Матапе една от малкото жени месари заколва крава, за да нахрани общността в обичай, наречен "подкрепа".

    Към предаването
  • 21:00

    Вкусът на Италия с Ниша Катона

    +

    Орвието, Сезон 1 | Епизод 5

    В своето изследване на непознатата Италия Ниша Катона ще ни отведе в планинската перла Орвието с нейните незабравими местни специалитети.

    Към предаването
  • 21:30

    Вкусът на Италия с Ниша Катона

    +

    Бари, Сезон 1 | Епизод 6

    В изследване на непознатата Италия Ниша Катона посещава град Бари, за да открие стари семейни рецепти, някои от които датират от над четиристотин години!

    Към предаването
  • 22:00

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 17, Сезон 1 | Епизод 17

    Джейми ще придаде френска нотка на традиционното печено пиле, ще ни покаже как да използваме стария хляб и ще направи лингуини със скариди и сметана за своя ментор и приятел Дженаро Конталдо.

    Към предаването
  • 22:30

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 18, Сезон 1 | Епизод 18

    Джейми представя нов вариант на печеното пиле, като го съчетава с вкусовете на пица „Маргарита“ – босилек, домати и моцарела, превръщайки го в нов семеен фаворит. След това приготвя невероятни тост сандвичи със скариди.

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

    Към предаването
  • 00:05

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пътешествието на Рик Стайн го отвежда към граничните райони на Франция - Елзас и Юра, които са дом на любимото му френско ястие, кисело зеле с различни видове месо, и на любимото му френско сирене - комте.

    Към предаването
  • 01:05

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Сюзън Сарандън, Сезон 8 | Епизод 10

    На гости на Джейми и Джими е носителката на „Оскар“ Сюзън Сарандън, която заменя бляскавия Холивуд с очарователния Саутенд.

    Към предаването
  • 01:50

    Просто Реймънд Бланк

    +

    Сезони, Сезон 1 | Епизод 8

    Реймънд споделя любовта си към пресните продукти от градината и разяснява защо сезонността е важна и трябва да бъде приветствана от всички, след което приготвя сьомга на тиган със спанак и лучен сос, както и фрикасе с прясно набрани диви гъби.

    Към предаването
  • 02:35

    Да готвим като италианци

    +

    Пиршество като за италианец, Сезон 1 | Епизод 5

    Когато италианците се съберат около масата, винаги има хаос, любов и вкусна храна. В чест на приятелите си, които ще отседнат за няколко дни при нея, Силвия ще приготви паста по рецепта на баба си, както и кейк с рикота и семолина.

    Към предаването
  • 03:00

    Да готвим като италианци

    +

    Сготви веднъж, яж два пъти, Сезон 1 | Епизод 6

    Без съмнение италианците са най-изобретателните готвачи на планетата, те вярват в старата максима: „Сготви веднъж, яж два пъти“. Днес Силвия ще направи палачинки с пълнеж от рикота, а след това, с останалите продукти, ще ни покаже как да създадем селски пай и паста ал форно.

    Към предаването
  • 03:25

    Кухня без граници

    +

    Епизод 18, Сезон 6 | Епизод 18

    Към предаването
  • 03:50

    Кухня без граници

    +

    Епизод 19, Сезон 6 | Епизод 19

    Към предаването
  • 04:20

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    В този епизод ще се срещнем с един от най-големите събирачи на миди в Нова Зеландия. От предизвикателството с морска храна ще разберем дали размерът има значение. Ще видим и как ще се справи Мигел с изискванията на всеки от гостите на вечеря.

    Към предаването
  • 04:45

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    В този епизод ще забравим за ресторантите, защото Мигел обикаля улиците, за да опита най-новото от уличната храна. Ще научим как се прави най-вкусната супа от тиква и ще проследим пътят на какаовите зърна от отглеждането им до петзвездния десерт, който някой ще направи.

    Към предаването
  • 05:10

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хермозийо, Сезон 9 | Епизод 2

    Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.

    Към предаването
  • 05:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Благословията и ползата, Сезон 9 | Епизод 3

    В Сонора Пати присъства на две кулинарни традиции. В Бахиа Кино местен рибар получава благословия от жена от племето сери, а в планинския град Матапе една от малкото жени месари заколва крава, за да нахрани общността в обичай, наречен "подкрепа".

    Към предаването