Четвъртък

18 август

  • 06:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Африканското крайбрежие, Сезон 3 | Епизод 5

    Ветровитото Атлантическо крайбрежие на Мароко е най-големият район за риболов на сардина. Шейн Делия силно желае да опита местната риба кефта, заедно с типичната мароканска шармула.

    Към предаването
  • 06:25

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Мароканците надделяват, Сезон 3 | Епизод 6

    Арабите нахлуват в днешните Испания и Португалия през 711 г. Шейн пристига в Андалусия, където открива кухня с дълбоки корени в ислямското кулинарно изкуство.

    Към предаването
  • 06:45

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Тоскана/Лацио, Сезон 5 | Епизод 3

    Към предаването
  • 07:05

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Берлин, Сезон 1 | Епизод 3

    Грег винаги е искал да посети германската столица и в продължение на три дни той изследва пленяващата история и типичната за този град храна. Oпитва някои немски класики – къри вурст и гевречета, но също така открива и по-различни за града ястия.

    Към предаването
  • 08:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13

    Тази седмица Джейми ще направи бързата си азиатска салата със стек от риба тон – вкусно рибно ястие, приготвено за нула време.

    Към предаването
  • 08:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14

    Джейми ще приготви свинско с нахут и манголд – богато ястие, което се приготвя в един съд, идеално за края на изморителен ден. Следва рецепта за пържен ориз с яйца.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Цитрусови плодове, Сезон 2 | Епизод 11

    Днес Франсишко ще ни представи три десерта с цитрусови плодове. За начало ще направи портокалов пай с подобна на пудинг текстура. След това ще ни представи грейпфрутов пай с хрупкава макадамия, а накрая – вкусна корона от лимон и лайм, с продукти, които винаги ни се намират в шкафа.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Шоколад, Сезон 2 | Епизод 12

    Един от любимите продукти на Франсишко е шоколадът. Днес той ще приготви баски кейк с крем от тъмен шоколад и ананасов конфитюр, лек млечен шоколадов крем, гарниран с какаови зърна и резени мандарина и панакота от бял шоколад и малини.

    Към предаването
  • 10:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15

    Когато корнуолската одисея на Рик приключва, той прави градска почивка в Труро, където открива необичайна история за призрак и посещава великолепната катедрала.

    Към предаването
  • 10:35

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 2 | Епизод 1

    Рик Стайн стартира новата си поредица за родния окръг Корнуол с пътуване назад във времето към ранните си години, когато е управлявал нощен клуб в Падстоу. В Буде има достатъчно време за освежаващо потапяне в зашеметяващия морски басейн.

    Към предаването
  • 11:00

    Ала Шерифе

    +

    Грозде, Сезон 1 | Епизод 13

    Шерифе ще ни покаже чудесни рецепти с грозде. Тя ще използва гроздето от градината си, за да приготви древната ферментирала напитка ментово хардалие, с което ще овкуси агнешки ребърца с розмарин. На финала ще приготви местния деликатес пепечура.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Всички ще се радват, Сезон 1 | Епизод 2

    Първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят е „Италианска сватбена супа“ и се прави с продукти, които почти винаги се намират вкъщи. Печените сладки картофи с нахут и авокадо са специалната рецепта за деня – пъстра и впечатляваща. А къпкейкчетата с къпини са сладкия завършек на този епизод.

    Към предаването
  • 12:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Карамел, Сезон 1 | Епизод 7

    Дона разкрива тайните си за ястие, което винаги има успех - вкусно печено пиле. Научаваме идеалната комбинация за микс от сол и черен пипер и как да преобразуваме основната рецепта до нещо блестящо.

    Към предаването
  • 12:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Тъмен шоколадов ганаш, Сезон 1 | Епизод 8

    В последния епизод Дона ни учи на рецептата си за бавно печена агнешка плешка, за най-лесното тесто от спелта, както и за кадифен гладък тъмен шоколадов ганаш, на който няма да можете да устоите.

    Към предаването
  • 13:00

    Азиатското приключение за печива на Донал

    +

    Сингапур първа част, Сезон 1 | Епизод 3

    Донал Скиан заминава за забързания Сингапур, където уличната храна е изключително популярна. Той ще опита роти от сергия на пазара, както и пухкава зелена торта с пандан.

    Към предаването
  • 13:30

    Азиатското приключение за печива на Донал

    +

    Сингапур втора част, Сезон 1 | Епизод 4

    Донал продължава да е в Сингапур и ще опита популярната кифличка на конци и ще опита да приготви бестселъра на местните пекарни – торта с мартини от личи.

    Към предаването
  • 14:00

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Амстердам, Сезон 1 | Епизод 4

    В продължение на три изпълнени с екшън дни Грег изследва град, до който посетителите от Обединеното кралство могат да стигнат много лесно. Холандската столица е един от най-красивите градове в Европа и Грег се запознава с неговата пленяваща история.

    Към предаването
  • 14:50

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15

    Тази седмица в кухнята на Джейми ще има питки с пикантни агнешки кюфтета – засищащо бързо ястие, когато наистина бързате. Ще има и салата с бакла и сирене манчего, вдъхновена от Испания.

    Към предаването
  • 15:20

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 16, Сезон 1 | Епизод 16

    Джейми ще направи нудли с пилешко на тиган – супербързо и супервкусно ястие, подходящо за натоварените дни. След това ще приготви селска доматена супа – папа ал помодоро.

    Към предаването
  • 15:50

    Ала Шерифе

    +

    Гъби, Сезон 2 | Епизод 1

    Шерифе ще отиде да събира гъби в гората в близост до дома си. Горските гъби могат да бъдат много опасни, тъй като някои от тях са отровни. Шерифе ще ни разкаже колко важно е да разпознаваме и консумираме само ядливите видове.

    Към предаването
  • 16:20

    Бон Апети

    +

    Всички ще се радват, Сезон 1 | Епизод 2

    Първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят е „Италианска сватбена супа“ и се прави с продукти, които почти винаги се намират вкъщи. Печените сладки картофи с нахут и авокадо са специалната рецепта за деня – пъстра и впечатляваща. А къпкейкчетата с къпини са сладкия завършек на този епизод.

    Към предаването
  • 16:50

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Мусове, Сезон 2 | Епизод 13

    Днешният епизод е посветен на мусовете и Франсишко ще ни покаже три рецепти за този вид десерт – шоколадов мус с вишни и хрупкава шоколадова глазура, овесен мус със сметана и пюре от папая и мандаринов мус, поднесен върху кекс с меласа.

    Към предаването
  • 17:20

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Държави, Сезон 2 | Епизод 14

    Днес Франсишко ще ни предложи три десерта от различни точки на света. От Австрия – торта „Сахер“, сочна торта със слоеве от кайсиев конфитюр и шоколадов ганаш. От Бразилия – традиционният десерт „Киндим“ с вкус на кокос и от Белгия – бисквити Спекулас.

    Към предаването
  • 17:50

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Най-добрият домашен ресторант - Талия и Бианка, Сезон 5 | Епизод 43

    “Моята кухня е най-добрата - Австралия” отново е на обиколка из Австралия за рунда за най-добър временен ресторант. Часовникът тиктака, ножовете са наточени и звънецът е готов да звънне.

    Към предаването
  • 19:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Карамел, Сезон 1 | Епизод 7

    Дона разкрива тайните си за ястие, което винаги има успех - вкусно печено пиле. Научаваме идеалната комбинация за микс от сол и черен пипер и как да преобразуваме основната рецепта до нещо блестящо.

    Към предаването
  • 19:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Тъмен шоколадов ганаш, Сезон 1 | Епизод 8

    В последния епизод Дона ни учи на рецептата си за бавно печена агнешка плешка, за най-лесното тесто от спелта, както и за кадифен гладък тъмен шоколадов ганаш, на който няма да можете да устоите.

    Към предаването
  • 20:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 2, Сезон 2 | Епизод 2

    Рик Стайн пътува до Сейнт Айвс, за да ни разкаже за един от малко известните британски художници, Алфред Уолис. В сянката на Бодмин Мур, Рик посещава много рядка колекция от средновековни витражи в църквата Сейнт Неот.

    Към предаването
  • 20:30

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 2 | Епизод 3

    Рик среща водещата на Спрингуоч и биолог Джилиан Бърк, която води Рик на разходка из рядко местообитание, наречено Атлантически умерени тропически гори, на брега на река Хелфорд.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15

    Тази седмица в кухнята на Джейми ще има питки с пикантни агнешки кюфтета – засищащо бързо ястие, когато наистина бързате. Ще има и салата с бакла и сирене манчего, вдъхновена от Испания.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 16, Сезон 1 | Епизод 16

    Джейми ще направи нудли с пилешко на тиган – супербързо и супервкусно ястие, подходящо за натоварените дни. След това ще приготви селска доматена супа – папа ал помодоро.

    Към предаването
  • 22:00

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Амстердам, Сезон 1 | Епизод 4

    В продължение на три изпълнени с екшън дни Грег изследва град, до който посетителите от Обединеното кралство могат да стигнат много лесно. Холандската столица е един от най-красивите градове в Европа и Грег се запознава с неговата пленяваща история.

    Към предаването
  • 23:00

    Азиатското приключение за печива на Донал

    +

    Сингапур първа част, Сезон 1 | Епизод 3

    Донал Скиан заминава за забързания Сингапур, където уличната храна е изключително популярна. Той ще опита роти от сергия на пазара, както и пухкава зелена торта с пандан.

    Към предаването
  • 23:30

    Азиатското приключение за печива на Донал

    +

    Сингапур втора част, Сезон 1 | Епизод 4

    Донал продължава да е в Сингапур и ще опита популярната кифличка на конци и ще опита да приготви бестселъра на местните пекарни – торта с мартини от личи.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Всички ще се радват, Сезон 1 | Епизод 2

    Първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят е „Италианска сватбена супа“ и се прави с продукти, които почти винаги се намират вкъщи. Печените сладки картофи с нахут и авокадо са специалната рецепта за деня – пъстра и впечатляваща. А къпкейкчетата с къпини са сладкия завършек на този епизод.

    Към предаването
  • 00:25

    Ала Шерифе

    +

    Гъби, Сезон 2 | Епизод 1

    Шерифе ще отиде да събира гъби в гората в близост до дома си. Горските гъби могат да бъдат много опасни, тъй като някои от тях са отровни. Шерифе ще ни разкаже колко важно е да разпознаваме и консумираме само ядливите видове.

    Към предаването
  • 00:50

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Испанското крайбрежие, Сезон 3 | Епизод 7

    Шерито си е спечелило лоша слава на евтина напитка за по-възрастни дами, но в испанския"триъгълник на шерито" Шейн открива сложните и нюансирани вкусове на този аперитив, който е прекрасно допълнение към андалуската кухня и култура. #spicejourney

    Към предаването
  • 01:15

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Домът на тапас, Сезон 3 | Епизод 8

    Най-висококачественият хамон иберико е смятан за най-вкусната шунка на света. Шейн Делия пътува до планинска свинеферма, за да види уникалната среда, необходима за производството на шунка с такова качество. #spicejourney

    Към предаването
  • 01:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Благословията и ползата, Сезон 9 | Епизод 3

    В Сонора Пати присъства на две кулинарни традиции. В Бахиа Кино местен рибар получава благословия от жена от племето сери, а в планинския град Матапе една от малкото жени месари заколва крава, за да нахрани общността в обичай, наречен "подкрепа".

    Към предаването
  • 02:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 2, Сезон 2 | Епизод 2

    Рик Стайн пътува до Сейнт Айвс, за да ни разкаже за един от малко известните британски художници, Алфред Уолис. В сянката на Бодмин Мур, Рик посещава много рядка колекция от средновековни витражи в църквата Сейнт Неот.

    Към предаването
  • 02:25

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 2 | Епизод 3

    Рик среща водещата на Спрингуоч и биолог Джилиан Бърк, която води Рик на разходка из рядко местообитание, наречено Атлантически умерени тропически гори, на брега на река Хелфорд.

    Към предаването
  • 02:50

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Италиански специалитети, Сезон 1 | Епизод 30

    Днес епизодът е за италиански специалитети. Класическа рецепта за лангустини, канелони с месо и вегетариански кюфтета.

    Към предаването
  • 03:40

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Най-добрият домашен ресторант - Талия и Бианка, Сезон 5 | Епизод 43

    “Моята кухня е най-добрата - Австралия” отново е на обиколка из Австралия за рунда за най-добър временен ресторант. Часовникът тиктака, ножовете са наточени и звънецът е готов да звънне.

    Към предаването
  • 04:45

    Ала Шерифе

    +

    Гъби, Сезон 2 | Епизод 1

    Шерифе ще отиде да събира гъби в гората в близост до дома си. Горските гъби могат да бъдат много опасни, тъй като някои от тях са отровни. Шерифе ще ни разкаже колко важно е да разпознаваме и консумираме само ядливите видове.

    Към предаването
  • 05:10

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Карамел, Сезон 1 | Епизод 7

    Дона разкрива тайните си за ястие, което винаги има успех - вкусно печено пиле. Научаваме идеалната комбинация за микс от сол и черен пипер и как да преобразуваме основната рецепта до нещо блестящо.

    Към предаването
  • 05:35

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Тъмен шоколадов ганаш, Сезон 1 | Епизод 8

    В последния епизод Дона ни учи на рецептата си за бавно печена агнешка плешка, за най-лесното тесто от спелта, както и за кадифен гладък тъмен шоколадов ганаш, на който няма да можете да устоите.

    Към предаването