Програма
Четвъртък
18 август
06:00
Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания
+Африканското крайбрежие, Сезон 3 | Епизод 5
Ветровитото Атлантическо крайбрежие на Мароко е най-големият район за риболов на сардина. Шейн Делия силно желае да опита местната риба кефта, заедно с типичната мароканска шармула.
Към предаването06:25
Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания
+Мароканците надделяват, Сезон 3 | Епизод 6
Арабите нахлуват в днешните Испания и Португалия през 711 г. Шейн пристига в Андалусия, където открива кухня с дълбоки корени в ислямското кулинарно изкуство.
Към предаването06:45
Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо
+Тоскана/Лацио, Сезон 5 | Епизод 3
Към предаването07:05
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Берлин, Сезон 1 | Епизод 3
Грег винаги е искал да посети германската столица и в продължение на три дни той изследва пленяващата история и типичната за този град храна. Oпитва някои немски класики – къри вурст и гевречета, но също така открива и по-различни за града ястия.
Към предаването08:00
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13
Тази седмица Джейми ще направи бързата си азиатска салата със стек от риба тон – вкусно рибно ястие, приготвено за нула време.
Към предаването08:30
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14
Джейми ще приготви свинско с нахут и манголд – богато ястие, което се приготвя в един съд, идеално за края на изморителен ден. Следва рецепта за пържен ориз с яйца.
Към предаването09:00
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Цитрусови плодове, Сезон 2 | Епизод 11
Днес Франсишко ще ни представи три десерта с цитрусови плодове. За начало ще направи портокалов пай с подобна на пудинг текстура. След това ще ни представи грейпфрутов пай с хрупкава макадамия, а накрая – вкусна корона от лимон и лайм, с продукти, които винаги ни се намират в шкафа.
Към предаването09:30
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Шоколад, Сезон 2 | Епизод 12
Един от любимите продукти на Франсишко е шоколадът. Днес той ще приготви баски кейк с крем от тъмен шоколад и ананасов конфитюр, лек млечен шоколадов крем, гарниран с какаови зърна и резени мандарина и панакота от бял шоколад и малини.
Към предаването10:00
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15
Когато корнуолската одисея на Рик приключва, той прави градска почивка в Труро, където открива необичайна история за призрак и посещава великолепната катедрала.
Към предаването10:35
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 1, Сезон 2 | Епизод 1
Рик Стайн стартира новата си поредица за родния окръг Корнуол с пътуване назад във времето към ранните си години, когато е управлявал нощен клуб в Падстоу. В Буде има достатъчно време за освежаващо потапяне в зашеметяващия морски басейн.
Към предаването11:00
Ала Шерифе
+Грозде, Сезон 1 | Епизод 13
Шерифе ще ни покаже чудесни рецепти с грозде. Тя ще използва гроздето от градината си, за да приготви древната ферментирала напитка ментово хардалие, с което ще овкуси агнешки ребърца с розмарин. На финала ще приготви местния деликатес пепечура.
Към предаването11:30
Бон Апети
+Всички ще се радват, Сезон 1 | Епизод 2
Първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят е „Италианска сватбена супа“ и се прави с продукти, които почти винаги се намират вкъщи. Печените сладки картофи с нахут и авокадо са специалната рецепта за деня – пъстра и впечатляваща. А къпкейкчетата с къпини са сладкия завършек на този епизод.
Към предаването12:00
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Карамел, Сезон 1 | Епизод 7
Дона разкрива тайните си за ястие, което винаги има успех - вкусно печено пиле. Научаваме идеалната комбинация за микс от сол и черен пипер и как да преобразуваме основната рецепта до нещо блестящо.
Към предаването12:30
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Тъмен шоколадов ганаш, Сезон 1 | Епизод 8
В последния епизод Дона ни учи на рецептата си за бавно печена агнешка плешка, за най-лесното тесто от спелта, както и за кадифен гладък тъмен шоколадов ганаш, на който няма да можете да устоите.
Към предаването13:00
Азиатското приключение за печива на Донал
+Сингапур първа част, Сезон 1 | Епизод 3
Донал Скиан заминава за забързания Сингапур, където уличната храна е изключително популярна. Той ще опита роти от сергия на пазара, както и пухкава зелена торта с пандан.
Към предаването13:30
Азиатското приключение за печива на Донал
+Сингапур втора част, Сезон 1 | Епизод 4
Донал продължава да е в Сингапур и ще опита популярната кифличка на конци и ще опита да приготви бестселъра на местните пекарни – торта с мартини от личи.
Към предаването14:00
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Амстердам, Сезон 1 | Епизод 4
В продължение на три изпълнени с екшън дни Грег изследва град, до който посетителите от Обединеното кралство могат да стигнат много лесно. Холандската столица е един от най-красивите градове в Европа и Грег се запознава с неговата пленяваща история.
Към предаването14:50
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15
Тази седмица в кухнята на Джейми ще има питки с пикантни агнешки кюфтета – засищащо бързо ястие, когато наистина бързате. Ще има и салата с бакла и сирене манчего, вдъхновена от Испания.
Към предаването15:20
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 16, Сезон 1 | Епизод 16
Джейми ще направи нудли с пилешко на тиган – супербързо и супервкусно ястие, подходящо за натоварените дни. След това ще приготви селска доматена супа – папа ал помодоро.
Към предаването15:50
Ала Шерифе
+Гъби, Сезон 2 | Епизод 1
Шерифе ще отиде да събира гъби в гората в близост до дома си. Горските гъби могат да бъдат много опасни, тъй като някои от тях са отровни. Шерифе ще ни разкаже колко важно е да разпознаваме и консумираме само ядливите видове.
Към предаването16:20
Бон Апети
+Всички ще се радват, Сезон 1 | Епизод 2
Първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят е „Италианска сватбена супа“ и се прави с продукти, които почти винаги се намират вкъщи. Печените сладки картофи с нахут и авокадо са специалната рецепта за деня – пъстра и впечатляваща. А къпкейкчетата с къпини са сладкия завършек на този епизод.
Към предаването16:50
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Мусове, Сезон 2 | Епизод 13
Днешният епизод е посветен на мусовете и Франсишко ще ни покаже три рецепти за този вид десерт – шоколадов мус с вишни и хрупкава шоколадова глазура, овесен мус със сметана и пюре от папая и мандаринов мус, поднесен върху кекс с меласа.
Към предаването17:20
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Държави, Сезон 2 | Епизод 14
Днес Франсишко ще ни предложи три десерта от различни точки на света. От Австрия – торта „Сахер“, сочна торта със слоеве от кайсиев конфитюр и шоколадов ганаш. От Бразилия – традиционният десерт „Киндим“ с вкус на кокос и от Белгия – бисквити Спекулас.
Към предаването17:50
Моята кухня е най-добрата – Австралия
+Най-добрият домашен ресторант - Талия и Бианка, Сезон 5 | Епизод 43
“Моята кухня е най-добрата - Австралия” отново е на обиколка из Австралия за рунда за най-добър временен ресторант. Часовникът тиктака, ножовете са наточени и звънецът е готов да звънне.
Към предаването19:00
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Карамел, Сезон 1 | Епизод 7
Дона разкрива тайните си за ястие, което винаги има успех - вкусно печено пиле. Научаваме идеалната комбинация за микс от сол и черен пипер и как да преобразуваме основната рецепта до нещо блестящо.
Към предаването19:30
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Тъмен шоколадов ганаш, Сезон 1 | Епизод 8
В последния епизод Дона ни учи на рецептата си за бавно печена агнешка плешка, за най-лесното тесто от спелта, както и за кадифен гладък тъмен шоколадов ганаш, на който няма да можете да устоите.
Към предаването20:00
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 2, Сезон 2 | Епизод 2
Рик Стайн пътува до Сейнт Айвс, за да ни разкаже за един от малко известните британски художници, Алфред Уолис. В сянката на Бодмин Мур, Рик посещава много рядка колекция от средновековни витражи в църквата Сейнт Неот.
Към предаването20:30
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 3, Сезон 2 | Епизод 3
Рик среща водещата на Спрингуоч и биолог Джилиан Бърк, която води Рик на разходка из рядко местообитание, наречено Атлантически умерени тропически гори, на брега на река Хелфорд.
Към предаването21:00
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15
Тази седмица в кухнята на Джейми ще има питки с пикантни агнешки кюфтета – засищащо бързо ястие, когато наистина бързате. Ще има и салата с бакла и сирене манчего, вдъхновена от Испания.
Към предаването21:30
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 16, Сезон 1 | Епизод 16
Джейми ще направи нудли с пилешко на тиган – супербързо и супервкусно ястие, подходящо за натоварените дни. След това ще приготви селска доматена супа – папа ал помодоро.
Към предаването22:00
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Амстердам, Сезон 1 | Епизод 4
В продължение на три изпълнени с екшън дни Грег изследва град, до който посетителите от Обединеното кралство могат да стигнат много лесно. Холандската столица е един от най-красивите градове в Европа и Грег се запознава с неговата пленяваща история.
Към предаването23:00
Азиатското приключение за печива на Донал
+Сингапур първа част, Сезон 1 | Епизод 3
Донал Скиан заминава за забързания Сингапур, където уличната храна е изключително популярна. Той ще опита роти от сергия на пазара, както и пухкава зелена торта с пандан.
Към предаването23:30
Азиатското приключение за печива на Донал
+Сингапур втора част, Сезон 1 | Епизод 4
Донал продължава да е в Сингапур и ще опита популярната кифличка на конци и ще опита да приготви бестселъра на местните пекарни – торта с мартини от личи.
Към предаването00:00
Бон Апети
+Всички ще се радват, Сезон 1 | Епизод 2
Първата рецепта, която Лора и Стоян ще приготвят е „Италианска сватбена супа“ и се прави с продукти, които почти винаги се намират вкъщи. Печените сладки картофи с нахут и авокадо са специалната рецепта за деня – пъстра и впечатляваща. А къпкейкчетата с къпини са сладкия завършек на този епизод.
Към предаването00:25
Ала Шерифе
+Гъби, Сезон 2 | Епизод 1
Шерифе ще отиде да събира гъби в гората в близост до дома си. Горските гъби могат да бъдат много опасни, тъй като някои от тях са отровни. Шерифе ще ни разкаже колко важно е да разпознаваме и консумираме само ядливите видове.
Към предаването00:50
Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания
+Испанското крайбрежие, Сезон 3 | Епизод 7
Шерито си е спечелило лоша слава на евтина напитка за по-възрастни дами, но в испанския"триъгълник на шерито" Шейн открива сложните и нюансирани вкусове на този аперитив, който е прекрасно допълнение към андалуската кухня и култура. #spicejourney
Към предаването01:15
Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания
+Домът на тапас, Сезон 3 | Епизод 8
Най-висококачественият хамон иберико е смятан за най-вкусната шунка на света. Шейн Делия пътува до планинска свинеферма, за да види уникалната среда, необходима за производството на шунка с такова качество. #spicejourney
Към предаването01:35
Мексиканска кухня с Пати
+Благословията и ползата, Сезон 9 | Епизод 3
В Сонора Пати присъства на две кулинарни традиции. В Бахиа Кино местен рибар получава благословия от жена от племето сери, а в планинския град Матапе една от малкото жени месари заколва крава, за да нахрани общността в обичай, наречен "подкрепа".
Към предаването02:00
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 2, Сезон 2 | Епизод 2
Рик Стайн пътува до Сейнт Айвс, за да ни разкаже за един от малко известните британски художници, Алфред Уолис. В сянката на Бодмин Мур, Рик посещава много рядка колекция от средновековни витражи в църквата Сейнт Неот.
Към предаването02:25
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 3, Сезон 2 | Епизод 3
Рик среща водещата на Спрингуоч и биолог Джилиан Бърк, която води Рик на разходка из рядко местообитание, наречено Атлантически умерени тропически гори, на брега на река Хелфорд.
Към предаването02:50
Несравнимият вкус на дома
+Италиански специалитети, Сезон 1 | Епизод 30
Днес епизодът е за италиански специалитети. Класическа рецепта за лангустини, канелони с месо и вегетариански кюфтета.
Към предаването03:40
Моята кухня е най-добрата – Австралия
+Най-добрият домашен ресторант - Талия и Бианка, Сезон 5 | Епизод 43
“Моята кухня е най-добрата - Австралия” отново е на обиколка из Австралия за рунда за най-добър временен ресторант. Часовникът тиктака, ножовете са наточени и звънецът е готов да звънне.
Към предаването04:45
Ала Шерифе
+Гъби, Сезон 2 | Епизод 1
Шерифе ще отиде да събира гъби в гората в близост до дома си. Горските гъби могат да бъдат много опасни, тъй като някои от тях са отровни. Шерифе ще ни разкаже колко важно е да разпознаваме и консумираме само ядливите видове.
Към предаването05:10
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Карамел, Сезон 1 | Епизод 7
Дона разкрива тайните си за ястие, което винаги има успех - вкусно печено пиле. Научаваме идеалната комбинация за микс от сол и черен пипер и как да преобразуваме основната рецепта до нещо блестящо.
Към предаването05:35
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Тъмен шоколадов ганаш, Сезон 1 | Епизод 8
В последния епизод Дона ни учи на рецептата си за бавно печена агнешка плешка, за най-лесното тесто от спелта, както и за кадифен гладък тъмен шоколадов ганаш, на който няма да можете да устоите.
Към предаването