Програма
Събота
13 август
06:00
Средиземноморски приключения с Рик Стайн
+Сицилия и Пулия, Сезон 1 | Епизод 3
Рик продължава обиколката си на Сицилия, наслаждавайки се на цветовете и атмосферата на рибния пазар в Катания. След това се отправя към Пулия, известна с т.нар. „кухня на бедните“. Рик приготвя грах с лук, пармска шунка и зехтин.
Към предаването07:00
Средиземноморски приключения с Рик Стайн
+Пулия и Корфу, Сезон 1 | Епизод 4
Рик напуска Италия и се отправя към гръцкия остров Корфу, където присъства на семейно празненство. Той посещава кухни и ресторанти из целия остров и научава как се приготвят автентични ястия като селска салата, пастицио и печен гръцки омлет с диви зеленолистни зеленчуци, праз и сирене фета.
Към предаването08:10
Бойният клуб на Джейми и Джими
+Амир Хан, Сезон 8 | Епизод 8
В кафенето на кея влиза двукратния световен шампион по бокс Амир Хан.
Към предаването09:05
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Вкусове от Португалия, Сезон 1 | Епизод 19
Франсишко признава, че е почитател на традиционните португалски вкусове. Ще приготви торта с извара и канела, ще я сиропира с мед и ще я украси с ядки.
Към предаването09:35
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Сладкиши с парено тесто, Сезон 1 | Епизод 20
Днес Франсишко ще приготви кутийки от парено тесто с шоколадов ганаш, мангово желе и кардамон; профитероли с мармалад от малини, шоколад и кокосов мус и накрая Париж-Брест с карамел и пралин.
Към предаването10:05
Ваканцията на Чък: Мексико
+Хуаманла, Сезон 1 | Епизод 5
Хиляди хора идват в град Хуаманла само за една нощ, за да видят улиците, превърнати в килим от цветя, дълъг почти 8 км. В навечерието на голямото събитие, Чък Хюз се опитва да направи свой собствен сладолед.
Към предаването10:30
Ваканцията на Чък: Мексико
+Оахака, Сезон 1 | Епизод 6
Чък Хюз пристига в Оахака и се запътва направо към най-популярния щанд за тлаюда в града, където сервират мексиканския еквивалент на пица до късно през нощта.
Към предаването11:00
Мексиканска кухня с Пати
+Ден в Синалоа, Сезон 8 | Епизод 11
Известната като Хлебния център на Мексико Синалоа произвежда 40% от месото, консумирано в Мексико. Пати пътува до ферми и рибарски развъдници, посещава мандра, известна с прясното си сирене и взема урок по сладководен риболов.
Към предаването11:30
Лесни рецепти за всеки ден с Джейми
+Епизод 17, Сезон 1 | Епизод 17
Джейми ще придаде френска нотка на традиционното печено пиле, ще ни покаже как да използваме стария хляб и ще направи лингуини със скариди и сметана за своя ментор и приятел Дженаро Конталдо.
Към предаването12:00
Лесни рецепти за всеки ден с Джейми
+Епизод 18, Сезон 1 | Епизод 18
Джейми представя нов вариант на печеното пиле, като го съчетава с вкусовете на пица „Маргарита“ – босилек, домати и моцарела, превръщайки го в нов семеен фаворит. След това приготвя невероятни тост сандвичи със скариди.
Към предаването12:30
Средиземноморски приключения с Рик Стайн
+Майорка и Каталуния, Сезон 1 | Епизод 5
От Корфу Рик се насочва към испанския остров Майорка. Там той опитва най-сочното агнешко, което някога е ял и приготвя пилешко с наденица в майоркски стил. След това се отправя към пазар „Ла Бокерия“в Барселона, най-доброто място за каталунска храна.
Към предаването13:50
Средиземноморски приключения с Рик Стайн
+Мароко и Турция, Сезон 1 | Епизод 6
В Мароко Рик се наслаждава на кускуса, тажините и ментовия чай, които открива по пазарите. Рик приготвя мароканско печено ястие от кюфтета, зеленчуци и яйца. А средиземноморското му пътешествие приключва в Югоизточна Турция, където се отдава на кебапите.
Към предаването15:00
Бойният клуб на Джейми и Джими
+Джо Лайсет, Сезон 8 | Епизод 9
Джо Лайсет ще бъде в компанията на момчетата, за да прекарат една вечер на забавления, пиршества и уроци по готвене. Джо винаги е искал един ден да стане италианска баба с големи ръце, с които да прави паста.
Към предаването16:00
Просто Реймънд Бланк
+Кухнята на Реймънд, Сезон 1 | Епизод 7
Реймънд Бланк споделя своята любов към пътуването и внедрява влиянието на други култури в своята традиционна френска кухня, за да приготви знаменита прясна запържена сепия и патладжан с кускус, мисо и хариса.
Към предаването17:00
Да готвим като италианци
+Готви с очите и ръцете си, Сезон 1 | Епизод 3
За италианците рецептите никога не са били по-важни в кухнята от усета им за готвене. В този епизод Силвия ще готви без точни мерки. За начало тя ще направи вкусни мини пици от стар хляб и супер лесно ризото със скариди и лимон.
Към предаването17:30
Да готвим като италианци
+Свещеният хляб, Сезон 1 | Епизод 4
Хлябът е свещен за италианците, той присъства на масата винаги и никога не се изхвърля. Днес Силвия ще сподели три начина за използване на останал хляб – паста орекиете, печена риба и нещо впечатляващо за десерт, за което никога няма да предположите, че е направено от стар хляб.
Към предаването18:00
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Бисквити, Сезон 2 | Епизод 1
В епизода Франсишко ще приготви три рецепти за бисквити и ще покаже тайни похвати, за да ги превърне в неустоими. Например, за да станат по-еластични и меки американските бисквити, е необходим термичен шок.
Към предаването18:30
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Естествено оцветяване, Сезон 2 | Епизод 2
Франсишко предпочита да използва естествени оцветители в рецептите си, тъй като освен цвят те допринасят и уникален вкус. Със зеления на цвят чай матча той ще приготви сладки енергийни топчета. С куркума ще направи портокалов крем и с хибискус ще оцвети крема за кекса с шамфъстък и горски плодове.
Към предаването19:00
Ваканцията на Чък: Мексико
+Пуебла, Сезон 1 | Епизод 7
В Пуебла Чък Хюз се среща със собственика на местен щанд за сок, който го кани на разходка с АТВ-та до близкия вулкан. Там те помагат на собственик на щанд за тако да направи кесадия с диви гъби.
Към предаването19:30
Ваканцията на Чък: Мексико
+Мексико Сити, Сезон 1 | Епизод 8
Мексико Сити е дом на... ами, почти всичко! Чък пробва тако ал пастор - вкусни свински такоси, и се запознава с Индио Рейес, известен татуист, който ще разкрие своя план за най-новата татуировка на Чък.
Към предаването19:55
Мексиканска кухня с Пати
+Как се произнася "Тусон", Сезон 8 | Епизод 13
Пати посещава Тусон, Аризона, който се гордее с 23 мили от най-добрата мексиканска храна. Тя посещава ресторанти и местни готвачи в опит да разбере какво става с мексиканските рецепти оттатък границата и как двете култури предопределят храната.
Към предаването20:25
Мексиканска кухня с Пати
+Тусон: разходка до Сонора, Сезон 9 | Епизод 1
В Тусон Пати се учи да прави хляб с един от най-добрите американски хлебари – Дон Гуера Барио. Това я кара да се върне в Сонора, за да види откъде идва специалното зърно. В своята кухня Пати готви с това специално брашно.
Към предаването20:55
Мери Бери – тайните на именията
+Гудууд, Сезон 1 | Епизод 4
Мери е в Гудууд Хаус, известен с конните и автомобилните състезания. Отива на обиколка с Лорд Марч в кола, проектирана от дядо му, а 80-год. херцогиня й разказва за биофермата. Мери приготвя закуска за състезателен ден, кок о вен и 4-етажна торта.
Към предаването22:00
Пекарната на Рудолф
+Епизод 17, Сезон 7 | Епизод 17
Към предаването22:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 18, Сезон 7 | Епизод 18
Към предаването23:00
Средиземноморски приключения с Рик Стайн
+Майорка и Каталуния, Сезон 1 | Епизод 5
От Корфу Рик се насочва към испанския остров Майорка. Там той опитва най-сочното агнешко, което някога е ял и приготвя пилешко с наденица в майоркски стил. След това се отправя към пазар „Ла Бокерия“в Барселона, най-доброто място за каталунска храна.
Към предаването00:05
Средиземноморски приключения с Рик Стайн
+Мароко и Турция, Сезон 1 | Епизод 6
В Мароко Рик се наслаждава на кускуса, тажините и ментовия чай, които открива по пазарите. Рик приготвя мароканско печено ястие от кюфтета, зеленчуци и яйца. А средиземноморското му пътешествие приключва в Югоизточна Турция, където се отдава на кебапите.
Към предаването01:05
Бойният клуб на Джейми и Джими
+Джо Лайсет, Сезон 8 | Епизод 9
Джо Лайсет ще бъде в компанията на момчетата, за да прекарат една вечер на забавления, пиршества и уроци по готвене. Джо винаги е искал един ден да стане италианска баба с големи ръце, с които да прави паста.
Към предаването01:50
Просто Реймънд Бланк
+Кухнята на Реймънд, Сезон 1 | Епизод 7
Реймънд Бланк споделя своята любов към пътуването и внедрява влиянието на други култури в своята традиционна френска кухня, за да приготви знаменита прясна запържена сепия и патладжан с кускус, мисо и хариса.
Към предаването02:35
Да готвим като италианци
+Готви с очите и ръцете си, Сезон 1 | Епизод 3
За италианците рецептите никога не са били по-важни в кухнята от усета им за готвене. В този епизод Силвия ще готви без точни мерки. За начало тя ще направи вкусни мини пици от стар хляб и супер лесно ризото със скариди и лимон.
Към предаването03:00
Да готвим като италианци
+Свещеният хляб, Сезон 1 | Епизод 4
Хлябът е свещен за италианците, той присъства на масата винаги и никога не се изхвърля. Днес Силвия ще сподели три начина за използване на останал хляб – паста орекиете, печена риба и нещо впечатляващо за десерт, за което никога няма да предположите, че е направено от стар хляб.
Към предаването03:25
Кухня без граници
+Епизод 16, Сезон 6 | Епизод 16
Към предаването03:50
Кухня без граници
+Епизод 17, Сезон 6 | Епизод 17
Към предаването04:20
Ваканцията на Чък: Мексико
+Пуебла, Сезон 1 | Епизод 7
В Пуебла Чък Хюз се среща със собственика на местен щанд за сок, който го кани на разходка с АТВ-та до близкия вулкан. Там те помагат на собственик на щанд за тако да направи кесадия с диви гъби.
Към предаването04:45
Ваканцията на Чък: Мексико
+Мексико Сити, Сезон 1 | Епизод 8
Мексико Сити е дом на... ами, почти всичко! Чък пробва тако ал пастор - вкусни свински такоси, и се запознава с Индио Рейес, известен татуист, който ще разкрие своя план за най-новата татуировка на Чък.
Към предаването05:10
Мексиканска кухня с Пати
+Как се произнася "Тусон", Сезон 8 | Епизод 13
Пати посещава Тусон, Аризона, който се гордее с 23 мили от най-добрата мексиканска храна. Тя посещава ресторанти и местни готвачи в опит да разбере какво става с мексиканските рецепти оттатък границата и как двете култури предопределят храната.
Към предаването05:35
Мексиканска кухня с Пати
+Тусон: разходка до Сонора, Сезон 9 | Епизод 1
В Тусон Пати се учи да прави хляб с един от най-добрите американски хлебари – Дон Гуера Барио. Това я кара да се върне в Сонора, за да види откъде идва специалното зърно. В своята кухня Пати готви с това специално брашно.
Към предаването