Програма
Събота
20 август
06:00
Скритата Франция с Рик Стайн
+Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1
Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.
Към предаването07:00
Скритата Франция с Рик Стайн
+Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2
Пътешествието на Рик Стайн го отвежда към граничните райони на Франция - Елзас и Юра, които са дом на любимото му френско ястие, кисело зеле с различни видове месо, и на любимото му френско сирене - комте.
Към предаването08:10
Бойният клуб на Джейми и Джими
+Сюзън Сарандън, Сезон 8 | Епизод 10
На гости на Джейми и Джими е носителката на „Оскар“ Сюзън Сарандън, която заменя бляскавия Холивуд с очарователния Саутенд.
Към предаването09:05
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Чай, Сезон 2 | Епизод 7
В десертите си Франсишко обича да използва аромата на чая, за да подчертае основния вкус. Към кайсиевия тарт, например, той предлага лек сметанов крем с вкус на лайка. След това е ред на хрупкав щросел с праскови, сготвени в сироп от лайм.
Към предаването09:35
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Пълнозърнести съставки, Сезон 2 | Епизод 8
Пълнозърнестите продукти са с по-наситен вкус от преработените, затова Франсишко обича да ги озползва в десертите си. Опитайте кубовете от овесени ядки, подсладени със стафиди и разтопен шоколад. Или започнете деня си с пълнозърнести палачинки от елда с ядково масло и банани.
Към предаването10:05
Пиршествата на Мигел
+Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1
В този епизод ще се срещнем с един от най-големите събирачи на миди в Нова Зеландия. От предизвикателството с морска храна ще разберем дали размерът има значение. Ще видим и как ще се справи Мигел с изискванията на всеки от гостите на вечеря.
Към предаването10:30
Пиршествата на Мигел
+Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2
В този епизод ще забравим за ресторантите, защото Мигел обикаля улиците, за да опита най-новото от уличната храна. Ще научим как се прави най-вкусната супа от тиква и ще проследим пътят на какаовите зърна от отглеждането им до петзвездния десерт, който някой ще направи.
Към предаването11:00
Мексиканска кухня с Пати
+Хермозийо, Сезон 9 | Епизод 2
Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.
Към предаването11:30
Лесни рецепти за всеки ден с Джейми
+Епизод 19, Сезон 1 | Епизод 19
Джейми ще приготви ястия, достойни за ресторант, но лесни за приготвяне и вкъщи – сос Холандез с авокадо, сервиран с приготвени на пара треска и аспержи. След това, заедно със сина си Бъди, ще приготвят малко по-различна пица за радост на цялото семейство.
Към предаването12:00
Лесни рецепти за всеки ден с Джейми
+Епизод 20, Сезон 1 | Епизод 20
Джейми ще ни покаже изключително лесно печено ястие - пиле джалфрези с чушки. След това ще сподели вкусна рецепта с броколи – пълнени пирожки, хрупкави отдолу и пухкави отгоре.
Към предаването12:30
Скритата Франция с Рик Стайн
+Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3
Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.
Към предаването13:50
Скритата Франция с Рик Стайн
+Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4
Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.
Към предаването15:00
Вкусно лято с Джейми Оливър
+Готвене навън, Допълнителен | Епизод 1
В този едночасов специален епизод Джейми Оливър представя няколко невероятни летни ястия за изкусителна прясна храна.
Към предаването16:00
Просто Реймънд Бланк
+Любимата ми бирария, Сезон 1 | Епизод 9
Реймънд Бланк споделя архива си от рецепти и представя любимите си ястия, част от менюто на ресторантите му. Ще научим тайната на сензационната салата с наденица Морто и на звездата на вечерта гравдлакс с краставица, карфиол и крем фреш с хрян.
Към предаването17:00
Да готвим като италианци
+Зала на славата, Сезон 1 | Епизод 7
Храната е неразделна част от идентичността на италианците. Днес Силвия ще обърне внимание на три ястия, превърнали се в национални съкровища – паста аматричана, ястие с морски дарове от региона на Пулия и пица „Наполетана“.
Към предаването17:30
Да готвим като италианци
+Традиция, Сезон 1 | Епизод 8
За италианците храната играе голяма роля в запазването на традициите. В този епизод Силвия и приятелката ѝ Лина ще приготвят известното рагу по неаполитански – любимо неделно ястие за много италианци.
Към предаването18:00
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Цитрусови плодове, Сезон 2 | Епизод 11
Днес Франсишко ще ни представи три десерта с цитрусови плодове. За начало ще направи портокалов пай с подобна на пудинг текстура. След това ще ни представи грейпфрутов пай с хрупкава макадамия, а накрая – вкусна корона от лимон и лайм, с продукти, които винаги ни се намират в шкафа.
Към предаването18:30
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Шоколад, Сезон 2 | Епизод 12
Един от любимите продукти на Франсишко е шоколадът. Днес той ще приготви баски кейк с крем от тъмен шоколад и ананасов конфитюр, лек млечен шоколадов крем, гарниран с какаови зърна и резени мандарина и панакота от бял шоколад и малини.
Към предаването19:00
Пиршествата на Мигел
+Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3
В този епизод ще тръгнем по следите на пресните продукти в търсене на най-кремообразното козе сирене. Ще се срещнем и с кралицата на рулцата от оризова хартия. Ще научим и как се прави перфектната паста.
Към предаването19:30
Пиршествата на Мигел
+Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4
В епизода ще разберем къде да открием качествен зехтин и какво да готвим с него. Мигел ще напътства Стюарт по време на кулинарното му предизвикателство за приготвяне на романтична вечеря за двама. След това Мигел ще ни покани в дома си, за да приготви свое емблематично ястие.
Към предаването19:55
Мексиканска кухня с Пати
+Карне Асада със семейството, Сезон 9 | Епизод 4
Пати прекарва време с момчетата си, готвейки класическо ястие в духа на Сонора. Първо им показва основата на сонорската традиция – карне асада, а за десерт приготвят маслен крем с фъстъчено масло и галет с грозде.
Към предаването20:25
Мексиканска кухня с Пати
+Силата на брашното, Сезон 9 | Епизод 5
Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.
Към предаването20:55
Любимите семейни рецепти на Надия
+Семейни дни навън, Сезон 1 | Епизод 1
Надия Хюсеин създава ястия за перфектния семеен ден навън, посещава ферма за рапица в Нортхемптън и се среща с Джилиан - световен шампион за аматьори в приготвянето на прочутите Корнуолски сладкиши.
Към предаването21:30
Любимите семейни рецепти на Надия
+Семейни събирания, Сезон 1 | Епизод 2
Надия Хюсеин създава ястия, идеални за семейни събирания, усъвършенства техниката си за приготвяне на барбекю и се среща с Пол Ейнсуърт, готвач със звезда Мишлен и любител на солта.
Към предаването22:00
Пекарната на Рудолф
+Епизод 19, Сезон 7 | Епизод 19
Към предаването22:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 20, Сезон 7 | Епизод 20
Към предаването23:00
Скритата Франция с Рик Стайн
+Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3
Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.
Към предаването00:05
Скритата Франция с Рик Стайн
+Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4
Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.
Към предаването01:05
Вкусно лято с Джейми Оливър
+Готвене навън, Допълнителен | Епизод 1
В този едночасов специален епизод Джейми Оливър представя няколко невероятни летни ястия за изкусителна прясна храна.
Към предаването01:50
Просто Реймънд Бланк
+Любимата ми бирария, Сезон 1 | Епизод 9
Реймънд Бланк споделя архива си от рецепти и представя любимите си ястия, част от менюто на ресторантите му. Ще научим тайната на сензационната салата с наденица Морто и на звездата на вечерта гравдлакс с краставица, карфиол и крем фреш с хрян.
Към предаването02:35
Да готвим като италианци
+Зала на славата, Сезон 1 | Епизод 7
Храната е неразделна част от идентичността на италианците. Днес Силвия ще обърне внимание на три ястия, превърнали се в национални съкровища – паста аматричана, ястие с морски дарове от региона на Пулия и пица „Наполетана“.
Към предаването03:00
Да готвим като италианци
+Традиция, Сезон 1 | Епизод 8
За италианците храната играе голяма роля в запазването на традициите. В този епизод Силвия и приятелката ѝ Лина ще приготвят известното рагу по неаполитански – любимо неделно ястие за много италианци.
Към предаването03:25
Кухня без граници
+Епизод 20, Сезон 6 | Епизод 20
Към предаването03:50
Кухня без граници
+Епизод 21, Сезон 6 | Епизод 21
Към предаването04:20
Пиршествата на Мигел
+Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3
В този епизод ще тръгнем по следите на пресните продукти в търсене на най-кремообразното козе сирене. Ще се срещнем и с кралицата на рулцата от оризова хартия. Ще научим и как се прави перфектната паста.
Към предаването04:45
Пиршествата на Мигел
+Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4
В епизода ще разберем къде да открием качествен зехтин и какво да готвим с него. Мигел ще напътства Стюарт по време на кулинарното му предизвикателство за приготвяне на романтична вечеря за двама. След това Мигел ще ни покани в дома си, за да приготви свое емблематично ястие.
Към предаването05:10
Мексиканска кухня с Пати
+Карне Асада със семейството, Сезон 9 | Епизод 4
Пати прекарва време с момчетата си, готвейки класическо ястие в духа на Сонора. Първо им показва основата на сонорската традиция – карне асада, а за десерт приготвят маслен крем с фъстъчено масло и галет с грозде.
Към предаването05:35
Мексиканска кухня с Пати
+Силата на брашното, Сезон 9 | Епизод 5
Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.
Към предаването