Събота

20 август

  • 06:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    Рик Стайн търси най-добре пазените гастрономически тайни на Франция. Пътешествието му започва в Диеп с калкан направо от лодките и продължава със събиране на морски билки по протежението на залива на река Сома.

    Към предаването
  • 07:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    Пътешествието на Рик Стайн го отвежда към граничните райони на Франция - Елзас и Юра, които са дом на любимото му френско ястие, кисело зеле с различни видове месо, и на любимото му френско сирене - комте.

    Към предаването
  • 08:10

    Бойният клуб на Джейми и Джими

    +

    Сюзън Сарандън, Сезон 8 | Епизод 10

    На гости на Джейми и Джими е носителката на „Оскар“ Сюзън Сарандън, която заменя бляскавия Холивуд с очарователния Саутенд.

    Към предаването
  • 09:05

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Чай, Сезон 2 | Епизод 7

    В десертите си Франсишко обича да използва аромата на чая, за да подчертае основния вкус. Към кайсиевия тарт, например, той предлага лек сметанов крем с вкус на лайка. След това е ред на хрупкав щросел с праскови, сготвени в сироп от лайм.

    Към предаването
  • 09:35

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пълнозърнести съставки, Сезон 2 | Епизод 8

    Пълнозърнестите продукти са с по-наситен вкус от преработените, затова Франсишко обича да ги озползва в десертите си. Опитайте кубовете от овесени ядки, подсладени със стафиди и разтопен шоколад. Или започнете деня си с пълнозърнести палачинки от елда с ядково масло и банани.

    Към предаването
  • 10:05

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 1, Сезон 1 | Епизод 1

    В този епизод ще се срещнем с един от най-големите събирачи на миди в Нова Зеландия. От предизвикателството с морска храна ще разберем дали размерът има значение. Ще видим и как ще се справи Мигел с изискванията на всеки от гостите на вечеря.

    Към предаването
  • 10:30

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 2, Сезон 1 | Епизод 2

    В този епизод ще забравим за ресторантите, защото Мигел обикаля улиците, за да опита най-новото от уличната храна. Ще научим как се прави най-вкусната супа от тиква и ще проследим пътят на какаовите зърна от отглеждането им до петзвездния десерт, който някой ще направи.

    Към предаването
  • 11:00

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хермозийо, Сезон 9 | Епизод 2

    Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.

    Към предаването
  • 11:30

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 19, Сезон 1 | Епизод 19

    Джейми ще приготви ястия, достойни за ресторант, но лесни за приготвяне и вкъщи – сос Холандез с авокадо, сервиран с приготвени на пара треска и аспержи. След това, заедно със сина си Бъди, ще приготвят малко по-различна пица за радост на цялото семейство.

    Към предаването
  • 12:00

    Лесни рецепти за всеки ден с Джейми

    +

    Епизод 20, Сезон 1 | Епизод 20

    Джейми ще ни покаже изключително лесно печено ястие - пиле джалфрези с чушки. След това ще сподели вкусна рецепта с броколи – пълнени пирожки, хрупкави отдолу и пухкави отгоре.

    Към предаването
  • 12:30

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 13:50

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.

    Към предаването
  • 15:00

    Вкусно лято с Джейми Оливър

    +

    Готвене навън, Допълнителен | Епизод 1

    В този едночасов специален епизод Джейми Оливър представя няколко невероятни летни ястия за изкусителна прясна храна.

    Към предаването
  • 16:00

    Просто Реймънд Бланк

    +

    Любимата ми бирария, Сезон 1 | Епизод 9

    Реймънд Бланк споделя архива си от рецепти и представя любимите си ястия, част от менюто на ресторантите му. Ще научим тайната на сензационната салата с наденица Морто и на звездата на вечерта гравдлакс с краставица, карфиол и крем фреш с хрян.

    Към предаването
  • 17:00

    Да готвим като италианци

    +

    Зала на славата, Сезон 1 | Епизод 7

    Храната е неразделна част от идентичността на италианците. Днес Силвия ще обърне внимание на три ястия, превърнали се в национални съкровища – паста аматричана, ястие с морски дарове от региона на Пулия и пица „Наполетана“.

    Към предаването
  • 17:30

    Да готвим като италианци

    +

    Традиция, Сезон 1 | Епизод 8

    За италианците храната играе голяма роля в запазването на традициите. В този епизод Силвия и приятелката ѝ Лина ще приготвят известното рагу по неаполитански – любимо неделно ястие за много италианци.

    Към предаването
  • 18:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Цитрусови плодове, Сезон 2 | Епизод 11

    Днес Франсишко ще ни представи три десерта с цитрусови плодове. За начало ще направи портокалов пай с подобна на пудинг текстура. След това ще ни представи грейпфрутов пай с хрупкава макадамия, а накрая – вкусна корона от лимон и лайм, с продукти, които винаги ни се намират в шкафа.

    Към предаването
  • 18:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Шоколад, Сезон 2 | Епизод 12

    Един от любимите продукти на Франсишко е шоколадът. Днес той ще приготви баски кейк с крем от тъмен шоколад и ананасов конфитюр, лек млечен шоколадов крем, гарниран с какаови зърна и резени мандарина и панакота от бял шоколад и малини.

    Към предаването
  • 19:00

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    В този епизод ще тръгнем по следите на пресните продукти в търсене на най-кремообразното козе сирене. Ще се срещнем и с кралицата на рулцата от оризова хартия. Ще научим и как се прави перфектната паста.

    Към предаването
  • 19:30

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    В епизода ще разберем къде да открием качествен зехтин и какво да готвим с него. Мигел ще напътства Стюарт по време на кулинарното му предизвикателство за приготвяне на романтична вечеря за двама. След това Мигел ще ни покани в дома си, за да приготви свое емблематично ястие.

    Към предаването
  • 19:55

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Карне Асада със семейството, Сезон 9 | Епизод 4

    Пати прекарва време с момчетата си, готвейки класическо ястие в духа на Сонора. Първо им показва основата на сонорската традиция – карне асада, а за десерт приготвят маслен крем с фъстъчено масло и галет с грозде.

    Към предаването
  • 20:25

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Силата на брашното, Сезон 9 | Епизод 5

    Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.

    Към предаването
  • 20:55

    Любимите семейни рецепти на Надия

    +

    Семейни дни навън, Сезон 1 | Епизод 1

    Надия Хюсеин създава ястия за перфектния семеен ден навън, посещава ферма за рапица в Нортхемптън и се среща с Джилиан - световен шампион за аматьори в приготвянето на прочутите Корнуолски сладкиши.

    Към предаването
  • 21:30

    Любимите семейни рецепти на Надия

    +

    Семейни събирания, Сезон 1 | Епизод 2

    Надия Хюсеин създава ястия, идеални за семейни събирания, усъвършенства техниката си за приготвяне на барбекю и се среща с Пол Ейнсуърт, готвач със звезда Мишлен и любител на солта.

    Към предаването
  • 22:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 19, Сезон 7 | Епизод 19

    Към предаването
  • 22:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 20, Сезон 7 | Епизод 20

    Към предаването
  • 23:00

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    Пътуването на Рик Стайн из Франция продължава в Бургундия. В Оверн той се наслаждава на топли ястия, създадени с най-качествените месо и млечни продукти.

    Към предаването
  • 00:05

    Скритата Франция с Рик Стайн

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    Рик пристига в Перигор, известен с черните си трюфели, орехи и ястия от патица. Той готви традиционно задушено-печено свинско, преди да се насочи към топлите брегове на река Мед.

    Към предаването
  • 01:05

    Вкусно лято с Джейми Оливър

    +

    Готвене навън, Допълнителен | Епизод 1

    В този едночасов специален епизод Джейми Оливър представя няколко невероятни летни ястия за изкусителна прясна храна.

    Към предаването
  • 01:50

    Просто Реймънд Бланк

    +

    Любимата ми бирария, Сезон 1 | Епизод 9

    Реймънд Бланк споделя архива си от рецепти и представя любимите си ястия, част от менюто на ресторантите му. Ще научим тайната на сензационната салата с наденица Морто и на звездата на вечерта гравдлакс с краставица, карфиол и крем фреш с хрян.

    Към предаването
  • 02:35

    Да готвим като италианци

    +

    Зала на славата, Сезон 1 | Епизод 7

    Храната е неразделна част от идентичността на италианците. Днес Силвия ще обърне внимание на три ястия, превърнали се в национални съкровища – паста аматричана, ястие с морски дарове от региона на Пулия и пица „Наполетана“.

    Към предаването
  • 03:00

    Да готвим като италианци

    +

    Традиция, Сезон 1 | Епизод 8

    За италианците храната играе голяма роля в запазването на традициите. В този епизод Силвия и приятелката ѝ Лина ще приготвят известното рагу по неаполитански – любимо неделно ястие за много италианци.

    Към предаването
  • 03:25

    Кухня без граници

    +

    Епизод 20, Сезон 6 | Епизод 20

    Към предаването
  • 03:50

    Кухня без граници

    +

    Епизод 21, Сезон 6 | Епизод 21

    Към предаването
  • 04:20

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 3, Сезон 1 | Епизод 3

    В този епизод ще тръгнем по следите на пресните продукти в търсене на най-кремообразното козе сирене. Ще се срещнем и с кралицата на рулцата от оризова хартия. Ще научим и как се прави перфектната паста.

    Към предаването
  • 04:45

    Пиршествата на Мигел

    +

    Епизод 4, Сезон 1 | Епизод 4

    В епизода ще разберем къде да открием качествен зехтин и какво да готвим с него. Мигел ще напътства Стюарт по време на кулинарното му предизвикателство за приготвяне на романтична вечеря за двама. След това Мигел ще ни покани в дома си, за да приготви свое емблематично ястие.

    Към предаването
  • 05:10

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Карне Асада със семейството, Сезон 9 | Епизод 4

    Пати прекарва време с момчетата си, готвейки класическо ястие в духа на Сонора. Първо им показва основата на сонорската традиция – карне асада, а за десерт приготвят маслен крем с фъстъчено масло и галет с грозде.

    Към предаването
  • 05:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Силата на брашното, Сезон 9 | Епизод 5

    Брашното и месото са основни в сонорската кухня и Пати показва своя версия на класическо ястие с двете-„бурито карне кон чили“. В Сонора тя посещава най-старата мелница, учи как се приготвят традиционни бисквити и ни показва как да ги правим у дома.

    Към предаването