Сряда

17 август

  • 06:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Планини с храна, Сезон 3 | Епизод 3

    Върховете и долините на Високите Атласки планини предоставят богати възможности на Шейн Делия, който продължава пътешествието си през Мароко. В планинско село го научават на традиционен начин за приготвяне и готвене на кускус. #spicejourney

    Към предаването
  • 06:25

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Маракеш, Сезон 3 | Епизод 4

    Шейн Делия пристига в прашния, но екзотичен град Маракеш с цел да разкрие вкусовете и техниките, скрити в лабиринта от улички на оживено тържище. С новите знания той отива в експерименталната си кухня в Мелбърн, където създава нови ястия.

    Към предаването
  • 06:45

    Крайбрежната одисея на Джино Д'Акампо

    +

    Соренто и Капри, Сезон 5 | Епизод 2

    Днес Джино плава до задължителния за посещение италиански остров Капри, за да вкуси от долче вита. Разкрива историята на най-известния дижестив в Италия. На континенталната част търси уникална съставка и приготвя две прекрасни ястия.

    Към предаването
  • 07:05

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Барселона, Сезон 1 | Епизод 2

    Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.

    Към предаването
  • 08:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Тази седмица Джейми ще приготви хрупкав лаврак по тайландски – супербърза и богата на вкусове рибна вечеря.

    Към предаването
  • 08:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    Тази седмица Джейми ще приготви телешко с горчица – феноменален вкус само с пет съставки.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Карамел, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще направи три вида карамел – първият ще е под формата на бонбони, които ще ни напомнят за детството, вторият ще е кремообразен, а третият ще е традиционен, съчетан с круши и шоколадов сос.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Подправки, Сезон 2 | Епизод 10

    Франсишко използва различни подправки в десертите си и днес ще ни покаже как да подберем подходящите и какво количество да използваме. Ще се вдъхновим от приготвянето на кадифен шоколадов крем, овкусен с кардамон, кейк с ябълки и канела и тарталети с пълнеж от портокалов крем с шафран.

    Към предаването
  • 10:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13

    Рик е в Тинтагел, най-митичното място в Корнуол, където той открива, че това е било важно търговско пристанище с Европа и родното място на може би най-голямата британска легенда, приказката за крал Артур.

    Към предаването
  • 10:30

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14

    Западен Пенуит е толкова далеч на запад,колкото е възможно за континентална Великобритания.Тук Рик изследва неговата богата и разнообразна история, от залива Ламорна,известен чрез песни и изкуство,до защитената от ЮНЕСКО зона за добив на калай и мед.

    Към предаването
  • 11:00

    Ала Шерифе

    +

    Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12

    Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    По-различна класика, Сезон 1 | Епизод 1

    Пълнените чушки имат безброй варианти, но малцина знаят как се правят те във Велинград. За Лора и Стоян рецептата е истинско откритие и те са нетърпеливи да я споделят със зрителите. След това ще завиват сарми с интересна плънка, а за финала са оставили специалния десерт от ябълки и крем.

    Към предаването
  • 12:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Пандишпанова торта, Сезон 1 | Епизод 5

    Дона разкрива как да си направите вкусна сочна пържола с тайландска зелена къри паста, която е доста пикантна, и най-съвършения лек пандишпанов сладкиш, който със сигурност ще ви допадне.

    Към предаването
  • 12:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Неоспоримият шоколадов фъдж, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Дона показва колко е лесно да се приготвят свински ребърца, както и най-добрият шоколадов фъдж, преди да покаже как да приложите няколко хитри вариации на рецептата, за да стане тя още по-добра.

    Към предаването
  • 13:00

    Любимите семейни рецепти на Надия

    +

    Семейни дни навън, Сезон 1 | Епизод 1

    Надия Хюсеин създава ястия за перфектния семеен ден навън, посещава ферма за рапица в Нортхемптън и се среща с Джилиан - световен шампион за аматьори в приготвянето на прочутите Корнуолски сладкиши.

    Към предаването
  • 13:30

    Любимите семейни рецепти на Надия

    +

    Семейни събирания, Сезон 1 | Епизод 2

    Надия Хюсеин създава ястия, идеални за семейни събирания, усъвършенства техниката си за приготвяне на барбекю и се среща с Пол Ейнсуърт, готвач със звезда Мишлен и любител на солта.

    Към предаването
  • 14:00

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Берлин, Сезон 1 | Епизод 3

    Грег винаги е искал да посети германската столица и в продължение на три дни той изследва пленяващата история и типичната за този град храна. Oпитва някои немски класики – къри вурст и гевречета, но също така открива и по-различни за града ястия.

    Към предаването
  • 15:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13

    Тази седмица Джейми ще направи бързата си азиатска салата със стек от риба тон – вкусно рибно ястие, приготвено за нула време.

    Към предаването
  • 15:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14

    Джейми ще приготви свинско с нахут и манголд – богато ястие, което се приготвя в един съд, идеално за края на изморителен ден. Следва рецепта за пържен ориз с яйца.

    Към предаването
  • 16:00

    Ала Шерифе

    +

    Грозде, Сезон 1 | Епизод 13

    Шерифе ще ни покаже чудесни рецепти с грозде. Тя ще използва гроздето от градината си, за да приготви древната ферментирала напитка ментово хардалие, с което ще овкуси агнешки ребърца с розмарин. На финала ще приготви местния деликатес пепечура.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    По-различна класика, Сезон 1 | Епизод 1

    Пълнените чушки имат безброй варианти, но малцина знаят как се правят те във Велинград. За Лора и Стоян рецептата е истинско откритие и те са нетърпеливи да я споделят със зрителите. След това ще завиват сарми с интересна плънка, а за финала са оставили специалния десерт от ябълки и крем.

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Цитрусови плодове, Сезон 2 | Епизод 11

    Днес Франсишко ще ни представи три десерта с цитрусови плодове. За начало ще направи портокалов пай с подобна на пудинг текстура. След това ще ни представи грейпфрутов пай с хрупкава макадамия, а накрая – вкусна корона от лимон и лайм, с продукти, които винаги ни се намират в шкафа.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Шоколад, Сезон 2 | Епизод 12

    Един от любимите продукти на Франсишко е шоколадът. Днес той ще приготви баски кейк с крем от тъмен шоколад и ананасов конфитюр, лек млечен шоколадов крем, гарниран с какаови зърна и резени мандарина и панакота от бял шоколад и малини.

    Към предаването
  • 18:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Най-добрият домашен ресторант - Клоуи и Кели, Сезон 5 | Епизод 42

    “Моята кухня е най-добрата - Австралия” отново е на обиколка из Австралия за рунда за най-добър временен ресторант. Часовникът тиктака, ножовете са наточени и звънецът е готов да звънне.

    Към предаването
  • 19:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Неоспоримият шоколадов фъдж, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Дона показва колко е лесно да се приготвят свински ребърца, както и най-добрият шоколадов фъдж, преди да покаже как да приложите няколко хитри вариации на рецептата, за да стане тя още по-добра.

    Към предаването
  • 20:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15

    Когато корнуолската одисея на Рик приключва, той прави градска почивка в Труро, където открива необичайна история за призрак и посещава великолепната катедрала.

    Към предаването
  • 20:25

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 2 | Епизод 1

    Рик Стайн стартира новата си поредица за родния окръг Корнуол с пътуване назад във времето към ранните си години, когато е управлявал нощен клуб в Падстоу. В Буде има достатъчно време за освежаващо потапяне в зашеметяващия морски басейн.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13

    Тази седмица Джейми ще направи бързата си азиатска салата със стек от риба тон – вкусно рибно ястие, приготвено за нула време.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14

    Джейми ще приготви свинско с нахут и манголд – богато ястие, което се приготвя в един съд, идеално за края на изморителен ден. Следва рецепта за пържен ориз с яйца.

    Към предаването
  • 22:00

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Берлин, Сезон 1 | Епизод 3

    Грег винаги е искал да посети германската столица и в продължение на три дни той изследва пленяващата история и типичната за този град храна. Oпитва някои немски класики – къри вурст и гевречета, но също така открива и по-различни за града ястия.

    Към предаването
  • 23:00

    Любимите семейни рецепти на Надия

    +

    Семейни дни навън, Сезон 1 | Епизод 1

    Надия Хюсеин създава ястия за перфектния семеен ден навън, посещава ферма за рапица в Нортхемптън и се среща с Джилиан - световен шампион за аматьори в приготвянето на прочутите Корнуолски сладкиши.

    Към предаването
  • 23:30

    Любимите семейни рецепти на Надия

    +

    Семейни събирания, Сезон 1 | Епизод 2

    Надия Хюсеин създава ястия, идеални за семейни събирания, усъвършенства техниката си за приготвяне на барбекю и се среща с Пол Ейнсуърт, готвач със звезда Мишлен и любител на солта.

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    По-различна класика, Сезон 1 | Епизод 1

    Пълнените чушки имат безброй варианти, но малцина знаят как се правят те във Велинград. За Лора и Стоян рецептата е истинско откритие и те са нетърпеливи да я споделят със зрителите. След това ще завиват сарми с интересна плънка, а за финала са оставили специалния десерт от ябълки и крем.

    Към предаването
  • 00:25

    Ала Шерифе

    +

    Грозде, Сезон 1 | Епизод 13

    Шерифе ще ни покаже чудесни рецепти с грозде. Тя ще използва гроздето от градината си, за да приготви древната ферментирала напитка ментово хардалие, с което ще овкуси агнешки ребърца с розмарин. На финала ще приготви местния деликатес пепечура.

    Към предаването
  • 00:50

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Африканското крайбрежие, Сезон 3 | Епизод 5

    Ветровитото Атлантическо крайбрежие на Мароко е най-големият район за риболов на сардина. Шейн Делия силно желае да опита местната риба кефта, заедно с типичната мароканска шармула.

    Към предаването
  • 01:15

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Мароканците надделяват, Сезон 3 | Епизод 6

    Арабите нахлуват в днешните Испания и Португалия през 711 г. Шейн пристига в Андалусия, където открива кухня с дълбоки корени в ислямското кулинарно изкуство.

    Към предаването
  • 01:35

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Хермозийо, Сезон 9 | Епизод 2

    Пати прекарва един ден в столицата на Сонора – Хермозийо. От гигантските бурито на Доня Гийе до месото за любители в популярния ресторант Мочомос, през бирения парк Ла Руина и хотдога на Сонора, Пати опознава цялата кулинарна сцена на Хермозийо.

    Към предаването
  • 02:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 15, Сезон 1 | Епизод 15

    Когато корнуолската одисея на Рик приключва, той прави градска почивка в Труро, където открива необичайна история за призрак и посещава великолепната катедрала.

    Към предаването
  • 02:25

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 1, Сезон 2 | Епизод 1

    Рик Стайн стартира новата си поредица за родния окръг Корнуол с пътуване назад във времето към ранните си години, когато е управлявал нощен клуб в Падстоу. В Буде има достатъчно време за освежаващо потапяне в зашеметяващия морски басейн.

    Към предаването
  • 02:50

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Манчестър (Част 2), Сезон 1 | Епизод 29

    Днес е в Манчестър за вегетарианско къри от Шри Ланка, еврейска рецепта за говеждо и португалско агнешко.

    Към предаването
  • 03:40

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Най-добрият домашен ресторант - Клоуи и Кели, Сезон 5 | Епизод 42

    “Моята кухня е най-добрата - Австралия” отново е на обиколка из Австралия за рунда за най-добър временен ресторант. Часовникът тиктака, ножовете са наточени и звънецът е готов да звънне.

    Към предаването
  • 04:45

    Ала Шерифе

    +

    Грозде, Сезон 1 | Епизод 13

    Шерифе ще ни покаже чудесни рецепти с грозде. Тя ще използва гроздето от градината си, за да приготви древната ферментирала напитка ментово хардалие, с което ще овкуси агнешки ребърца с розмарин. На финала ще приготви местния деликатес пепечура.

    Към предаването
  • 05:10

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Пандишпанова торта, Сезон 1 | Епизод 5

    Дона разкрива как да си направите вкусна сочна пържола с тайландска зелена къри паста, която е доста пикантна, и най-съвършения лек пандишпанов сладкиш, който със сигурност ще ви допадне.

    Към предаването
  • 05:35

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Неоспоримият шоколадов фъдж, Сезон 1 | Епизод 6

    В този епизод Дона показва колко е лесно да се приготвят свински ребърца, както и най-добрият шоколадов фъдж, преди да покаже как да приложите няколко хитри вариации на рецептата, за да стане тя още по-добра.

    Към предаването