Вторник

16 август

  • 06:00

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Изгубен във Фес, Сезон 3 | Епизод 1

    Чудили ли сте се как шеф-готвачите създават нови ястия? Последвайте шеф-готвача Шейн Делия в съвсем новото му "пикантно пътуване" в древния град Фес, където той търси нови идеи, които да приложи в експерименталната си кухня. #spicejourney

    Към предаването
  • 06:25

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Пустинен оазис, Сезон 3 | Епизод 2

    Векове наред кервани са прекосявали пустинята Сахара на път за Мароко, пренасяли са екзотични подправки и стоки. Шейн Делия прекарва една вечер под звездите в пустинята, за да научи за техниките на готварството на берберите. #spicejourney

    Към предаването
  • 07:05

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Рим, Сезон 1 | Епизод 1

    Грег се отправя към един от любимите си градове за тридневна почивка през уикенда. Вечният град наистина притежава всичко - от невероятна храна до ненадмината история, която датира от хиляди години до сегашните римски жители.

    Към предаването
  • 08:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 9

    Джейми ще приготви обвито в пухкаво тесто пилешко с песто и миди с паста ндуя – изискана бърза вечеря.

    Към предаването
  • 08:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10

    Тази седмица Джейми приготвя сочни лепкави пилешки крилца, които се приготвят бързо и са идеални за споделяне.

    Към предаването
  • 09:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Чай, Сезон 2 | Епизод 7

    В десертите си Франсишко обича да използва аромата на чая, за да подчертае основния вкус. Към кайсиевия тарт, например, той предлага лек сметанов крем с вкус на лайка. След това е ред на хрупкав щросел с праскови, сготвени в сироп от лайм.

    Към предаването
  • 09:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Пълнозърнести съставки, Сезон 2 | Епизод 8

    Пълнозърнестите продукти са с по-наситен вкус от преработените, затова Франсишко обича да ги озползва в десертите си. Опитайте кубовете от овесени ядки, подсладени със стафиди и разтопен шоколад. Или започнете деня си с пълнозърнести палачинки от елда с ядково масло и банани.

    Към предаването
  • 10:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Рик изследва биещото сърце на следвоенното британско модерно изкуство в морския град Сейнт Айвс, дом на водещи художници като Барбара Хепуърт и Тери Фрост.

    Към предаването
  • 10:25

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    Рик е на красивия полуостров Роузланд. Той започва пътуването си на място, за което се смята, че е посетено от Исус, вдъхновило химна Йерусалим, след което в живописния град Сейнт Маус поема на обиколка на залива с Алекс и Олга Полици.

    Към предаването
  • 11:00

    Ала Шерифе

    +

    Смокиня, Сезон 1 | Епизод 11

    В този епизод на фокус е смокинята. Шерифе ще сподели с нас рецепти със зелени и зрели смокини. Тя ще приготви закуска от детството си – плато със смокини, агнешко задушено със сушени смокини по стара османска рецепта и смокинова „плодова кожа“.

    Към предаването
  • 11:30

    Бон Апети

    +

    Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15

    Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.

    Към предаването
  • 12:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Върховното шоколадово брауни, Сезон 1 | Епизод 3

    Дона ни изненадва със супер вкусна и многофункционална кайма, научаваме се как да си направим перфектни ньоки с рикота и откриваме тайната за върховното класическо шоколадово брауни.

    Към предаването
  • 12:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4

    Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.

    Към предаването
  • 13:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 19, Сезон 7 | Епизод 19

    Към предаването
  • 13:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 20, Сезон 7 | Епизод 20

    Към предаването
  • 14:00

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Барселона, Сезон 1 | Епизод 2

    Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.

    Към предаването
  • 15:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Тази седмица Джейми ще приготви хрупкав лаврак по тайландски – супербърза и богата на вкусове рибна вечеря.

    Към предаването
  • 15:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    Тази седмица Джейми ще приготви телешко с горчица – феноменален вкус само с пет съставки.

    Към предаването
  • 16:00

    Ала Шерифе

    +

    Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12

    Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.

    Към предаването
  • 16:30

    Бон Апети

    +

    Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15

    Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.

    Към предаването
  • 17:00

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Карамел, Сезон 2 | Епизод 9

    Днес Франсишко ще направи три вида карамел – първият ще е под формата на бонбони, които ще ни напомнят за детството, вторият ще е кремообразен, а третият ще е традиционен, съчетан с круши и шоколадов сос.

    Към предаването
  • 17:30

    Сладкишите на Франсишко Морейра

    +

    Подправки, Сезон 2 | Епизод 10

    Франсишко използва различни подправки в десертите си и днес ще ни покаже как да подберем подходящите и какво количество да използваме. Ще се вдъхновим от приготвянето на кадифен шоколадов крем, овкусен с кардамон, кейк с ябълки и канела и тарталети с пълнеж от портокалов крем с шафран.

    Към предаването
  • 18:00

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Най-добрият домашен ресторант - Пол и Блер, Сезон 5 | Епизод 41

    Предаването се завръща в Австралия, часовникът тиктака, ножовете са извадени, а звънецът на външната врата е готов да звънне отново. В първия епизод отборите ще се състезават на домашна територия.

    Към предаването
  • 19:00

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Върховното шоколадово брауни, Сезон 1 | Епизод 3

    Дона ни изненадва със супер вкусна и многофункционална кайма, научаваме се как да си направим перфектни ньоки с рикота и откриваме тайната за върховното класическо шоколадово брауни.

    Към предаването
  • 19:30

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4

    Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.

    Към предаването
  • 20:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13

    Рик е в Тинтагел, най-митичното място в Корнуол, където той открива, че това е било важно търговско пристанище с Европа и родното място на може би най-голямата британска легенда, приказката за крал Артур.

    Към предаването
  • 20:35

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14

    Западен Пенуит е толкова далеч на запад,колкото е възможно за континентална Великобритания.Тук Рик изследва неговата богата и разнообразна история, от залива Ламорна,известен чрез песни и изкуство,до защитената от ЮНЕСКО зона за добив на калай и мед.

    Към предаването
  • 21:00

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11

    Тази седмица Джейми ще приготви хрупкав лаврак по тайландски – супербърза и богата на вкусове рибна вечеря.

    Към предаването
  • 21:30

    Бързи и лесни рецепти с Джейми

    +

    Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12

    Тази седмица Джейми ще приготви телешко с горчица – феноменален вкус само с пет съставки.

    Към предаването
  • 22:00

    Уикенд почивки с Грег Уолъс

    +

    Барселона, Сезон 1 | Епизод 2

    Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.

    Към предаването
  • 23:00

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 19, Сезон 7 | Епизод 19

    Към предаването
  • 23:30

    Пекарната на Рудолф

    +

    Епизод 20, Сезон 7 | Епизод 20

    Към предаването
  • 00:00

    Бон Апети

    +

    Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15

    Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.

    Към предаването
  • 00:25

    Ала Шерифе

    +

    Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12

    Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.

    Към предаването
  • 00:50

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Планини с храна, Сезон 3 | Епизод 3

    Върховете и долините на Високите Атласки планини предоставят богати възможности на Шейн Делия, който продължава пътешествието си през Мароко. В планинско село го научават на традиционен начин за приготвяне и готвене на кускус. #spicejourney

    Към предаването
  • 01:15

    Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания

    +

    Маракеш, Сезон 3 | Епизод 4

    Шейн Делия пристига в прашния, но екзотичен град Маракеш с цел да разкрие вкусовете и техниките, скрити в лабиринта от улички на оживено тържище. С новите знания той отива в експерименталната си кухня в Мелбърн, където създава нови ястия.

    Към предаването
  • 01:40

    Мексиканска кухня с Пати

    +

    Тусон: разходка до Сонора, Сезон 9 | Епизод 1

    В Тусон Пати се учи да прави хляб с един от най-добрите американски хлебари – Дон Гуера Барио. Това я кара да се върне в Сонора, за да види откъде идва специалното зърно. В своята кухня Пати готви с това специално брашно.

    Към предаването
  • 02:00

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13

    Рик е в Тинтагел, най-митичното място в Корнуол, където той открива, че това е било важно търговско пристанище с Европа и родното място на може би най-голямата британска легенда, приказката за крал Артур.

    Към предаването
  • 02:30

    Корнуол с Рик Стайн

    +

    Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14

    Западен Пенуит е толкова далеч на запад,колкото е възможно за континентална Великобритания.Тук Рик изследва неговата богата и разнообразна история, от залива Ламорна,известен чрез песни и изкуство,до защитената от ЮНЕСКО зона за добив на калай и мед.

    Към предаването
  • 02:50

    Несравнимият вкус на дома

    +

    Уитби, Сезон 1 | Епизод 28

    Днес е в Уитби за домашен пай от дивеч, икономична рецепта за рисоли и класическа рибна яхния с перно.

    Към предаването
  • 03:40

    Моята кухня е най-добрата – Австралия

    +

    Най-добрият домашен ресторант - Пол и Блер, Сезон 5 | Епизод 41

    Предаването се завръща в Австралия, часовникът тиктака, ножовете са извадени, а звънецът на външната врата е готов да звънне отново. В първия епизод отборите ще се състезават на домашна територия.

    Към предаването
  • 04:45

    Ала Шерифе

    +

    Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12

    Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.

    Към предаването
  • 05:10

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Върховното шоколадово брауни, Сезон 1 | Епизод 3

    Дона ни изненадва със супер вкусна и многофункционална кайма, научаваме се как да си направим перфектни ньоки с рикота и откриваме тайната за върховното класическо шоколадово брауни.

    Към предаването
  • 05:35

    Дона Хей: Основи на съвършенството

    +

    Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4

    Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.

    Към предаването