Програма
Вторник
16 август
06:00
Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания
+Изгубен във Фес, Сезон 3 | Епизод 1
Чудили ли сте се как шеф-готвачите създават нови ястия? Последвайте шеф-готвача Шейн Делия в съвсем новото му "пикантно пътуване" в древния град Фес, където той търси нови идеи, които да приложи в експерименталната си кухня. #spicejourney
Към предаването06:25
Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания
+Пустинен оазис, Сезон 3 | Епизод 2
Векове наред кервани са прекосявали пустинята Сахара на път за Мароко, пренасяли са екзотични подправки и стоки. Шейн Делия прекарва една вечер под звездите в пустинята, за да научи за техниките на готварството на берберите. #spicejourney
Към предаването07:05
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Рим, Сезон 1 | Епизод 1
Грег се отправя към един от любимите си градове за тридневна почивка през уикенда. Вечният град наистина притежава всичко - от невероятна храна до ненадмината история, която датира от хиляди години до сегашните римски жители.
Към предаването08:00
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 8, Сезон 1 | Епизод 9
Джейми ще приготви обвито в пухкаво тесто пилешко с песто и миди с паста ндуя – изискана бърза вечеря.
Към предаването08:30
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 10, Сезон 1 | Епизод 10
Тази седмица Джейми приготвя сочни лепкави пилешки крилца, които се приготвят бързо и са идеални за споделяне.
Към предаването09:00
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Чай, Сезон 2 | Епизод 7
В десертите си Франсишко обича да използва аромата на чая, за да подчертае основния вкус. Към кайсиевия тарт, например, той предлага лек сметанов крем с вкус на лайка. След това е ред на хрупкав щросел с праскови, сготвени в сироп от лайм.
Към предаването09:30
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Пълнозърнести съставки, Сезон 2 | Епизод 8
Пълнозърнестите продукти са с по-наситен вкус от преработените, затова Франсишко обича да ги озползва в десертите си. Опитайте кубовете от овесени ядки, подсладени със стафиди и разтопен шоколад. Или започнете деня си с пълнозърнести палачинки от елда с ядково масло и банани.
Към предаването10:00
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11
Рик изследва биещото сърце на следвоенното британско модерно изкуство в морския град Сейнт Айвс, дом на водещи художници като Барбара Хепуърт и Тери Фрост.
Към предаването10:25
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12
Рик е на красивия полуостров Роузланд. Той започва пътуването си на място, за което се смята, че е посетено от Исус, вдъхновило химна Йерусалим, след което в живописния град Сейнт Маус поема на обиколка на залива с Алекс и Олга Полици.
Към предаването11:00
Ала Шерифе
+Смокиня, Сезон 1 | Епизод 11
В този епизод на фокус е смокинята. Шерифе ще сподели с нас рецепти със зелени и зрели смокини. Тя ще приготви закуска от детството си – плато със смокини, агнешко задушено със сушени смокини по стара османска рецепта и смокинова „плодова кожа“.
Към предаването11:30
Бон Апети
+Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15
Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.
Към предаването12:00
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Върховното шоколадово брауни, Сезон 1 | Епизод 3
Дона ни изненадва със супер вкусна и многофункционална кайма, научаваме се как да си направим перфектни ньоки с рикота и откриваме тайната за върховното класическо шоколадово брауни.
Към предаването12:30
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4
Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.
Към предаването13:00
Пекарната на Рудолф
+Епизод 19, Сезон 7 | Епизод 19
Към предаването13:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 20, Сезон 7 | Епизод 20
Към предаването14:00
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Барселона, Сезон 1 | Епизод 2
Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.
Към предаването15:00
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11
Тази седмица Джейми ще приготви хрупкав лаврак по тайландски – супербърза и богата на вкусове рибна вечеря.
Към предаването15:30
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12
Тази седмица Джейми ще приготви телешко с горчица – феноменален вкус само с пет съставки.
Към предаването16:00
Ала Шерифе
+Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12
Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.
Към предаването16:30
Бон Апети
+Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15
Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.
Към предаването17:00
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Карамел, Сезон 2 | Епизод 9
Днес Франсишко ще направи три вида карамел – първият ще е под формата на бонбони, които ще ни напомнят за детството, вторият ще е кремообразен, а третият ще е традиционен, съчетан с круши и шоколадов сос.
Към предаването17:30
Сладкишите на Франсишко Морейра
+Подправки, Сезон 2 | Епизод 10
Франсишко използва различни подправки в десертите си и днес ще ни покаже как да подберем подходящите и какво количество да използваме. Ще се вдъхновим от приготвянето на кадифен шоколадов крем, овкусен с кардамон, кейк с ябълки и канела и тарталети с пълнеж от портокалов крем с шафран.
Към предаването18:00
Моята кухня е най-добрата – Австралия
+Най-добрият домашен ресторант - Пол и Блер, Сезон 5 | Епизод 41
Предаването се завръща в Австралия, часовникът тиктака, ножовете са извадени, а звънецът на външната врата е готов да звънне отново. В първия епизод отборите ще се състезават на домашна територия.
Към предаването19:00
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Върховното шоколадово брауни, Сезон 1 | Епизод 3
Дона ни изненадва със супер вкусна и многофункционална кайма, научаваме се как да си направим перфектни ньоки с рикота и откриваме тайната за върховното класическо шоколадово брауни.
Към предаването19:30
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4
Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.
Към предаването20:00
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13
Рик е в Тинтагел, най-митичното място в Корнуол, където той открива, че това е било важно търговско пристанище с Европа и родното място на може би най-голямата британска легенда, приказката за крал Артур.
Към предаването20:35
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14
Западен Пенуит е толкова далеч на запад,колкото е възможно за континентална Великобритания.Тук Рик изследва неговата богата и разнообразна история, от залива Ламорна,известен чрез песни и изкуство,до защитената от ЮНЕСКО зона за добив на калай и мед.
Към предаването21:00
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 11, Сезон 1 | Епизод 11
Тази седмица Джейми ще приготви хрупкав лаврак по тайландски – супербърза и богата на вкусове рибна вечеря.
Към предаването21:30
Бързи и лесни рецепти с Джейми
+Епизод 12, Сезон 1 | Епизод 12
Тази седмица Джейми ще приготви телешко с горчица – феноменален вкус само с пет съставки.
Към предаването22:00
Уикенд почивки с Грег Уолъс
+Барселона, Сезон 1 | Епизод 2
Грег се отправя към Барселона - град, който е изключително популярен сред туристите, търсещи почивка за един уикенд, пълна със страхотна храна, невероятно изкуство и архитектура, и завладяващи традиции.
Към предаването23:00
Пекарната на Рудолф
+Епизод 19, Сезон 7 | Епизод 19
Към предаването23:30
Пекарната на Рудолф
+Епизод 20, Сезон 7 | Епизод 20
Към предаването00:00
Бон Апети
+Неделен обяд, Сезон 4 | Епизод 15
Лора и Стоян споделят свои рецепти, подходящи за семейно събиране на неделен обяд. Зрителите ще видят доматена салата с печен лук и сирене халуми, празнично печено пиле „Адобо“ и сладкиш с горски плодове.
Към предаването00:25
Ала Шерифе
+Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12
Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.
Към предаването00:50
Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания
+Планини с храна, Сезон 3 | Епизод 3
Върховете и долините на Високите Атласки планини предоставят богати възможности на Шейн Делия, който продължава пътешествието си през Мароко. В планинско село го научават на традиционен начин за приготвяне и готвене на кускус. #spicejourney
Към предаването01:15
Пикантното пътуване на Шейн Делия - Мавритания
+Маракеш, Сезон 3 | Епизод 4
Шейн Делия пристига в прашния, но екзотичен град Маракеш с цел да разкрие вкусовете и техниките, скрити в лабиринта от улички на оживено тържище. С новите знания той отива в експерименталната си кухня в Мелбърн, където създава нови ястия.
Към предаването01:40
Мексиканска кухня с Пати
+Тусон: разходка до Сонора, Сезон 9 | Епизод 1
В Тусон Пати се учи да прави хляб с един от най-добрите американски хлебари – Дон Гуера Барио. Това я кара да се върне в Сонора, за да види откъде идва специалното зърно. В своята кухня Пати готви с това специално брашно.
Към предаването02:00
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 13, Сезон 1 | Епизод 13
Рик е в Тинтагел, най-митичното място в Корнуол, където той открива, че това е било важно търговско пристанище с Европа и родното място на може би най-голямата британска легенда, приказката за крал Артур.
Към предаването02:30
Корнуол с Рик Стайн
+Епизод 14, Сезон 1 | Епизод 14
Западен Пенуит е толкова далеч на запад,колкото е възможно за континентална Великобритания.Тук Рик изследва неговата богата и разнообразна история, от залива Ламорна,известен чрез песни и изкуство,до защитената от ЮНЕСКО зона за добив на калай и мед.
Към предаването02:50
Несравнимият вкус на дома
+Уитби, Сезон 1 | Епизод 28
Днес е в Уитби за домашен пай от дивеч, икономична рецепта за рисоли и класическа рибна яхния с перно.
Към предаването03:40
Моята кухня е най-добрата – Австралия
+Най-добрият домашен ресторант - Пол и Блер, Сезон 5 | Епизод 41
Предаването се завръща в Австралия, часовникът тиктака, ножовете са извадени, а звънецът на външната врата е готов да звънне отново. В първия епизод отборите ще се състезават на домашна територия.
Към предаването04:45
Ала Шерифе
+Ябълка, Сезон 1 | Епизод 12
Шерифе ще използва един от най-старите плодове, познати на човечеството – ябълката. Тя ще я комбинира с джинджифил, за да приготви мармалад и ще сподели рецептите си за ябълков крамбъл и ябълков оцет.
Към предаването05:10
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Върховното шоколадово брауни, Сезон 1 | Епизод 3
Дона ни изненадва със супер вкусна и многофункционална кайма, научаваме се как да си направим перфектни ньоки с рикота и откриваме тайната за върховното класическо шоколадово брауни.
Към предаването05:35
Дона Хей: Основи на съвършенството
+Пържено пиле и пелмени със скариди, Сезон 1 | Епизод 4
Дона ни споделя своите трикове за най-вкусното пържено пиле, пелмени със скариди, деликатни и ароматни, и вкусни летни плодове, гриловани с ванилия, идеални за всеки повод.
Към предаването