• Говежди стек с черен пипер и бренди сосРецепти
    Говежди стек с черен пипер и бренди сос

    Отдайте се на цвъртяща симфония от вкусове с тази класическа пържола au poivre—сочни парчета от перфектно изпечена пържола, покрити с игрив пиперлив вкус, който ще накара вкусовите ви рецептори да апл...

  • Хаше стекРецепти
    Хаше стек

    "Steak haché" буквално означава "нарязана пържола". Може да направите тези говежди кюфтета от чисто смляно месо или пък от месо с повече мазнина. Кюфтетата се пекат на скара и се поднасят с карамелизи...

  • Бухтички с говеждо къриРецепти
    Бухтички с говеждо къри

    Тези хрупкави солени бухтички са пълни със смес от телешка кайма, сладък картоф и много азиатски подправки. Тестото за бухтичките е маслено.

  • Ренданг терлаги-лагиРецепти
    Ренданг терлаги-лаги

    Щатът Перак в Малайзия е известен с разнообразието от варианти на ястието ренданг. "Терлаги-лаги" означава "още и още" и щом опитате това ястие, ще разберете защо е кръстено така.

  • Картофен огретен с говежди стекРецепти
    Картофен огретен с говежди стек

    1. Обелете картофите и ги нарежете на кръгчета с дебелина 2 мм. 2. В дълбок тиган с двойно дъно сипете прясното мляко и сметаната. Добавете сол и настържете скилидките чесън. Поставете картофите в съ...

  • Тако с говеждо месо и наденицаРецепти
    Тако с говеждо месо и наденица

    1. Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври,...

  • Чили кон карнеРецепти
    Чили кон карне

    1. В сух тиган запечете сухите люти чушки от всички страни, за кратко. Веднага след това ги потопете в купа с 450 мл гореща вода и ги оставете за 20 минути. 2. В същия тиган  запечете небелените скил...

  • Говежда пържола със сос с уискиРецепти
    Говежда пържола със сос с уиски

    1. Стековете трябва да са със стайна температура. Поръсете ги със сол, черен пипер и зехтин и от двете страни. 2. Поставете ги върху силно загрята скара, плоча или грил-тиган. Печете 2 минути, след т...