Рулца от оризови кори с говеждо
Рецепта от: Люк Нгуен
Говеждото се нарязва на много тънко и само се потапя в горещ бульон преди да се увие в оризови кори заедно с различни зеленчуци. Сосът към рулцата е солен и пикантен.
Продукти
- 200 г оризови нудли Вермичели
- 500 г говеждо контрафиле
- 1 зелена салата
- 1 късоплодна краставица
- 1 малка глава червен лук
- шепа листа перила
- шепа листа мента
- шепа листа кориандър
- 100 г бобени кълнове
- 20 бр. оризови кори (диаметър 16 см)
- 250 мл бял винен оцет
- 250 мл вода
- 250 мл кокосова вода
- 1 стрък лимонова (трева само бялата част)
- За соса:
- 1 с.л. захар
- 2 с.л. гореща вода
- 1 с.л. сос от ферментирала аншоа
- 2 с.л. счукан ананас
- 1 ч.л. нарязана лимонова трева (само бялата част)
- 1 скилидка чесън
- 1 люта чушка „Птиче око“
Начин на приготвяне:
- 1. За соса сипете горещата вода в купа и добавете захарта и соса от ферментирала аншоа в нея. Разбъркайте докато захарта се разтопи и оставете да изстине. След това добавете ситно нарязаните лимонова трева, чесън и люта чушка, както и счукания ананас. Разбъркайте добре.
- 2. За бульона сипете в тенджерка водата, оцета и кокосовата вода. Добавете и нарязаната на тънки кръгчета лимонова трева. Оставете сместа да заври, а след това да къкри на слаб огън.
- 3. Нарежете месото тънко (2 мм дебелина), напречно на мускулните влакна. Подгответе листата измити листа маруля, обелена и нарязана на тънки пръчици краставица, нарязан на тънки полумесеци лук и листа пресни подправки. Пригответе и вермичелите, според указанията на пакета.
- 4. Сипете гореща вода в купа. Потапяйте една по една оризовите кори в нея за по минута. Извадете, изтръскайте и разстелете върху плот или дъска. По средата подредете листо салата, по 1 листо от различните пресни подправки, краставица, лук и кълнове. Потопете парче месо в горещия бульон и го сварете, според вкуса си. Поставете го върху кълновете и завийте рулото.
- 5. Консумирайте рулцата, като ги потапяте в соса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос