Говеждото се нарязва на много тънко и само се потапя в горещ бульон преди да се увие в оризови кори заедно с различни зеленчуци. Сосът към рулцата е солен и пикантен.

Продукти

  • 200 г оризови нудли Вермичели
  • 500 г говеждо контрафиле
  • 1 зелена салата
  • 1 късоплодна краставица
  • 1 малка глава червен лук
  • шепа листа перила
  • шепа листа мента
  • шепа листа кориандър
  • 100 г бобени кълнове
  • 20 бр. оризови кори (диаметър 16 см)
  • 250 мл бял винен оцет
  • 250 мл вода
  • 250 мл кокосова вода
  • 1 стрък лимонова (трева само бялата част)
  • За соса:
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. гореща вода
  • 1 с.л. сос от ферментирала аншоа
  • 2 с.л. счукан ананас
  • 1 ч.л. нарязана лимонова трева (само бялата част)
  • 1 скилидка чесън
  • 1 люта чушка „Птиче око“

Начин на приготвяне:

  • 1. За соса сипете горещата вода в купа и добавете захарта и соса от ферментирала аншоа в нея. Разбъркайте докато захарта се разтопи и оставете да изстине. След това добавете ситно нарязаните лимонова трева, чесън и люта чушка, както и счукания ананас. Разбъркайте добре.
  • 2. За бульона сипете в тенджерка водата, оцета и кокосовата вода. Добавете и нарязаната на тънки кръгчета лимонова трева. Оставете сместа да заври, а след това да къкри на слаб огън.
  • 3. Нарежете месото тънко (2 мм дебелина), напречно на мускулните влакна. Подгответе листата измити листа маруля, обелена и нарязана на тънки пръчици краставица, нарязан на тънки полумесеци лук и листа пресни подправки. Пригответе и вермичелите, според указанията на пакета.
  • 4. Сипете гореща вода в купа. Потапяйте една по една оризовите кори в нея за по минута. Извадете, изтръскайте и разстелете върху плот или дъска. По средата подредете листо салата, по 1 листо от различните пресни подправки, краставица, лук и кълнове. Потопете парче месо в горещия бульон и го сварете, според вкуса си. Поставете го върху кълновете и завийте рулото.
  • 5. Консумирайте рулцата, като ги потапяте в соса.

Свързани рецепти

Виж всички