Бухтички с говеждо къри
Рецепта от: По Линг Йоу
Тези хрупкави солени бухтички са пълни със смес от телешка кайма, сладък картоф и много азиатски подправки. Тестото за бухтичките е маслено.
Продукти
- За кърито:
- ¼ ч.ч. олио
- 1 глава лук
- 10 пресни листа къри
- 3-4 с.л. смес от подправки за къри (индийска или малайзиска)
- 250 г едросмляна говежда кайма
- 200 г сладък картоф
- 1 среден картоф
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- За тестото:
- 500 г брашно
- 250 г маргарин
- 125 мл топла вода
- 2 литра олио за пържене
Начин на приготвяне:
- 1. За кърито загрейте олиото в дълбок тиган и запържете нарязания на ситно лук. Запържете докато стане прозрачен. След това добавете сместа от подправки и запържете за 1-2 минути,д окато започне да изпуска аромата си. Добавете каймата, листата кафир лайм, както и нарязаните на кубчета от по 5 мм сладък картоф и картоф. Задушете до готовност на зеленчуците (ако е необходимо, добавете малко вода) и овкусете със сол и захар. Оставете кърито да изстине.
- 2. За тестото разделете по равно в две купи брашното. Към едната част добавете топла вода, колкото е необходимо, за да замесите гладко и еластично тесто. Към другата част брашно добавете колкото е необходимо маргарин, за да замесите гладко и еластично тесто.
- 3. Оформете и двата вида тесто на рула и ги нарежете на порции по 20 г. Парчетата от тестото с маргарин оформете на кръгли топчета. С пръсти разточете парче от тестото с вода върху набрашнен плот на малко кръгче и по средата му поставете топче от тестото с маргарин. Завийте топчето с бялото тесто. След това разточете тестото върху набрашнен плот в овална форма, с дебелина 4 мм. Навийте тестото на руло, откъм по-късата страна, отдолу нагоре. Сплескайте рулото с длан отгоре и навийте много плътно тестото отново, като започнете от най-острия връх. Сплескайте отново рулото. Оформете всички парчета тесто по този начин и ги подредете в тава. Покрийте с прозрачно фолио и ги оставете да починат.
- 4. Разточете всяко парче тесто в кръг с дебелина 3 мм. Поставете пълна супена лъжица от кърито с говеждо в едната част и захлупете със свободната част тесто. Оформете краищата на бухтичките с палец.
- 5. Загрейте 2 литра олио в дълбока тенджера. Овкусете го с пресни листа къри. След това пържете бухтичките на порции, по 7 минути, като ги обръщате.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Надия Хюсеин
Шоколадов соден хляб
Рецепти Силвия Колока
Селски пай със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Сандвичи с авокадо мус
Рецепти Надия Хюсеин
Понички с конфитюр
Рецепти Надия Хюсеин
Уелски кексчета със семена резене и кули от боровинки
Рецепти Надия Хюсеин
Сладки кифлички (сконс) с кокосов крем и сладко от ананас
Рецепти Надия Хюсеин
Охлювчета с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени кифли с шоколад
Рецепти Силвия Колока
Понички с крем