Едно просто бързо ястие - пържено за кратко говеждо месо се съчетава с пресен лук, люта чушка, чесън и цветове от тиква и жасмин.

Продукти

  • 200 г говеждо контрафиле
  • 2 с.л. олио
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава азиатски червен лук шалот
  • 6 бр. цвят от тиква
  • 100 г цвят от жасмин
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. сос от стриди
  • ½ с.л. светъл соев сос
  • 2 стръка пресен лук
  • 1 дълга люта чушка
  • микро растения
  • За маринатата:
  • 2 скилидки чесън
  • 1 глава азиатски червен лук шалот
  • щипка сол
  • ¼ ч.л. сусамово олио
  • 2 ч.л. рибен сос

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете месото на парчета и го сложете в купа. Добавете нарязаните на ситно чесън и лук, сол, сусамово олио рибен сос. Разбъркайте добре и оставете да се маринова 10 минути.
  • 2. Сипете 1 с.л. олио в загрят уок и изпържете месото за 1 минута. Извадете го в чиния.
  • 3. В уока сипете другата супена лъжица олио и запържете нарязаните чесън и лук за 30 секунди. Добавете цветовете от тиква и жасмин, рибния сос, соса от стриди и соевия сос. Разбъркайте за 1 минута.
  • 4. Добавете нарязаните пресен лук (под диагонал, на парчета по 3 см) и люта чушка (на тънки кръгчета, със семките). Разбъркайте и върнете пърженото месо. Пържете още 1 минута.
  • 5. Сервирайте ястието с гарнитура от варен бял ориз. Украсете с микрорастения и кръгчета люта чушка.

Свързани рецепти

Виж всички