Говеждо месо в уок с ядливи цветя
Рецепта от: Люк Нгуен
Едно просто бързо ястие - пържено за кратко говеждо месо се съчетава с пресен лук, люта чушка, чесън и цветове от тиква и жасмин.
Продукти
- 200 г говеждо контрафиле
- 2 с.л. олио
- 2 скилидки чесън
- 1 глава азиатски червен лук шалот
- 6 бр. цвят от тиква
- 100 г цвят от жасмин
- 1 с.л. рибен сос
- 1 с.л. сос от стриди
- ½ с.л. светъл соев сос
- 2 стръка пресен лук
- 1 дълга люта чушка
- микро растения
- За маринатата:
- 2 скилидки чесън
- 1 глава азиатски червен лук шалот
- щипка сол
- ¼ ч.л. сусамово олио
- 2 ч.л. рибен сос
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете месото на парчета и го сложете в купа. Добавете нарязаните на ситно чесън и лук, сол, сусамово олио рибен сос. Разбъркайте добре и оставете да се маринова 10 минути.
- 2. Сипете 1 с.л. олио в загрят уок и изпържете месото за 1 минута. Извадете го в чиния.
- 3. В уока сипете другата супена лъжица олио и запържете нарязаните чесън и лук за 30 секунди. Добавете цветовете от тиква и жасмин, рибния сос, соса от стриди и соевия сос. Разбъркайте за 1 минута.
- 4. Добавете нарязаните пресен лук (под диагонал, на парчета по 3 см) и люта чушка (на тънки кръгчета, със семките). Разбъркайте и върнете пърженото месо. Пържете още 1 минута.
- 5. Сервирайте ястието с гарнитура от варен бял ориз. Украсете с микрорастения и кръгчета люта чушка.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос