Чийзбургер с накъсано говеждо
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
Накъсано на едро печено говеждо филе в меки питки със сусам, съчетано със сирене, кетчуп, майонеза, кисели краставички и маринован лук. Този бургер в американски стил се съчетава идеално с червено вино Малбек!
Продукти
- 400 г говеждо филе
- 4 слайса американско сирене
- 2 с.л. кетчуп
- 2 с.л. американска горчица
- 2 с.л. майонеза
- 1-2 бр. маринован бял лук
- 2 кисели краставички
- 4 сусамови питки
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Поръсете щедро парчето месо със зехтин, сол и черен пипер. Втрийте всичко добре в месото и го поставете в силно загрят тиган. Добавете и стръкове мащерка. Гответе месото по около 5 минути от всички страни (включително и отстрани), общо 20-25 минути. След това го оставете да почине 10 минути.
- 2. Нарежете маринования лук на ситно, а краставичките на кръгчета.
- 3. Разрежете питките на две и ги запечете в тиган от вътрешната страна. Нарежете месото на тънки резени. Върху купчинка от няколко резена месо (за 1 бургер) поставете по 1 слайс сирене, за да се поразтопи от топлината.
- 4. Намажете долната част на питките с кетчуп и горчица. Подредете маринован лук и кисели краставички, а върху тях поставете месото със сиренето. Намажете горната част на питката с майонеза и захлупете сандвича. Поднесете чийзбургерите в кошнички.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами
Рецепти Примож Долничар
Лазаня с пресни кори