Накъсано на едро печено говеждо филе в меки питки със сусам, съчетано със сирене, кетчуп, майонеза, кисели краставички и маринован лук. Този бургер в американски стил се съчетава идеално с червено вино Малбек!

Продукти

  • 400 г говеждо филе
  • 4 слайса американско сирене
  • 2 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. американска горчица
  • 2 с.л. майонеза
  • 1-2 бр. маринован бял лук
  • 2 кисели краставички
  • 4 сусамови питки
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Поръсете щедро парчето месо със зехтин, сол и черен пипер. Втрийте всичко добре в месото и го поставете в силно загрят тиган. Добавете и стръкове мащерка. Гответе месото по около 5 минути от всички страни (включително и отстрани), общо 20-25 минути. След това го оставете да почине 10 минути.
  • 2. Нарежете маринования лук на ситно, а краставичките на кръгчета.
  • 3. Разрежете питките на две и ги запечете в тиган от вътрешната страна. Нарежете месото на тънки резени. Върху купчинка от няколко резена месо (за 1 бургер) поставете по 1 слайс сирене, за да се поразтопи от топлината.
  • 4. Намажете долната част на питките с кетчуп и горчица. Подредете маринован лук и кисели краставички, а върху тях поставете месото със сиренето. Намажете горната част на питката с майонеза и захлупете сандвича. Поднесете чийзбургерите в кошнички.

Свързани рецепти

Виж всички