Пълнени печени ябълки с крамбъл
Рецепта от: Катя Гоармон
1. Измийте и подсушете ябълките. Отрежете 2 см от горната част на всяка ябълка - капаче. С помощта на специален уред отстранете първо семките на ябълките. След това извадете вътрешността им.
2. Загрейте фурната на 220 градуса.
3. Вътрешността на ябълките нарежете на ситно и сложете в купа. Поръсете с лимонов сок, за да не почернее. Добавете захар и канела и разбъркайте внимателно. Настържете фино обеления корен джинджифил и разбъркайте отново.
4. Напълнете ябълките със сместа.
5. За тестото смесете брашното, захарта и маслото в кухненски робот или на ръка до образуването на трохи.
6. Разпределете маслените трохи върху ябълките. Подредете пълнените ябълки в дълбока тавичка и печете на 180 градуса 40 минути.
7. Поднесете леко изстиналите печени ябълки, поръсени с малко мед.
Продукти
- 4 ябълки 2 с.л. кафява захар демерара 2 см корен джинджифил 0.5 ч.л. канела 60 г брашно 60 г кафява захар демерара 60 г меко масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Катя Гоармон
Грах с поширани яйца в листа зелена салата
Рецепти Катя Гоармон
Пакетчета с наденица и сирене
Рецепти Катя Гоармон
Брускети с пъдпъдъци
Рецепти Катя Гоармон
Свинско с картофено пюре с уасаби
Рецепти Катя Гоармон
Портокалови тарталети
Рецепти Катя Гоармон
Хлебчета с чоризо