Свинско с картофено пюре с уасаби
1. Почистете месото от тлъстини и го нарежете на малки парченца. Поставете месото в дълбока тавичка и го поръсете с дафиновите листа, 5 нарязани на тънки филийки скилидки чесън, сол, черен пипер и вино. Оставете месото да се маринова в хладилник за 3-4 часа.
2. В тенджера сипете 2 с.л. зехтин и 2 с.л. свинска мас. Запържете 5 нарязани скилидки чесън. Добавете парченцата месото и го запечатайте от двете страни. След това подредете върху месото стръкчетата мащерка и гвоздейчетата карамфил. Залейте с маринатата и поставете капака. гответе в продължение на 50 минути.
3. Обелете и нарежете картофите на кубчета. Сварете ги в подсолена вода до омекване. Прецедете ги и ги намачкайте на пюре. Добавете маслото и намачкайте отново. Разтворете уасабито на прах в 1 с.л. студена вода и добавете сместа към картофеното пюре. Накрая добавете нарязания на ситно магданоз и разбъркайте добре. Овкусете със сол.
4. Поставете голям ринг по средата на чиния и в него изсипете картофеното пюре. Загладете го. Отстрани изсипете задушеното свинско. Отстранете ринга и поднесете.

Продукти

  • 1 кг свинско месо 15 скилидки чесън 2 ч.ч. червено вино 800 г картофи 60 г масло 3 дафинови листа сол и черен пипер зехтин 1 ч.л. уасаби на прах 2 гвоздейчета карамфил 8 стръка мащерка 2 с.л. свинска мас

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички