Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Грах с поширани яйца в листа зелена салата

категория 0/5
1. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна. Запържете ги в загрят тиган с 5-6 с.л. зехтин.
2. Нарежете бекона на дребни кубчета и го запържете заедно с лука и чесъна. Намалете силата на огъня и добавете нарязания на ситно домат. Разбъркайте. Добавете граха и полейте с бяло вино. Захлупете и гответе до готовност. Накрая овкусете със сол.
3. Отделете листата зелена салата, измийте ги и ги подсушете. Бланширайте ги едно по едно в тенджера с вряща подсолена вода за 2 минути, да омекнат. Веднага прехвърлете листото в купа със студена вода за секунда и го отцедете върху парче кухненска хартия.
4. Нарежете чоризото на тънки кръгчета и го запържете от двете страни в добре загрят тиган. 
5. Загрейте вода в тенджерка. Щом заври, намалете огъня, не трябва да има балончета по повърхността и. Сипете няколко капки оцет във водата. В купичка чукнете 1 яйце, завъртете водата силно и пуснете яйцето. Извадете внимателно пошираното яйце с помощта на решетеста лъжица. 
6. Намажете със зехтин отвътре 4 малки купички. Постелете по 2 листа във всяка, като оставите краищата да висят навън. Поставете по едно поширано яйце на дъното на всяка купичка, като го обърнете наобратно, с жълтъка надолу. Разпределете задушения грах с бекон в купичките и покрийте с листата зелена салата.
7. Обърнете всяка купичка в отделна чиния. Гарнирайте с няколко кръгчета запържено чоризо и поднесете.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Катя Гоармон