Хлебчета с чоризо
Рецепта от: Катя Гоармон
1. Поръсете маята в чаша с леко топла вода и разбъркайте. Оставете настрани за 5 минути. В кухненски робот или в купа смесете брашното, солта, разтворената мая и останалата вода до получаването на тесто, то ще е леко полепкаво. Поставете тестото в набрашнена купа и го покрийте с кърпа за 1 час и 30 минути, докато удвои обема си.
2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете като го прегъвате на две. Разтеглете тестото с ръце в правоъгълна форма.
3. Нарежете надениците чоризо на съвсем малки парченца. Разпръснете ги върху тестото и го навийте на дълго руло. Разрежете хляба на 6 равни части. Поомесете всяко парче тесто с ръце, за да оформите хлебче. Поръсете хлебчетата обилно с брашно.
5. Печете хлебчетата в силно загрята фурна /на дърва или електрическа/ около 20 минути, до златисто.
Продукти
- 500 г брашно
- 400 мл вода
- 14 г суха мая
- щипка сол
- 2 наденици чоризо
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бързи блини с конфитюр от праскови