Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Хлебчета с чоризо

категория 0/5
1. Поръсете маята в чаша с леко топла вода и разбъркайте. Оставете настрани за 5 минути. В кухненски робот или в купа смесете брашното, солта, разтворената мая и останалата вода до получаването на тесто, то ще е леко полепкаво. Поставете тестото в набрашнена купа и го покрийте с кърпа за 1 час и 30 минути, докато удвои обема си.
2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете като го прегъвате на две. Разтеглете тестото с ръце в правоъгълна форма. 
3. Нарежете надениците чоризо на съвсем малки парченца. Разпръснете ги върху тестото и го навийте на дълго руло. Разрежете хляба на 6 равни части. Поомесете всяко парче тесто с ръце, за да оформите хлебче. Поръсете хлебчетата обилно с брашно.
5. Печете хлебчетата в силно загрята фурна /на дърва или електрическа/ около 20 минути, до златисто.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Катя Гоармон