Хлебчета с чоризо

1. Поръсете маята в чаша с леко топла вода и разбъркайте. Оставете настрани за 5 минути. В кухненски робот или в купа смесете брашното, солта, разтворената мая и останалата вода до получаването на тесто, то ще е леко полепкаво. Поставете тестото в набрашнена купа и го покрийте с кърпа за 1 час и 30 минути, докато удвои обема си.

2. Извадете тестото върху набрашнен плот и го омесете като го прегъвате на две. Разтеглете тестото с ръце в правоъгълна форма. 
3. Нарежете надениците чоризо на съвсем малки парченца. Разпръснете ги върху тестото и го навийте на дълго руло. Разрежете хляба на 6 равни части. Поомесете всяко парче тесто с ръце, за да оформите хлебче. Поръсете хлебчетата обилно с брашно.
5. Печете хлебчетата в силно загрята фурна /на дърва или електрическа/ около 20 минути, до златисто.

Продукти

  • 500 г брашно
  • 400 мл вода
  • 14 г суха мая
  • щипка сол
  • 2 наденици чоризо

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички