Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Портокалови тарталети

категория 0/5
1. Измийте и подсушете портокала. Нарежете го на кръгчета и ги сложете в тенджера заедно със захарта. Варете в продължение на 20 минути.
2. Пресипете портокалите в блендер. добавете яйцата, 2 с.л. брашно и фино смлените бадеми. Разбийте до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на форми за тарталети. Поръсете дъното и стените на всяка форма с брашно, като изтръскате излишното. Потопете формата в купа със студена вода и веднага извадете. Поръсете отново с брашно. Повторете тази последователност 8 пъти. Този процес ще оформи тънък слой тесто, което при печене ще стане хрупкаво.
4. Поставете четирите форми с оформен блат в тава, постлана с хартия за печене. Разпределете пълнежа във формите и го изравнете. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 160 градуса около 30 минути.  
5. Намажете още топлите тарталети с малко сладко от кайсии, за блясък.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Катя Гоармон