Портокалови тарталети
Рецепта от: Катя Гоармон
1. Измийте и подсушете портокала. Нарежете го на кръгчета и ги сложете в тенджера заедно със захарта. Варете в продължение на 20 минути.
2. Пресипете портокалите в блендер. добавете яйцата, 2 с.л. брашно и фино смлените бадеми. Разбийте до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на форми за тарталети. Поръсете дъното и стените на всяка форма с брашно, като изтръскате излишното. Потопете формата в купа със студена вода и веднага извадете. Поръсете отново с брашно. Повторете тази последователност 8 пъти. Този процес ще оформи тънък слой тесто, което при печене ще стане хрупкаво.
4. Поставете четирите форми с оформен блат в тава, постлана с хартия за печене. Разпределете пълнежа във формите и го изравнете. Печете тарталетите в предварително загрята фурна на 160 градуса около 30 минути.
5. Намажете още топлите тарталети с малко сладко от кайсии, за блясък.
Продукти
- 1 портокал 100 г захар 3 яйца 2 с.л. брашно масло за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Катя Гоармон
Пълнени печени ябълки с крамбъл
Рецепти Катя Гоармон
Грах с поширани яйца в листа зелена салата
Рецепти Катя Гоармон
Пакетчета с наденица и сирене
Рецепти Катя Гоармон
Брускети с пъдпъдъци
Рецепти Катя Гоармон
Свинско с картофено пюре с уасаби
Рецепти Катя Гоармон
Хлебчета с чоризо