Брускети с пъдпъдъци
1. Обезкостените пъдпъдъчи гърди и бутчета подредете в дълбока тавичка. Поръсете с 5 нарязани на тънки филийки скилидки чесън, 3 дафинови листа, сол, черен пипер и вино. Оставете месото да се маринова в хладилник за 3-4 часа.
2. Покрийте дъното на тенджера  със зехтин. Запържете леко 2 дафинови листа и нарязани на филийки 4 скилидки чесън. Подредете маринованото месо и го запечатайте от двете страни. След това покрийте с течността от маринатата и захлупете тенджерата. Гответе до готовност на месото и до редуциране на соса. Овкусете със сол. Щом дръпнете съда от котлона, добавете нарязания на ситно магданоз и разбъркайте.
3. От вътрешната част на филии ръчен хляб оформете квадратчета. загрейте 2 с.л. зехтин в тиган и запечете хлебчетата от двете страни, до златисто.
4. Подредете квадратчетата хлуб върху поднос. Върху всяко парче хляб поставете парченца месо и полейте съвсем малко от соса.

Продукти

  • 8 пъдпъдъка 10 скилидки чесън 5 дафинови листа 500 мл червено вино сол зехтин 6 глави лук шалот 8 квадратчета хляб /6х6 см/ 0.5 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички