• Ньоко фрито с пушена скаморцаРецепти
    Ньоко фрито с пушена скаморца

    "Ньоко фрито" буквално означава пържено тесто. Това е рецепта за малки хрупкави пържени късчета тесто, гарнирани с пушена скаморца, прошуто кото и зелени маслини - идеалните хапки за чаша пенливо вино...

  • Босилеково сорбéРецепти
    Босилеково сорбé

    Това е рецепта за свеж италиански десерт. За сорбето от босилек са необходими само пресни листа босилек, захар и лимончело. 

  • Двуцветни сладкиРецепти
    Двуцветни сладки

    Тестото за тези сладки се приготвя много бързо. Половината смес се оцветява с какао, след това тестото се оформя на 4 рула, които се подреждат шахматно. Режат се кръгчета, които се пекат за кратко. Др...

  • Хляб роти канайРецепти
    Хляб роти канай

    Тестото за хляба роти се замесва лесно, но трябва да престои поне няколко часа на стайна температура. След това се разтяга с ръце, за да стане тънко, прегъва се като пакет и се пържи в малко мазнина....

  • Пържени доматени хапкиРецепти
    Пържени доматени хапки

    Това са вкусни пържени хапки от пресни домати, лук и брашно. Идеални за предястие.

  • Пържени пръчици от халумиРецепти
    Пържени пръчици от халуми

    Това е рецепта за бързо, вкусно и лике пикантно предястие. Нарязано на пръчици, сиренето Халуми се панира и се пържи. Пръчиците се поднасят, поръсени със зърна нар, листа мента, лют червен пипер и сме...

  • Чушки бюрекРецепти
    Чушки бюрек

    Класическа рецепта за панирани печени чушки, пълни със сирене - чушки бюрек. Малката тайна е, че в пълнежа се добавят малко галета и настърган кашкавал.

  • Панданов кейкРецепти
    Панданов кейк

    Пандановият кейк е зелен на цвят заради екстракта от пандан и е с въздушна структура. За целта жълтъците и белтъците се разбиват отделно, а количеството брашно е съвсем малко. Кексът се поръсва с глаз...