Насладете се на тази веган шоколадова торта! Сладкишът не съдържа животински продукти, но е с богат вкус.

Продукти

  • 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
  • ½ ч.ч. какао
  • 2 ч.ч. кафява захар
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1 с.л. сода бикарбонат
  • ½ ч.ч. малцов оцет
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • ½ ч.ч. олио от гроздови семки
  • 100 мл вода
  • пудра захар
  • листа мента
  • горски плодове

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа сипете брашното, какаото, кафявата захар, содата и солта. Разбъркайте добре.
  • 2. Добавете ваниловия екстракт, олиото, водата и оцета. Разбъркайте до хомогенност.
  • 3. Намажете с олио кръгла форма за печене (диаметър 18-20 см) и постелете дъното с хартия за печене. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 120 градуса 30-40 минути.
  • 4. Оставете тортата да изстине във формата за 10 минути. След това я обърнете върху решетка. Отстранете хартията за печене. Поръсете с пудра захар. Украсете с малини, боровинки, ягоди или други сезонни плодове, нарязани на парченца и листа мента.

Свързани рецепти

Виж всички