Веган шоколадова торта
Рецепта от: Хера Те Курапа
Насладете се на тази веган шоколадова торта! Сладкишът не съдържа животински продукти, но е с богат вкус.
Продукти
- 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- ½ ч.ч. какао
- 2 ч.ч. кафява захар
- 1/4 ч.л. сол
- 1 с.л. сода бикарбонат
- ½ ч.ч. малцов оцет
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- ½ ч.ч. олио от гроздови семки
- 100 мл вода
- пудра захар
- листа мента
- горски плодове
Начин на приготвяне:
- 1. В купа сипете брашното, какаото, кафявата захар, содата и солта. Разбъркайте добре.
- 2. Добавете ваниловия екстракт, олиото, водата и оцета. Разбъркайте до хомогенност.
- 3. Намажете с олио кръгла форма за печене (диаметър 18-20 см) и постелете дъното с хартия за печене. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 120 градуса 30-40 минути.
- 4. Оставете тортата да изстине във формата за 10 минути. След това я обърнете върху решетка. Отстранете хартията за печене. Поръсете с пудра захар. Украсете с малини, боровинки, ягоди или други сезонни плодове, нарязани на парченца и листа мента.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Марк Мориарти
Класически плодови тарталети
Рецепти Рудолф ван Веен
Лимоново тирамису
Рецепти Рудолф ван Веен
Ванилово-лимонов тарт
Рецепти Ейнсли Хариът
Ямайски джинджифилов сладкиш с лимонова глазура
Рецепти Надия Хюсеин
Надупчен кейк с кафе и портокалов крем
Рецепти Надия Хюсеин
Чийзкейк "Итън мес"
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадови пеперуди
Рецепти Кирстен Тиболс
Бабка с шоколадов пълнеж