Сладкиш със сушени кайсии, кардамон и розова вода
Рецепта от: Найджела Лоусън

1. Сложете кайсиите в купа, добавете шушулките кардамон и залейте с гореща вода. Оставете докато водата изстине.
2. Разделете 10 от накиснатите кайсии на половинки и ги отделете. Останалите кайсии сложете в кухненски робот заедно със смлените бадеми, царевичното брашно, бакпулвера, захарта и яйцата. Разбийте до хомогенност.
3. Добавете лимоновия сок и розовата вода и разбийте отново.
4. Намаслете форма или тавичка /диаметър 20 см/ и постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
5. Смесете кайсиевия конфитюр с лимоновия сок, като леко ги затоплите. С помощта на четка намажете повърхността на леко топлия и изваден от формата сладкиш.
6. Поставете сладкиша върху поднос и поръсете със ситно нарязан шам-фъстък.
2. Разделете 10 от накиснатите кайсии на половинки и ги отделете. Останалите кайсии сложете в кухненски робот заедно със смлените бадеми, царевичното брашно, бакпулвера, захарта и яйцата. Разбийте до хомогенност.
3. Добавете лимоновия сок и розовата вода и разбийте отново.
4. Намаслете форма или тавичка /диаметър 20 см/ и постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
5. Смесете кайсиевия конфитюр с лимоновия сок, като леко ги затоплите. С помощта на четка намажете повърхността на леко топлия и изваден от формата сладкиш.
6. Поставете сладкиша върху поднос и поръсете със ситно нарязан шам-фъстък.
Продукти
- 150 г сушени кайсии 250 мл гореща вода 2 шушулки кардамон 250 г фино смлени бадеми 50 г фино царевично брашно 1 ч.л. бакпулвер 150 г захар 6 яйца 2 с.л. лимонов сок 1 ч.л. розова вода олиоДопълнително:2 ч.л. кайсиев конфитюр 1 ч.л. лимонов сок 2.5 ч.л. нарязани ядки шам-фъстък
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджела Лоусън
Топла пикантна салата с карфиол и нахут
Рецепти Найджела Лоусън
Тайландски нудълс с канела и скариди
Рецепти Найджела Лоусън
Хрупкави пилешки котлети