Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Сладкиш със сушени кайсии, кардамон и розова вода

категория 0/5
1. Сложете кайсиите в купа, добавете шушулките кардамон и залейте с гореща вода. Оставете докато водата изстине.
2. Разделете 10 от накиснатите кайсии на половинки и ги отделете. Останалите кайсии сложете в кухненски робот заедно със смлените бадеми, царевичното брашно, бакпулвера, захарта и яйцата. Разбийте до хомогенност.
3. Добавете лимоновия сок и розовата вода и разбийте отново.
4. Намаслете форма или тавичка /диаметър 20 см/ и постелете с хартия за печене. Изсипете сместа в нея и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
5. Смесете кайсиевия конфитюр с лимоновия сок, като леко ги затоплите. С помощта на четка намажете повърхността на леко топлия и изваден от формата сладкиш.
6. Поставете сладкиша върху поднос и поръсете със ситно нарязан шам-фъстък.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Найджела Лоусън