Топла пикантна салата с карфиол и нахут
1. Накъсайте карфиолът на малки розички.
2. В купа сипете зехтина и добавете кимиона и канелата и разбъркайте добре. Добавете розичките карфиол и разбъркайте добре, за да полепне сместа по тях.
3. Пресипете карфиола в тава, постлана с хартия за печене и го разстелете на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 15 минути.
4. В същата купа сложете предварително измития и прецеден нахут. Добавете пастата хариса и нарязаните на четвъртинки домати. Разбъркайте добре.
5. Разпределете нахута и доматите върху карфиола и печете още 15 минути. След като ги извадите от фурната, посолете. Поръсете със зърна нар, но не с всички.
6. Разпределете листата магданоз на дъното на чинии. Върху тях подредете печените карфиол и нахут. Поръсете с още зърна нар.

Продукти

  • 1 малка глава карфиол 45 мл зехтин 0.5 ч.л. канела 2 ч.л. смлян кимион 250 г сварен нахут 3 ч.л. хариса 4 зрели домата 1 ч.л. морска сол 3 с.л. зърна нар 100 г магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички