
Найджела Лоусън
В последвалата и кариера на журналист тя стига до заместник-редактор на „Сънди Таймс“. След това работи на свободна практика, пишейки за издания като „Гардиън“ и „Дейли Телеграф“.
Любовта и към храната се заражда, когато е поканена да списва рубрика, посветена на храната за списание „Спектейтър“. През 1992 г. Найджела се омъжва за журналиста и телевизионен продуцент Джон Даймънд, с когото имат две деца – Козима и Бруно. Даймънд окуражава съпругата си да продължи да пише в областта на кулинарията и да изгради собствения си образ в тази област.
Найджела публикува първата си книга 'How to Eat: The Pleasures and Principles of Good Food' през 1998 г., която става трамплин към първото и телевизионно предаване 'Nigella Bites'. Благодарение на уникалния си подход към храната и неустомия си чар Найджела постига голям успех, което води до появата на второто и телевизионно предаване и книга.
През 2000 г. Найджела се фокусира върху пекарството и издава книгата 'How To Be A Domestic Goddess', която има голям успех и е номинирана за кулинарна книга на годината през 2001 г.
Но точно когато кариерата и потръгва, животът и е засегнат от болестта рак. Майка и умира от рак на черния дроб, сестра и си отива от рак на гърдата, а мъжът и Джон загубва битката с болестта през 2001 г.
През 2002 г. Найджела се впуска в ново телевизионно предаване, съпътствано от издаване на кулинарна книга със заглавие 'Forever Summer'.
Найджела се омъжва отново през 2003 г. за противоречивата личност Чарлз Саачи – колекционер на изкуство. Двамата се развеждат през 2013 г.
Предаването на Найджела „Найджела“, което се появява в ефир през 2005 г, няма особено голям успех. Но въпреки това книгите на Найджела се продават в милионни екземпляри, а телевизионните и предавания се радват на международен успех.
Големият пробив за Найджела се случва през 2006 г., когато предаването и 'Nigella Feasts' започва излъчването си в САЩ. През същата година Найджела подписва договор с BBC за коледното предаване 'Nigella's Christmas Kitchen', за което през следващата година тя получава второ награда на Световните награди за кулинарни медии /World Food Media/.
През есента на 2007 г. в ефир излиза новото предаване 'Nigella Express', в което Найджела показва на зрителите как да приготвят прости и лесни ястия, с условието, че те не са задължително здравословни.
През 2009 г. Найджела участва в американското кулинарно състезание „Топ шеф“. През 2010 г. се появява следващото по ред предаване на Найджела - 'Nigella's Kitchen'.
Книгите на Найджела са абсолютни бестселъри, над 3 милиона копия са продадени по целия свят, а богатството и възлиза над 15 милиона долара.
Последното телевизионно предизвикателство за Найджела е участието и в американското кулинарно състезание „Вкусът“.
РецептиБорта с рибни пръчици
1. За маринования лук нарежете лука на тънки полумесеци и ги сложете в купа. Покрийте ги с червен винен оцет или лимонов сок. Притиснете добре, за да е покрит лукът с киселина. Поставете капак или чин...
РецептиШоколадова торта с крем от фъстъчено масло
1. Загрейте фурната на 180 градуса (160 градуса с вентилатор). Намаслете и постелете дъното на 4 плитки форми (не използвайте такива с подвижно дъно) с диаметър 20 см с хартия за печене. 2. За блатов...
РецептиЕликсир от аншоа
1. Сложете филенцата аншоа в купа със студена вода за 5 минути, за да се обезсолят. След това ги подсушете и отстранете гръбначната кост заедно с опашката. 2. В блендер сипете зехтина, лимоновия сок...
РецептиФусили с пикантен сос с ндуя
1. Обелете и нарежете картофа на кубчета по 1 см. 2. Сипете студена вода в голяма тенджера, добавете сол и пуснете кубчетата в нея. Щом водата заври, гответе 10 минути. 3. Добавете пастата при карто...