Хрупкави пилешки котлети
Рецепта от: Найджела Лоусън

1. Поставете всяко парче пилешки гърди между два листа прозрачно фолио и ги начукайте до максимално изтъняване.
2. В тавичка смесете горчицата, настърганата скилидка чесън, канелата и яйцето. Разбъркайте добре.
3. Поставете двата начукани котлета в сместа, като добре ги оваляте в нея. Оставете ги за 5 минути. След това ги поставете върху решетка за 5-10 минути, за да изсъхнат.
4. В купа начупете корнфлейкса. Добавете пушен или сладък червен пипер и разбъркайте. Оваляйте котлетите един по един в сместа, като се уверите, че цялата им повърхност е покрита.
5. Загрейте тиган с олио и поставете в него котлетите. Пържете по 3 минути от всяка страна.
6. В две чинии разпределете листа рукола и разрязани на половинки чери домати. Поръсете със сол, няколко капки лимонов сок и зехтин. Върху зеленчуците поставете по един паниран котлет и поднесете.
2. В тавичка смесете горчицата, настърганата скилидка чесън, канелата и яйцето. Разбъркайте добре.
3. Поставете двата начукани котлета в сместа, като добре ги оваляте в нея. Оставете ги за 5 минути. След това ги поставете върху решетка за 5-10 минути, за да изсъхнат.
4. В купа начупете корнфлейкса. Добавете пушен или сладък червен пипер и разбъркайте. Оваляйте котлетите един по един в сместа, като се уверите, че цялата им повърхност е покрита.
5. Загрейте тиган с олио и поставете в него котлетите. Пържете по 3 минути от всяка страна.
6. В две чинии разпределете листа рукола и разрязани на половинки чери домати. Поръсете със сол, няколко капки лимонов сок и зехтин. Върху зеленчуците поставете по един паниран котлет и поднесете.
Продукти
- 2 пилешки гърди без кожа 70 г дижонска горчица 1 скилидка чесън 0.5 ч.л. канела 1 яйце 75 г натурален корнфлейкс 1.5 ч.л. пушен червен пипер чери доматчета рукола 1 лимон сол 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджела Лоусън
Топла пикантна салата с карфиол и нахут
Рецепти Найджела Лоусън
Тайландски нудълс с канела и скариди
Рецепти Найджела Лоусън
Сладкиш със сушени кайсии, кардамон и розова вода