Хрупкави пилешки котлети

Хрупкави пилешки котлети

Начин на приготвяне:

1. Поставете всяко парче пилешки гърди между два листа прозрачно фолио и ги начукайте до максимално изтъняване.
2. В тавичка смесете горчицата, настърганата скилидка чесън, канелата и яйцето. Разбъркайте добре.
3. Поставете двата начукани котлета в сместа, като добре ги оваляте в нея. Оставете ги за 5 минути. След това ги поставете върху решетка за 5-10 минути, за да изсъхнат.
4. В купа начупете корнфлейкса. Добавете пушен или сладък червен пипер и разбъркайте. Оваляйте котлетите един по един в сместа, като се уверите, че цялата им повърхност е покрита.
5. Загрейте тиган с олио и поставете в него котлетите. Пържете по 3 минути от всяка страна.
6. В две чинии разпределете листа рукола и разрязани на половинки чери домати. Поръсете със сол, няколко капки лимонов сок и зехтин. Върху зеленчуците поставете по един паниран котлет и поднесете.

Продукти

  • 2 пилешки гърди без кожа
  • 70 г дижонска горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 0.5 ч.л. канела
  • 1 яйце
  • 75 г натурален корнфлейкс
  • 1.5 ч.л. пушен червен пипер
  • чери доматчета
  • рукола
  • 1 лимон
  • сол
  • 2 с.л. олио

Свързани рецепти