Тайландски нудълс с канела и скариди
1. Сварете китайски нудълс от боб мунг или от ориз според указанията на пакета и ги презедете.
2. Обелете скилдките чесън и ги нарежете на ситно. Обелете джинджифила и го нарежете на тънки пръчици. Нарежете по-меката част от стъбла целина на пръчици.
3. Загрейте уок и сипете в него олио. Запържете леко джинджифила и чесъна. Добавете пръчката канела и звездата анасон. Добавете двата вида соев сос, както и рибния. Поръсете белия пипер и добавете вода и концентриран пилешки бульон. Разбъркайте и оставете за минута.
4. Добавете кетчупа /може да замените кетчупа със смес от 1 с.л. тъмен соев сос и 1 с.л. мека кафява захар/. Разбъркайте и добавете скаридите.
5. След минута добавете сварените нудълс и ги разбъркайте много добре заедно с останалите съставки. Накрая поръсете с щипка канела и щипка смлян карамфил. Поднесете веднага.

Продукти

  • 1.5 с.л. олио 2 скилидки чесън 3 см пресен джинджифил 0.5 пръчка канела 2 стъбла целина 1.5 с.л. светъл соев сос 1 с.л. рибен сос 1 с.л. тъчен соев сос 0.5 ч.л. смлян бял пипер 100 мл вода 1 ч.л. концентриран пилешки бульон 1 с.л. кетчуп манис 10 сурови белени кралски скариди 80 г оризови нудъли щипка канела щипка смлян карамфил

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички