Как да направим палачинки без мляко, без яйца или без глутен

Четвъртък 30 март

Снимка: iStock
Как да направим палачинки без мляко, без яйца или без глутен

 

Независимо по каква причина избягвате консумацията на яйца, мляко или брашно, има начин да си доставите удоволствие като си приготвите купчина палачинки.

 

Палачинки без брашно

Въпреки че за да се получи смес за палачинки е необходимо добавянето на някакъв вид брашно, съществуват много алтернативи на пшеничното брашно. Може да използвате безглутенова смес от брашна, брашно от елда, оризово брашно и др.

Сварените и намачкани на пюре картофи също са добра основа за смес за палачинки. Сервирайте картофените палачинки с бекон и яйца за закуска или гарнирайте с настърган сварен картоф и пушена сьомга за вечеря в скандинавски стил.

Ако пък изобщо не може да използвате никакъв вид брашно, направете малки палачинки с яйца, бадемово мляко, овесени ядки и подправки - канела, индийско орехче и карамфил, гарнирайте с карамелизирани круши и кокосов йогурт. Бананово-овесените палачинки също са без брашно, притежават естествена сладост и са изключително вкусни, гарнирани с пресни плодове.

За напълно безглутенови палачинки използвайте смес от безглутенови брашна и пригответе сместа с яйца и прясно мляко.

 

Палачинки без яйца