5 рецепти за пунш

Петък 23 септември

Снимка: iStock
5 рецепти за пунш

 

Организирането на парти е забавно, а сервирането на пунш ще облекчи значително задълженията ви на домакин, за да можете да се насладите на празненството заедно с гостите си. Освен това пуншът е една от най-лесните за приготвяне и най-евтини напитки.

Съществуват най-различни рецепти за пунш – от алкохолни варианти, през безалкохолни, подходящи за деца и неконсумиращи алкохол, до рецепти, включващи сезонни плодове. Независимо какъв пунш ще приготвяте, обърнете специално внимание на допълненията – освен че добавят вкус, плодовете и пресните подправки са финалният щрих, който ще направи пуншът ви по-празничен.

Една кана пунш е подходящо количество за събирания в тесен кръг, с двама-трима гости, но ако организирате по-голямо парти, ще трябва да планирате количеството напитка. Основното правило гласи, че 1 галон (3,800 л) пунш е достатъчен за 10 гости. Ако ще предлагате и други наптики, намалете количеството пунш.

Увеличете или намалете съставките в рецептите, за да приготвите количество според броя гости, които очаквате.

 

Пунш „Джим Бим“ с плодове

10-16 ч.ч., 10 минути

 

 

Ако партито ви предполага консумацията на малко уиски, пробвайте този пунш. Рецептата смесва бърбън с вкус на череша с ягодов ликьор и сок от маракуя. Завършете с шампанско, ягоди и лимонови резени.

 

Продукти:

750 мл черешово уиски

1 ½ ч.ч. ягодов ликюор

¾ ч.ч. сок от маракуя

750 мл шампанско

ягоди

лимонови корички

 

Начин на приготвяне:

1. Налейте черешовото уиски, ягодовия ликьор и сока от маракуя в купа за пунш. Добавете голямо количество лед на кубчета.

2. Поставете бутилката шампанско в съд с лед отстрани.

3. С помощта на черпак насипете от пунша в чаши за шампанско и долейте със студено шампанско.

4. Гарнирайте всяка чаша пунш с ягода или със спирала лимонова кора.

 

Съвет:

За по-евтин вариант на напитката, вместо шампанско използвайте пенливо вино розе.

 

 

Пунш с шампанско и нар

1.900 л, 5 минути