Начин на приготвяне:
1. Нарежете на ситно лука, морковите и селърито. Сложете ги в голям съд. Сложете дафиновите листа и черния пипер.
2. Вържете парчето месо с канап. Поставете го в съда при зеленчуците. Залейте всичко с червеното вино. Оставете месото и зеленчуците да престоят 1 нощ.
3. Извадете месото от маринатата и го запечатайте от всички страни в тенджера с малко мазнина. Извадете месото и изсипете зеленчуците с виното. Щом сместа заври, върнете месото вътре, добавете сол, намалете огъня, захлупете тенджерата и гответе ястието 2 часа.
4. Извадете месото от тенджерата и го накъсайте или нарежете на парчета. Сервирайте парчета месо със сос с червено вино и филия хляб.
2. Вържете парчето месо с канап. Поставете го в съда при зеленчуците. Залейте всичко с червеното вино. Оставете месото и зеленчуците да престоят 1 нощ.
3. Извадете месото от маринатата и го запечатайте от всички страни в тенджера с малко мазнина. Извадете месото и изсипете зеленчуците с виното. Щом сместа заври, върнете месото вътре, добавете сол, намалете огъня, захлупете тенджерата и гответе ястието 2 часа.
4. Извадете месото от тенджерата и го накъсайте или нарежете на парчета. Сервирайте парчета месо със сос с червено вино и филия хляб.
Продукти
- 1 кг говежди стек
- 1 скилидка чесън
- 2 пресни дафинови листа
- 2 стръка розмарин
- 1 глава лук
- 3 моркова
- 2 стръка селъри
- 1 бутилка червено вино
- 6 с.л. зехтин
- сол
- 8 зърна черен пипер