Задушено говеждо в червено вино
Рецепта от: Антонио и Дженаро

1. Нарежете на ситно лука, морковите и селърито. Сложете ги в голям съд. Сложете дафиновите листа и черния пипер.
2. Вържете парчето месо с канап. Поставете го в съда при зеленчуците. Залейте всичко с червеното вино. Оставете месото и зеленчуците да престоят 1 нощ.
3. Извадете месото от маринатата и го запечатайте от всички страни в тенджера с малко мазнина. Извадете месото и изсипете зеленчуците с виното. Щом сместа заври, върнете месото вътре, добавете сол, намалете огъня, захлупете тенджерата и гответе ястието 2 часа.
4. Извадете месото от тенджерата и го накъсайте или нарежете на парчета. Сервирайте парчета месо със сос с червено вино и филия хляб.
2. Вържете парчето месо с канап. Поставете го в съда при зеленчуците. Залейте всичко с червеното вино. Оставете месото и зеленчуците да престоят 1 нощ.
3. Извадете месото от маринатата и го запечатайте от всички страни в тенджера с малко мазнина. Извадете месото и изсипете зеленчуците с виното. Щом сместа заври, върнете месото вътре, добавете сол, намалете огъня, захлупете тенджерата и гответе ястието 2 часа.
4. Извадете месото от тенджерата и го накъсайте или нарежете на парчета. Сервирайте парчета месо със сос с червено вино и филия хляб.
Продукти
- 1 кг говежди стек 1 скилидка чесън 2 пресни дафинови листа 2 стръка розмарин 1 глава лук 3 моркова 2 стръка селъри 1 бутилка червено вино 6 с.л. зехтин сол 8 зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Антонио и Дженаро
Оризов кекс с портокал
Рецепти Антонио и Дженаро
Паста "копринени кърпички" с песто
Рецепти Антонио и Дженаро
Букатини ал Аматричана
Рецепти Антонио и Дженаро
Салата с брезаола