Задушено говеждо в червено вино

Задушено говеждо в червено вино

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно лука, морковите и селърито. Сложете ги в голям съд. Сложете дафиновите листа и черния пипер.
2. Вържете парчето месо с канап. Поставете го в съда при зеленчуците. Залейте всичко с червеното вино. Оставете месото и зеленчуците да престоят 1 нощ.
3. Извадете месото от маринатата и го запечатайте от всички страни в тенджера с малко мазнина. Извадете месото и изсипете зеленчуците с виното. Щом сместа заври, върнете месото вътре, добавете сол, намалете огъня, захлупете тенджерата и гответе ястието 2 часа.
4. Извадете месото от тенджерата и го накъсайте или нарежете на парчета. Сервирайте парчета месо със сос с червено вино и филия хляб.

Продукти

  • 1 кг говежди стек
  • 1 скилидка чесън
  • 2 пресни дафинови листа
  • 2 стръка розмарин
  • 1 глава лук
  • 3 моркова
  • 2 стръка селъри
  • 1 бутилка червено вино
  • 6 с.л. зехтин
  • сол
  • 8 зърна черен пипер

Свързани рецепти