Салата с брезаола
1. Изрежете кората на филиите хляб. Нарежете хляба на еднакви кубчета или триъгълничета и ги запържете от двете страни в тиган със зехтин. Извадете кротоните върху кухненска салфетка да се отцедят.
2. В купа смесете накъсаните листа зелена салата, може да използвате какъвто и да е вид. По желание може да добавите и листа киселец, листа глухарче и др. Добавете руколата, нарязаните на четвъртинки репички и маслините. Нарежете яйцата на четвъртинки или осминки и ги добавете в купата. Настържете на едро пармезан.
3. Смачкайте небелената скилидка чесън и я поставете във стъклен буркан или висока купичка. Добавете и останалите продукти за дресинга. Разбъркайте енерегично. Извадете скилидката чесън.
4. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте хубаво. Постелете във всяка чиния по две тънко нарязана брезаола /Bresaola della Valtellina/. Върху тях сложете шепа салата, отгоре поръсете с кротони.

Продукти

  • 3 филии бял хляб 2 с.л. зехтин 2 зелени салати 1 шепа рукола 100 г репички 20 черни маслини 2 твърдо сварени яйца 80 г брезаола 2 с.л. настърган пармезанЗа дресинга:4 с.л. зехтин 2 с.л. бял винен оцет сол и черен пипер 1 скилидка чесън

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички