Начин на приготвяне:
1. Изрежете кората на филиите хляб. Нарежете хляба на еднакви кубчета или триъгълничета и ги запържете от двете страни в тиган със зехтин. Извадете кротоните върху кухненска салфетка да се отцедят.
2. В купа смесете накъсаните листа зелена салата, може да използвате какъвто и да е вид. По желание може да добавите и листа киселец, листа глухарче и др. Добавете руколата, нарязаните на четвъртинки репички и маслините. Нарежете яйцата на четвъртинки или осминки и ги добавете в купата. Настържете на едро пармезан.
3. Смачкайте небелената скилидка чесън и я поставете във стъклен буркан или висока купичка. Добавете и останалите продукти за дресинга. Разбъркайте енерегично. Извадете скилидката чесън.
4. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте хубаво. Постелете във всяка чиния по две тънко нарязана брезаола /Bresaola della Valtellina/. Върху тях сложете шепа салата, отгоре поръсете с кротони.
2. В купа смесете накъсаните листа зелена салата, може да използвате какъвто и да е вид. По желание може да добавите и листа киселец, листа глухарче и др. Добавете руколата, нарязаните на четвъртинки репички и маслините. Нарежете яйцата на четвъртинки или осминки и ги добавете в купата. Настържете на едро пармезан.
3. Смачкайте небелената скилидка чесън и я поставете във стъклен буркан или висока купичка. Добавете и останалите продукти за дресинга. Разбъркайте енерегично. Извадете скилидката чесън.
4. Залейте салатата с дресинга и разбъркайте хубаво. Постелете във всяка чиния по две тънко нарязана брезаола /Bresaola della Valtellina/. Върху тях сложете шепа салата, отгоре поръсете с кротони.
Продукти
- 3 филии бял хляб
- 2 с.л. зехтин
- 2 зелени салати
- 1 шепа рукола
- 100 г репички
- 20 черни маслини
- 2 твърдо сварени яйца
- 80 г брезаола
- 2 с.л. настърган пармезан
За дресинга:
- 4 с.л. зехтин
- 2 с.л. бял винен оцет
- сол и черен пипер
- 1 скилидка чесън