Джино Д'Акампо

Джино Д'Акампо

Биография

Джино е роден в голямо семейство в Неапол, Южна Италия. Израснал е с традиционна италианска храна – прости рецепти от пресни и здравословни плодове, зеленчуци, риба и месо.

„Дядо ми казваше, че добрата рецепта не трябва да съдържа много съставки, защото ако продуктите са качествени и с истински вкус, за какво ти е да прикриваш и променяш този вкус.“

Това е и философията на Джино, която той следва от първия момент, прекаран в кухнята. Когато е на 11 и влиза за първи път в ресторанта на дядо си Чиро, Джино разбира, че готвенето е неговото призвание.

След като завършва колежа по кетъринг „Луиджи де Медичи“, 19-годишният Джино заминава за Лондон, където работи в ресторант “The Orchard” в Хампстед, а по-късно – в ресторант “Cambio” в Съри.

Първата телевизионна изява на Джино идва по време на сътрудничеството му с веригата супермаркети „Теско“. Деликатната му усмивка и изключителният му талант веднага го превръщат в един от любимите телевизионни готвачи във Великобритания.

Джино е автор на няколко кулинарни бестселъра, сред които са “Fantastico!”, “Gino’s Pasta”, “Italian Home Baking”, “Gino’s Italian Escape”. Последната книга е съпътствана и от телевизионно предаване – „В Италия с Джино Д’Акампо“, което разказва за италианската храна и градове.

Освен това Джино притежава и няколко ресторанта. По-непретенциозният, “My Pasta Bar”, който предлага лека и бърза храна, се намира в Централен Лондон. А ресторантите за фантастичната италианска храна на Джино - „Джино Д’Акампо – Моят ресторант“ - могат да бъдат открити в Манчестър, Лийдс и на метростанцията „Юстън“ в Лондон, като предстои откриването на още.

Джино е женен за Джесика, с която имат три деца – Лучано, Роко и Миа.

Рецепти