Джино Д'Акампо
„Дядо ми казваше, че добрата рецепта не трябва да съдържа много съставки, защото ако продуктите са качествени и с истински вкус, за какво ти е да прикриваш и променяш този вкус.“
Това е и философията на Джино, която той следва от първия момент, прекаран в кухнята. Когато е на 11 и влиза за първи път в ресторанта на дядо си Чиро, Джино разбира, че готвенето е неговото призвание.
След като завършва колежа по кетъринг „Луиджи де Медичи“, 19-годишният Джино заминава за Лондон, където работи в ресторант “The Orchard” в Хампстед, а по-късно – в ресторант “Cambio” в Съри.
Първата телевизионна изява на Джино идва по време на сътрудничеството му с веригата супермаркети „Теско“. Деликатната му усмивка и изключителният му талант веднага го превръщат в един от любимите телевизионни готвачи във Великобритания.
Джино е автор на няколко кулинарни бестселъра, сред които са “Fantastico!”, “Gino’s Pasta”, “Italian Home Baking”, “Gino’s Italian Escape”. Последната книга е съпътствана и от телевизионно предаване – „В Италия с Джино Д’Акампо“, което разказва за италианската храна и градове.
Освен това Джино притежава и няколко ресторанта. По-непретенциозният, “My Pasta Bar”, който предлага лека и бърза храна, се намира в Централен Лондон. А ресторантите за фантастичната италианска храна на Джино - „Джино Д’Акампо – Моят ресторант“ - могат да бъдат открити в Манчестър, Лийдс и на метростанцията „Юстън“ в Лондон, като предстои откриването на още.
Джино е женен за Джесика, с която имат три деца – Лучано, Роко и Миа.
Рецепти Аспержи по два начина
1. За аспержите с поширани яйца отрежете твърдите краища на аспержите и обелете долната им част с помощта на белачка за зеленчуци. Поставете ги в чиния и ги полейте с 2 с.л. зехтин. 2. Загрейте грил-...
Рецепти Печени сардини със салата от домати и босилек
1. Добре почистените от вътрешности и от люспи сардини подредете в дълбока не метална тавичка. Поръсете ги със зехтин, каперси, нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, лют червен пипер, семена от...
Рецепти Телешко по милански
1. Начукайте леко телешките котлети с помощта на чукче за месо. 2. В дълбока тававичка разбийте яйцата леко с вилица и добавете към тях 1 ч.л. черен пипер и 2 ч.л. сол. Разбъркайте отново. В чиния си...
Рецепти Италиански боб с наденица и чеснови хлебчета
1. Сипете зехтина в дълбок тиган и в него запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете сол, едрия лют червен пипер и нарязания розмарин. Гответе 12 минути, докато лукът омекне, като разбърквате от...