1. Добре почистените от вътрешности и от люспи сардини подредете в дълбока не метална тавичка. Поръсете ги със зехтин, каперси, нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, лют червен пипер, семена от фенел и лимонов сок (запазете лимоновите кори). Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.

2. За салатата разполовете на две всички доматчета и ги сложете в купа. Върху тях накъсайте листата босилек на две - на три. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки и добавете и тях. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте добре.

3. Загрейте много добре грил-тиган.  Подредете в него сардините. Отстрани поставете накъсаните на парчета обелки от лимона. Гответе 3 минути, след това обърнете рибите и гответе още 2 минути.

4. Сервирайте по 2 сардини на порция, поръсени с нарязан магданоз и зехтин. Гарнирайте с доматена салата и резен пресен лимон.

Продукти

  • 8 сардини х 60 г всяка
  • 4 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. каперси
  • 1/2 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. семена от фенел
  • 1 голям органичен лимон
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • сол
  • За салатата:
  • 20 бр. чери домати или мини домати "Рома"
  • 20 бр. жълти чери домати
  • 3 скилидки чесън
  • 20 листа босилек
  • 6 с.л. зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички