Печени сардини със салата от домати и босилек
Рецепта от: Джино Д'Акампо
1. Добре почистените от вътрешности и от люспи сардини подредете в дълбока не метална тавичка. Поръсете ги със зехтин, каперси, нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, лют червен пипер, семена от фенел и лимонов сок (запазете лимоновите кори). Покрийте с прозрачно фолио и поставете в хладилник за 30 минути.
2. За салатата разполовете на две всички доматчета и ги сложете в купа. Върху тях накъсайте листата босилек на две - на три. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки и добавете и тях. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте добре.
3. Загрейте много добре грил-тиган. Подредете в него сардините. Отстрани поставете накъсаните на парчета обелки от лимона. Гответе 3 минути, след това обърнете рибите и гответе още 2 минути.
4. Сервирайте по 2 сардини на порция, поръсени с нарязан магданоз и зехтин. Гарнирайте с доматена салата и резен пресен лимон.
Продукти
- 8 сардини х 60 г всяка
- 4 с.л. зехтин екстра върджин
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. каперси
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л. семена от фенел
- 1 голям органичен лимон
- 2 с.л. нарязан магданоз
- сол
- За салатата:
- 20 бр. чери домати или мини домати "Рома"
- 20 бр. жълти чери домати
- 3 скилидки чесън
- 20 листа босилек
- 6 с.л. зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол