1. Сипете зехтина в дълбок тиган и в него запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете сол, едрия лют червен пипер и нарязания розмарин. Гответе 12 минути, докато лукът омекне, като разбърквате от време на време.

2. Нарежете наденицата на парчета от по 4 см. Добавете ги при лука и ги запечатайте от всички страни за 10 минути.

3. Прецедете двата вида боб, но оставете малко от течността. Добавете боба с течността при наденицата. Добавете бульона и доматеното пюре. Разбъркайте. Овкусете със сол и оставете да заври. Намалете огъня и оставете ястието да къкри 20 минути. Накрая добавете нарязаните на едро листа магданоз.

4. За чесновите хлебчета нарежете по диагонал хляба чабата на филии с дебелина 2 см. Поръсете ги със зехтин от всяка страна. Запечете ги в добре загрят грил-тиган за 5-10 минути, от двете страни. След това ги натрийте добре с обелената скилидка чесън.

5. Сервирайте боба с наденица в купички с потопени в него чеснови хлебчета.

Продукти

  • 6 с.л. зехтин
  • 2 глави червен лук
  • 1 с.л. нарязан пресен розмарин
  • 1/2 ч.л. едър лют червен пипер
  • 2 консерви х 400 г боб борлоти
  • 2 консерви х 400 г боб канелини
  • 900 г италианска наденица или друга качествена сурова свинска наденица
  • 400 мл зеленчуков бульон
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 3 с.л. нарязан магданоз
  • 1 хляб чабата
  • 1 скилидка чесън
  • сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички