1. Начукайте леко телешките котлети с помощта на чукче за месо.

2. В дълбока тававичка разбийте яйцата леко с вилица и добавете към тях 1 ч.л. черен пипер и 2 ч.л. сол. Разбъркайте отново. В чиния сипете галетата.

3. Сипете зехтина в дълбок тиган и го загрейте. Поставете обелените и леко смачкани скилидки чесън, както и стръковете розмарин.

4. Оваляйте първо всеки котлет в яйцата, след това в галетата и върнете отново в яйцата. С опакото на ножа направете решетка върху котлетите, за да не се огъне месото, когато бъде поставено в горещата мазнина. Поставете 2 котлета в тигана. Пържете по 4 минути от всяка страна.

5. Поднесете топлите телешки котлети по милански с микс от зелени салати.

Продукти

  • 4 бр. телешки котлети х 200-250 г
  • 5 яйца размер М
  • 250 г галета
  • 250 мл зехтин
  • 4 стръка розмарин
  • 4 скилидки чесън
  • резени лимон
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички