Телешко по милански
Рецепта от: Джино Д'Акампо
1. Начукайте леко телешките котлети с помощта на чукче за месо.
2. В дълбока тававичка разбийте яйцата леко с вилица и добавете към тях 1 ч.л. черен пипер и 2 ч.л. сол. Разбъркайте отново. В чиния сипете галетата.
3. Сипете зехтина в дълбок тиган и го загрейте. Поставете обелените и леко смачкани скилидки чесън, както и стръковете розмарин.
4. Оваляйте първо всеки котлет в яйцата, след това в галетата и върнете отново в яйцата. С опакото на ножа направете решетка върху котлетите, за да не се огъне месото, когато бъде поставено в горещата мазнина. Поставете 2 котлета в тигана. Пържете по 4 минути от всяка страна.
5. Поднесете топлите телешки котлети по милански с микс от зелени салати.
Продукти
- 4 бр. телешки котлети х 200-250 г
- 5 яйца размер М
- 250 г галета
- 250 мл зехтин
- 4 стръка розмарин
- 4 скилидки чесън
- резени лимон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне